Beste heren leesbril om te kopen

Ik begin oud te worden. En als je oud wordt dan worden bij de meeste mensen de ogen slechter. Vooral bij het lezen gaat het allemaal een stuk moeilijker om die kleine lettertjes op te merken. Daarom was het bij mij absolute noodzaak voor een heren leesbril, want ik ben een echte boekenwurm. Ik lees veel op een dag en wil dat doen op een zo eenvoudig mogelijk manier. Mijn zoektocht naar een geschikte leesbril begon.

Keuze in heren leesbrillen is enorm

Er zijn veel leesbrillen te vinden en daardoor begon ik in het begin sterk te twijfelen welke nu de beste voor mij was. Naast dat ik met zo’n leesbril goed moet kunnen lezen, vind ik het toch ook wel belangrijk dat een leesbril er stijlvol uitziet. Een kijkje op het internet en de keuze is enorm. Maar welke heren leesbril is nu kwalitatief goed en ook een beetje betaalbaar?

Doe eerst goed onderzoek en schaf dan een heren leesbril aan

Om een goede keuze te maken besloot ik een aantal heren leesbrillen aan te schaffen om te testen. En wat viel dat tegen zeg. Het is nog niet zo makkelijk om een geschikt model te vinden. Een model wat goede kwaliteit biedt en ook nog een beetje betaalbaar is. Ik had mij tijdens het kopen van de heren leesbrillen er veel meer van verwacht. Wat een teleurstelling. Ik raad dan aan om ook niet zomaar een heren leesbril te kopen zonder eerst goed onderzoek te doen.

Advies inwinnen over leesbrillen bij een opticien

Dus ja, eigenlijk was mijn zoektocht naar kwalitatief goed heren leesbrillen ietwat een teleurstelling. Maar dat is niet het einde van het verhaal. Ik besloot na mijn aanschaf van de leesbrillen eens advies in te winnen bij een opticien. De opticien heeft veel verstand van een kwalitatief goede leesbril voor een betaalbare prijs. Dit advies brengt veel meer zekerheid dan zomaar op internet rond te kijken.

Door het advies van de opticien kwam dit lijstje tot stand

Door het advies van de opticien heb ik een toplijstje gemaakt voor beste heren leesbrillen. Ik heb door het dit advies de betreffende heren leesbrillen aangeschaft en uitvoerig getest. Naar mijn mening is dit het complete toplijstje die je niet mag missen als je geïnteresseerd ben in kwalitatief goede heren leesbrillen.

De beste keuzes in heren leesbrillen

Beste heren leesbril uit de test: Leesbril Readr. Paris

Beste budget keuze: Leesbril pilotenmodel

Beste keuze voor een duurzaamheid heren leesbril: heren leesbril hout donkergrijs

Wie ben ik om een om een top lijstje te plaatsen over heren leesbrillen?

Laat ik vooropstellen dat ik vooral een enthousiasteling ben over allerlei soorten lees brillen. Ik vind de leesbril een geweldige uitvinding en het is ongelofelijk wat er tegenwoordig allemaal te koop is. Ik liep zelf tegen het probleem aan dat er een enorme keuze was en ik moeilijk kon kiezen. Daarnaast is niet elk heren leesbril model even goed. Je kunt ook gauw genoeg een miskoop doen. Daarom dit toplijstje over heren leesbrillen.

Blijf kritisch kijken naar heren leesbrillen

Dit lijstje is vooral opgesteld vanuit mijn eigen ervaring met heren leesbrillen. Deze ervaring kan bij jou heel anders zijn dus ik raad aan om altijd kritisch te blijven kijken naar je aankoop. Zoek meerdere lijstjes op internet en kijk naar andere meningen. Dat gezegd hebbende is naar mijn mening het lijstje wat je hier vindt het meest complete van allemaal. Dit is niet binnen een paar uurtjes opgezet en er is intensief gebruik gemaakt van de heren leesbrillen om tot een stevige conclusie te komen.

