Ben jij op zoek naar een streamingdienst om je favoriete podcasts te luisteren? Wil je dit zo goedkoop mogelijk doen en gebruik maken van alle mogelijke proefmaanden? Hoe stop jij je abonnement als je enkel wil gebruik maken van de proefmaanden? Wij zetten alles voor je op een rijtje!

Promoacties tijdens lancering in Nederland

Bij de lancering van Podimo in Nederland zijn er veel luisteraars, maar ook veel podcasts overgestapt van gratis platforms zoals Spotify en Apple Podcasts naar de nieuwe audiodienst: Podimo. Om luisteraars te verleiden, werden tijdelijke aanbiedingen gegeven, waardoor je tot 3 tot 6 maanden maanden gratis kon luisteren.

Helaas zijn deze aanbiedingen van 6 maanden niet meer beschikbaar om gebruik van te maken. Maar wat kan nog wel?

Wat is Podimo?

Podimo is een streamingdienst die in Nederland werd gelanceerd in 2022. Bij de lancering werden veel mooie en aantrekkelijke acties aangeboden, waaronder een kosteloze proefperiode van 6 maanden.

Ondertussen is Podimo een streamingdienst die razendsnel exclusieve podcasts aanbiedt en nieuwe audioboeken online zet.

Wat voor abonnementen zijn er op Podimo?

Na een gratis proefperiode zijn er twee soorten abonnementen bij Podimo: Premium en Premium PLUS. Premium biedt toegang tot alle podcasts en maximaal 10 uur per maand luisteren naar populaire audioboeken, terwijl Premium PLUS onbeperkt luisteren naar alle audioboeken in het aanbod van de streamingdienst biedt, naast de podcasts. Beide soorten abonnementen zijn maandelijks opzegbaar.

Wat kan nu nog wel?

Je kunt nu nog steeds een abonnement bij Podimo krijgen met testperiode. Via deze link op de Podimo-website kun je je gratis proeflidmaatschap van een maand beginnen en zelfs verlengen met de tips die wij je geven.

Na het afsluiten van je gratis proefperiode kun je direct beslissen om je abonnement stop te zetten. Je behoudt toegang tot de beschikbare catalogus tot het einde van de vastgestelde periode.

Vrienden uitnodigen voor extra maanden gratis

Podimo biedt jou en je vrienden de mogelijkheid aan om extra maanden gratis te krijgen. Zo kan jij je proefperiode verlangen tot 3 maanden!

Wat gebeurt er na je proefperiode

Als je een abonnement bij Podimo wilt, betaal je na je gratis proefperiode een vast bedrag per maand. De kosten van het abonnement verschillen per soort abonnement.

Premium kost €4,99 per maand en biedt toegang tot alle podcasts en maximaal 10 uur per maand luisteren naar populaire audioboeken. Premium PLUS kost €9,99 per maand en biedt onbeperkt luisteren naar alle audioboeken in het aanbod van de streamingdienst.

Direct stopzetten van je abonnement

Het is goed om te weten dat je na het afsluiten van je kosteloze proeflidmaatschap direct kunt beslissen om je abonnement te stoppen. Je hebt dan nog wel toegang tot de beschikbare catalogus tot het einde van de vastgestelde periode.

Om je bankrekening te verifiëren moet je een eenmalige betaling van €0,01 doen. Deze eurocent wordt hierna ook weer direct teruggestort.

Hoe zet ik mijn abonnement stop?

Opzeggen via de website:

 1. Ga eerst naar podimo.nl
 2. Log in met je e-mailadres en wachtwoord
 3. Ga naar ‘lidmaatschap’ en klik op ‘wijzig lidmaatschap’
 4. Selecteer ‘Beëindig lidmaatschap’ en bevestig

Opzeggen met Apple:

 1. Ga naar ‘instellingen’ op je telefoon of tablet
 2. Tik op de bovenkant van je Apple-ID
 3. Tik op ‘abonnementen’ en selecteer Podimo
 4. Tik op ‘annuleer lidmaatschap’

Opzeggen met Google:

 1. Open de ‘Google Play Store’ op je Android-telefoon
 2. Klik op het menu ‘Abonnementen’
 3. Selecteer Podimo
 4. Druk op ‘Annuleer abonnement’

Als je geïnteresseerd bent in het uitproberen van Podimo, kun je de app gratis downloaden van de App Store of Play Store. Er is ook een basisaanbieding beschikbaar waarmee je 30 dagen gratis toegang hebt tot de volledige catalogus van Podimo.

Na de gratis proefperiode betaal je dus €4,99 per maand voor het basisabonnement.

Podcasts: Hoe begin ik?

Via deze link kan jij je aanmelden op Podimo. Maak gebruik van de functie om vrienden uit te nodigen om zo voor jou en je vriend/vriendin een bonusmaand te beginnen.

Lees anders nog dit artikel van De Consumentenbond om op inspiratie te komen.

Biedt Podimo ook E-books aan?

Let op: Podimo biedt geen e-books aan. Het heeft enkel een uitgebreide selectie van podcasts en luisterboeken beschikbaar op het platform.

Voor- en nadelen van Podimo

Voordelen:

 • Je hebt geen verplichtingen tijdens of na je proefperiode. Je kan je abonnement dus direct stopzetten.
 • Wekelijks nieuwe afleveringen en exclusieve content.
 • Handig en makkelijk te navigeren app.

Nadelen:

 • Beperkt aantal boeken beschikbaar. We moeten kiezen uit het lijstje beschikbare boeken.

Succes!