De top 10 met boeiende, sportieve en inspirerende tijdschriften speciaal voor mannen

In het weekend, op vakantie, in de trein, in een wachtruimte, bij het zwembad in je tuin, of onder het dak op zolder als het keihard regent en onweert; een magazine – of een paar – is altijd fijn om bij je te hebben. Je vult er de tijd nuttig mee als je te vroeg bent voor je afspraak, maar je kunt er ook uren mee zoet zijn als je bijvoorbeeld van auto’s houdt en de nieuwste of juist de oudste van voor tot achter wilt bekijken. Lees hieronder de top tien met favoriete magazines voor mannen.

Men’s Health

De Men’s Health verschijnt elke maand en staat geheel in het teken van de fitte man (of de man die in de nabije toekomst nog fit wil worden natuurlijk). Er worden diverse soorten diëten in besproken, waarbij je kunt uitzoeken of dat dieet ook echt iets voor jou is. Om fysiek fit te blijven staan er oefeningen in Men’s Health uitgelegd met een beschrijvende tekst en foto’s waarop de diverse stadia van de oefening te zien zijn, zodat je je eigen workout thuis of in de fitnessruimte kunt uitbreiden. Verder mogen de gezonde maaltijden niet ontbreken en de recepten zullen zeker voor afwisseling zorgen en weer smaak toevoegen aan wat je eet.

Top Gear Magazine

Van Top Gear kun je via de Nederlandse televisie alleen nog herhalingen zien en helaas zit het nieuwe programma van de drie hilarische heren met gedegen autokennis niet in het pakket, maar het magazine kun je wel gewoon kopen. Je hebt de gewone maandbladen van Top Gear magazine, maar er zijn ook specials, zoals de Lamborghini special of het Top Gear jaarboek dat aan het eind van elk jaar wordt uitgebracht. Wie groot fan was van de show, zal het magazine ook zeker bekoren.

AutoWeek Jaarspecial

Zie je in Top Gear magazine (meestal) alleen de meest exotische modellen, in AutoWeek kom je alle merken en typen tegen. Van de meest brute SUV’s voor op het platteland tot de kleinste stadsautootjes en van de nieuwste elektrische auto’s tot de goedkoopste people carrier, de echte autoliefhebber wil AutoWeek niet missen. De jaarspecial geeft je een goed overzicht van wat er elk jaar weer op autogebied gebeurd is. Er wordt zelfs al even kort vooruit gekeken naar wat het nieuwe jaar aan innovatieve modellen gaat brengen.

AutoWeek Campers

Uit dezelfde stal, maar dan specifiek gericht op voertuigen waar je in kunt reizen en verblijven, is AutoWeek Campers. Er zijn verschillende soorten campers en je hebt ze ook in alle maten en prijzen. Dat maakt het kiezen van een camper niet altijd gemakkelijk. Wil je compact met een Volkswagen busje, of ga je uitgebreid en luxe met een Hymer de weg op? Met AutoWeek Campers kun je je vooraf goed verdiepen in alle karakteristieken om zo tot een betere keuze te komen wanneer je binnenkort een camper wilt gaan kopen. Daarnaast is het gewoon leuk – ook als je al een camper hebt – om in de gaten te houden wat nieuwe camperbouwers op de markt brengen.

AutoWeek Classics

De derde AutoWeek staat geheel in het teken van classic (sports) cars en youngtimers. Of jij een youngtimer in je garage hebt staan? Je ontdekt het in dit magazine. Verder is het leuk om herinneringen aan de oude auto’s van je vader of opa op te halen en is het leerzaam om te zien hoe een bepaald model dat je nu wilt kopen uit de speciale AutoWeek test komt.

Quote

Het magazine Quote bestaat al sinds 1986 en de inhoud van de Quote gaat vooral over het Nederlandse bedrijfsleven, zaken doen, carrière maken en je geld beheren of investeren. Het is duidelijk een magazine voor de ondernemende en succesvolle man, alhoewel de ondernemende vrouw de artikelen en reportages in Quote ook weet te waarderen. Het blad komt elke maand uit en elk jaar zijn er specials, zoals de Quote Wonen en het Quote Vakantieboek.

National Geographic Traveller

De reislustige man zoekt constant naar nieuwe bestemmingen om zijn bucketlist aan te vullen. Een weekendje weg met de mannen of vier weken vakantie met het gezin; het hoeft niet per definitie ver te zijn, maar het moet wel de ziel (of een andere nadrukkelijk aanwezige behoefte) voeden. En of je dat nu met je tent en slaapzak in de rugzak op je rug of goed bepakt en bezakt per fiets doet, in de stad of liever in de jungle wilt verblijven, ver weg wilt gaan of het dichtbij huis zoekt; dat maakt niet uit. In National Geographic Traveller vind je een uitgebalanceerde mix van bijzondere reizen en plaatsen. Nu alleen nog even kijken welk budget er nodig is voor deze droomroutes en -locaties.

Panorama

De Panorama verschijnt elke week en staat bol van de reportages en leuke, interessante verhalen. Het kan gaan om misdaden die gebeurd zijn, wetenschappelijke ontwikkelingen die plaatsgevonden hebben, waar je lekker kunt eten of het kan ook gewoon om een artikel met humor gaan. De foto’s zijn overigens ook de moeite waard. Wie mee wil praten over de laatste crimes in Nederland, mag de Panorama zeker niet links laten liggen.

Nieuwe Revu

Ook de Nieuwe Revu gaat voor een deel in op misdaad, maar er is ook ruimte voor sport, human interest artikelen en – het mag natuurlijk niet ontbreken – seks. Spraakmakende reportages en actuele opiniestukken wisselen elkaar mooi af. Het blad zal je blijven boeien en het zal er voor zorgen dat je tijdens de werklunch of dat verjaardagsfeestje in het weekend altijd iets te vertellen hebt met collega’s, vrienden of familie.

Quest

De nieuwsgierige man is niet te stoppen en moet een blad als de Quest van voor tot achter helemaal gelezen hebben. Quest verschijnt elke maand en geeft antwoorden op vragen waarvan je niet wist dat je ze had. De Quest heeft ook regelmatig specials, zoals het Quest Zomerboek, de Quest Psychologie en de Quest Puzzelmix. Je kunt het zo grappig of idioot niet bedenken, of je vindt het wel ergens in een van de edities van Quest.