Mijn eerste indruk van de geteste heren leesbrillen

Toen mijn ogen slechter werden moest ik wel aan de leesbril. Daarom heb ik in het begin veel leesbrillen getest en zoals je in de inleiding hebt gelezen viel dat flink tegen. Tot ik er echt werk van begon te maken en goed onderzoek deed naar de monturen. Dus de eerste indrukken van mijn leesbrillen waren niet al te positief. Dat zat mij overigens wel dwars waardoor ik goed ben gaan kijken welke leesbril echt bij mij past.

Wat zijn de beloftes van de verkopers van heren leesbrillen?

Ik begrijp dat producenten en verkopers van leesbrillen het plaatje zo mooi mogelijk willen schetsen. Zo hoor en zie ik vaak kreten zoals “enorm stijlvol” en “gaan minder snel stuk”. Is dit ook echt zo of zijn dit verhaaltje zomaar verzonnen om het product beter te laten verkopen? Deze beloftes, en andere, heb ik veelvuldig getest en gekeken of ze zulke florissante woorden ook daadwerkelijk waarmaken.

Waar heb ik voornamelijk opgelet tijdens het testen van de heren leesbrillen?

Er zijn een aantal criteria waar ik op heb gelet tijdens het dragen van de leesbrillen in dit lijstje. Ten eerste heb je gekeken naar hoe comfortabel de bril zit. Is het echt zo dat na een paar uur lezen de bril nog steeds lekker zit? Hoe zit het met de uitstraling van de leesbril? Ziet het er een beetje mooi uit en kan je er mee voor de dag komen? En natuurlijk het kostenplaatje. Krijg je waar voor je geld?

Hoe ik de leesbrillen heb getest

Elke heren leesbril die je in dit onderstaande lijstje vindt heb ik aangeschaft en uitvoerig getest. Aan de hand van mijn uitgebreide ervaringen met deze brillen geef ik de beste aanbevelingen. Dit zijn leesbrillen waar je vanuit kunt gaan dat het de beste kwaliteit heeft voor zeer aantrekkelijke prijzen. Naast dat heb ik al deze heren leesbrillen advies gevraagd aan de opticien om te horen wat zij van de leesbrillen vinden.

We beginnen met de best geteste winkel voor heren-leesbrillen

Qua winkel is Bol.com als beste uit de test gekomen. Ze hebben duidelijke informatie, vriendelijke prijzen en een prettig retourproces.

>> Hier vind je hun overzicht met leesbrillen

>> Hier vind je hun beste leesbrillen

De top 10 beste heren leesbrillen

1. Leesbril Readr. Paris

Als je aan Parijs denkt, dan denk je aan mode. En dat is precies wat je bij de Leesbril Readr. Paris krijgt. Een heren leesbril die zeer stijlvol is en erg comfortabel zit. Deze leesbril doet niet moeilijk en heeft weinig poespas. Daarnaast bevat deze heren leesbril flexveren, zodat de bril minder snel kapot gaat. Je kunt de Leesbril Readr. Paris voor een uitstekende prijs aanschaffen. Dit is wat je van een heren leesbril mag verwachten en meer dan dat.

Pluspunten Leesbril Readr. Paris:
– Zeer stylisch en in de mode
– Flexveren voor robuust montuur
– Zeer redelijke prijs

https://www.mijnleesbril.nl/leesbril-readr-paris

2. Leesbril INY Lennard

Deze speciale leesbril heeft een rond montuur. Je moet ervan houden, maar het maakt deze INY Lennard leesbril wel helemaal geweldig. Je krijgt een metaal design wat erg trendy is. Ronde monturen zijn tegenwoordig namelijk helemaal in. Deze heren leesbril is beschikbaar in drie verschillende kleuren (zwart, goud en blauw/gun) en heeft daarnaast vijf sterktes. Glazen zijn van zeer sterke kwaliteit, zoals je van het merk INY kunt verwachten. Zeker het overwegen waard deze heren leesbril.

