De top 10 met de beste en meest unieke tijdschriften cadeautips

Er is altijd wel een gelegenheid te bedenken waarbij het geven van een magazine een leuk cadeau is. Een kind laat een goed rapport zien, het is bijna vakantie en je bent je koffer al met een hoop voorpret aan het inpakken, of iemand heeft even wat afleiding nodig. Bij de onderstaande cadeautips voor magazines zijn de eerste drie specifiek voor kinderen en daarna volgen de magazines voor volwassenen.

Donald Duck

Wie heeft de Donald Duck als kind niet gelezen? Je kon heerlijk plaatjes kijken en de tekstballonnen lezen en er ook je eigen fantasie nog een beetje op loslaten. Met een paar Donald Ducks bij de hand is je kind de hele dag zoet. Voor speciale momenten is er – naast de gewone versie – ook nog het Donald Duck Vakantieboek, maar wil je echt iets unieks aan je neefje, nichtje of kleinkind geven? Dan is de cadeaubox een topidee.

Tina

Voor de iets oudere meiden in het gezin is de Tina een uitkomst. Tina biedt van alles: stripverhalen, interviews om te lezen, quizzen om te doen en leuke posters om je kamer mee te verfraaien. De slogan van meidenblad Tina is “meer strips, tips en vips” en dat geeft de juiste sfeer van het blad weer. De Tina verschijnt elke week en het is vooral gericht op meiden tussen de 8 en 12 jaar.

Zo zit dat

‘Zo zit dat’ is een jeugdtijdschrift voor kinderen tussen de 8 en 13 jaar. Het is niet specifiek op jongens of meisjes gericht, het is vooral interessant voor het nieuwsgierige kind. Onderwerpen worden op zo’n manier uitgelegd in het blad, dat een kind het ook werkelijk begrijpt. Het gaat vooral over wetenschap, dieren en klimaat. Elk jaar is het ‘Zo zit dat vakantieboek’ een geliefd magazine voor onderweg. Er zitten strips in, maar vooral de puzzels, spelletjes en quiz scoren hoge ogen.

Quest

Het iets oudere kind zou de Quest ook al interessant kunnen vinden, maar de onderwerpen die in dit blad aan de orde komen zijn toch vooral voor volwassenen. Er wordt antwoord gegeven op vragen die je niet durft te stellen of waarvan je niet eens wist dat je het wilde weten. Quest is typisch zo’n magazine dat goed is voor het brein. Je leest namelijk niet alleen over wat je al leuk en interessant vindt – waardoor je alleen maar binnen je eigen wereldje blijft – maar daagt je uit om na te denken over zaken.

Flow

Voor vrouwen is de Flow echt een cadeautje. Het is een luxe magazine van stevig papier en zodra je het opendoet en begint te bladeren, komt er een soort rust over je heen. De Flow is altijd een leuk cadeau, maar het kan extra toepasselijk zijn voor iemand die het moeilijk vindt om een rustmomentje voor zichzelf te reserveren. Pak een magazine en duik erachter weg en de rest van je omgeving zal je – in ieder geval voor een paar minuten – met rust laten.

Happinez

Hetzelfde effect heeft de Happinez. Dit blad verschilt vooral door de glans van de bladzijden. Flow is op mat, dikker papier afgedrukt, terwijl de Happinez een glossy look heeft en de bladzijden soepeler omslaan. Het is een leuk cadeau, omdat je met het geven van dit magazine eigenlijk zegt dat je iemand een beetje ontspanning gunt. De agenda van diegene kun je helaas niet zomaar blokken, maar iets geven dat afleiding en inspiratie biedt, kan juist dat zetje in de rug geven om zelf wat meer tijd voor lichaam en geest vrij te maken.

Libelle vakantieboek

Dit magazine is altijd een verplicht nummer voor op vakantie. Het weekblad wordt al door veel vrouwen op zaterdagochtend als het in de brievenbus valt gelezen, maar in de zomer is er een special en dat is het Libelle Zomer vakantieboek. Het is maar liefst 300 bladzijden dik en dat is echt iets om naar uit te kijken. Vaste rubrieken in het vakantieboek zijn: interviews, korte romans, puzzels en andere activiteiten, recepten, sfeer in huis en tuin (of caravan) creëren en mode. Natuurlijk staat alles in het teken van de zomer en dat betekent vooral ontspannen met dit vakantieboek.

VT Verbouwen

Voor wie gaat klussen of op het punt staat om een huis te kopen, is het magazine Vtverbouwen een leuk en attent presentje. Het gaat bij de gewone Vtwonen om het inrichten van je huis, maar bij de Vtverbouwen gaat het juist specifiek om wat er achter het inrichten zit. Welke keuzen heb je als je je  keuken, badkamer of tuin opnieuw gaat inrichten en welke fasen doorloop je tijdens een verbouwing? Je krijgt gedetailleerde informatie over materiaalgebruik en waar je bepaalde artikelen kunt bestellen. De checklists zijn extra handig voor wie nog weinig verbouwingen heeft meegemaakt.

Ariadne at Home

Ken je iemand die binnenkort gaat verhuizen, die de sfeer in huis wil veranderen of een kindje krijgt en de babykamer wil gaan inrichten? Dan is de Ariadne at Home een prima magazine om inspiratie op te doen. Je krijgt als lezer veel verschillende interieurs te zien, waardoor je kunt afwegen of je juist een fleurige of liever een rustigere look wilt. Ontdek de laatste trends qua kleuren voor op de muur of meubeltjes, of krijg ideeën voor decoraties in huis of tuin. De Ariadne is een echt sfeermagazine.

Wonen Landelijke Stijl

Veel mensen willen de drukte van de stad achter zich laten en naar het platteland verhuizen. De rust die de natuur brengt, valt ons steeds meer op. Gaat jouw collega of familielid de stap wagen en wil je diegene wat ideeën voor een landelijk interieur geven? Dan is Wonen Landelijke Stijl precies de juiste bron voor inspiratie. Het mooiste van deze stijl is wellicht nog wel, dat je de kleuren op muren en kozijnen gelijk kunt houden, terwijl je de decoraties naar gelang het seizoen waar je in zit kunt aanpassen. Een grote, glazen vaas met een paar zonnebloemen heeft direct een zomerse uitstraling, terwijl diezelfde vaas met een paar takken met rode besjes eraan ’s winters weer prachtig staan.

Bonustip voor magazine als cadeau

Denk allereerst aan de verpakking van je cadeau. Een leuk papiertje met wat ballonnen, glitters of snoepjes doen het bij kinderen goed. Bij volwassenen kun je bijvoorbeeld die grote, glazen vaas die bij Wonen Landelijke Stijl genoemd werd als verpakking gebruiken. Vul de vaas met in de herfst met blaadjes en eikeltjes en verstop het blad ertussen. Wie echt groots uit wil pakken, geeft een abonnement cadeau. Elke week of elke maand denkt de ontvanger aan je wanneer het magazine weer op de deurmat valt.