Pluspunten Leesbril INY Lennard:
– Heeft een trendy rond montuur
– In drie verschillende kleuren beschikbaar
– Glazen van deze leesbril zijn van super kwaliteit

https://www.mijnleesbril.nl/leesbril-in-lennard

3. Leesbril pilotenmodel

Dit is naast een heren leesbril ook een dames leesbril. Voor iedereen te gebruiken dus. Door het piloten montuur heeft deze leesbril zeer stoere uitstraling. Je wilt er gewoon mee gezien worden. Dit pilotenmodel is beschikbaar in twee soorten kleuren, namelijk zwart en havana. Besluit je deze leesbril aan te schaffen dan krijg je er een mooi etui bij om de bril in op te bergen. Zeker een aanrader deze leesbril, want voor de prijs hoef je het niet te laten.

Pluspunten Leesbril pilotenmodel:
– Zeer stoere piloten uitstraling waar je mee gezien wilt worden
– Beschikbaar in diverse kleuren zoals zwart en havana
– Prijs is erg aan de betaalbare kant

4. Leesbril Frank and Lucie Eyecube Sea Clear

Frank and Lucie is een luxe merk voor leesbrillen en dat merk je aan alles. Dit model, de Eyecube Sea Clear, heeft een blauw licht filter. Dit geeft een gelige gloed over de glazen van de bril. Door dit speciale filter kun je beter vanaf schermen lezen en zodoende brengt dat comfort aan de ogen. Je merkt dat je hierdoor een stuk beter gaat slapen. Van een luxe merk zoals Frank and Lucie mag je kwaliteit montuur verwachten. Dat geldt ook voor dit model. Deze leesbril is namelijk gemaakt van acetaat.

Pluspunten Leesbril Frank and Lucie Eyecube Sea Clear:
– Heeft een blauw licht filter, goed voor je ogen tijdens het lezen op schermen
– Deze leesbril is van hoogwaardig acetaat materiaal gemaakt
– Ziet er erg stijlvol en trendy uit

https://www.mijnleesbril.nl/leesbril-frank-and-lucie-eyecube-sea-clear

5. Herenleesbril hout donkergrijs

Duurzaamheid is tegenwoordig een dingetje. Bijna iedereen wil natuurlijk op zijn manier bijdragen aan het milieu. Dat kun je doen met deze houten heren leesbril. Het montuur is volledig uit hout vervaardigd en ziet er erg mooi en natuurlijk uit. Daarnaast heeft deze heren leesbril flexveren, zodat de bril niet snel kapot gaat. Je kunt van deze leesbril een keurige afwerking verwachten. En daarnaast krijg je bij deze houten leesbril een etui om de bril netjes in op te bergen. Prettig brilletje.

Pluspunten Herenleesbril hout donkergrijs:
– Duurzaam, omdat het montuur van hout is gemaakt
– Te koop voor een zeer redelijke prijs
– Heeft een zeer trendy en stijlvolle look

6. Leesbril Porsche Design P8813

Je leest het goed, een heren leesbril van Porsch design. Dat is dan ook wat je voornamelijk krijgt van deze leesbril: topkwaliteit. Dat mag ook wel, want deze leesbril is aardig aan de prijs. Toch wil ik deze bril niet laten ontbreken in deze lijst, want alles klopt hieraan. Het is kwalitatief een geweldig model, erg trendy en zit zeer comfortabel. Je kunt met deze Porsche urenlang genieten van een boek zonder dat het vervelend wordt. Ja, prijs is prettig hoog, maar je krijgt er veel voor terug.

Pluspunten Leesbril Porsche Design P8813:
– Sublieme kwaliteit, wat je van een Porsche kan verwachten
– Je krijgt er een brillenkoker, poetsdoekje en verzendkosten bij
– Zo licht als een veertje

https://www.mijnleesbril.nl/leesbril-porsche-design-p8813

7. Sportieve heren leesbril

Ben je meer een sportief typetje overweeg dan eens deze sportieve heren leesbril. Deze heren leesbril is van zwarte kunststof gemaakt en heeft geen onderrand. Zoek je een specifieke kleur dan zit je hier goed. Je hebt namelijk de keuze uit vijf verschillende zwarte kleurstellingen. Namelijk zwart met geel, grijs, blauw, rood of groen. Daarnaast heb je 5 verschillende leessterkte.

Pluspunten Sportieve heren leesbril:
– Sportieve look, ideaal voor de fanatieke sporter / lezer
– Ruime keuze uit diverse zwart kleurstellingen
– Zeer betaalbaar

https://www.leesbrillenkopen.com/collections/heren-leesbrillen/products/sportieve-heren-leesbril

8. Leesbril Easy Eyewear 3533 C62

Dit is een heren leesbril van fabrikant Easy Eyewear. Het heeft een metalen look-over en is een van de meest stijlvolle heren leesbrillen in dit lijstje. Zwaar is deze leesbril niet, juist zo licht als een veertje. Het metaal is goud gekleurd en bevat comfortabele bruine uiteinden. Zeer prettig voor je oren.

Pluspunten Leesbril Easy Eyewear 3533 C62
– Zeer stijlvolle heren leesbril met goed gekleurd metaal
– Zit zeer prettig en comfortabel
– Midden segment en nog redelijk betaalbaar

https://www.mijnleesbril.nl/leesbril-easy-eyewear-3533-c62

9. Heren leesbril Pablo

Je kunt van de heren leesbril Pablo een bril verwachten vol met stijl. Dit is een kunststof heren leesbril en bevat flexibele veren. Zo blijft de bril altijd in model. Deze Pablo is in diverse kleuren beschikbaar zoals blauw, zwart en grijs. Het montuur is te verkrijgen met asferische brillenglazen. Deze leesbril zit perfect en is voor een zeer schappelijke prijs te verkrijgen.

Pluspunten heren leesbril Pablo:
– Door de flexibele veren blijft de bril altijd in model
– Verkrijgbaar in de kleuren blauw, zwart en grijs
– Heeft asferische brillen glazen

10. Ronde leesbril met zonneclip

Dit is de perfect leesbril om te lezen én te zonnen. Je kunt deze bril dan ook zien als 2-in-1. Beschikbaar in het zwart en havana. Daarnaast krijg je er een mooi zacht hoesje bij om de bril extra te beschermen als je het niet draagt. En dat wil je, want deze ronde leesbril straalt veel luxe uit. Je krijgt dus voor een zeer acceptabele prijs een zonneleesbril en normale leesbril in één. Wie wil dat nu niet?

Pluspunten Ronde leesbril met zonneclip:
– Een zonneleesbril en normale leesbril in één
– Beschikbaar in de kleuren zwart en havana
– Zeer redelijke aanschaf prijs

Welke heren leesbril komt het beste uit de test van de Consumentenbond?

Ik heb alle leesbrillen in deze lijst uitvoerig getest, maar een test van een derde partij mag niet ontbreken. Zo kun je nog zekerder zijn van je aankoop. Als het aan de Consumentenbond ligt dan komt de heren leesbril hout donkergrijs het beste uit de test. Volkomen begrijpelijk. Het montuur is van hout en daardoor duurzaam. Daarnaast zit deze bril erg prettig en dat ook nog eens voor een zeer betaalbare prijs. Dat Consumentenbond de heren leesbril donkergrijs uitkiest als beste heren leesbril begrijp ik absoluut.

Welke bronnen gebruikte ik voor mijn onderzoek naar de beste heren leesbril?

De volgende bronnen gebruikte ik voor het aanschaffen en testen van heren leesbrillen.
https://www.leesbrillenkopen.com/collections/heren-leesbrillen

https://www.mijnleesbril.nl/heren-leesbrillen

Onderneem nu actie en schaf jouw perfecte heren leesbril aan

Nu is het tijd om actie te ondernemen. Met deze lijst van beste heren leesbrillen kan je genoeg inspiratie opdoen en zodoende een juiste keuze maken voor jouw perfecte heren leesbril. Deze lijst is volkomen gebaseerd op mijn eigen mening en eigen ervaring. Die van jou kan natuurlijk anders uitpakken, maar ik heb geprobeerd om een zo compleet en divers mogelijk aanbod van heren leesbrillen te tonen.

Veel plezier met het zoeken naar een geschikte heren leesbril!