Waar bestel je boeken voor de middelbare school?

Het overgrote deel van de studieboeken die je nodig hebt op de middelbare school is gratis. De school laat weten welke schoolboeken en lesmaterialen je nodig hebt en wijst een boekenleverancier aan waar de boeken te bestellen zijn. Je kunt dan denken aan leerboeken, werkboeken en digitaal leermateriaal. Er mag wel borg gevraagd worden voor de materialen welke je terugontvangt als je de boeken in goede staat weer inlevert.

Dit koop je voor eigen rekening

Niet alle studiematerialen worden bekostigd door de school of overheid. Een atlas en woordenboeken zul je zelf moeten aanschaffen en betalen. Ook leesboeken dien je zelf te kopen of te lenen in een bibliotheek. Volg je een opleiding bij een particuliere school of volwassenonderwijs, dan zijn de leerboeken niet gratis en zul je deze zelf moeten kopen.

De beste opties op een rij

Boekenleverancier Van Dijk

Van Dijk is een leverancier van schoolboeken die samenwerkt met vele middelbare scholen in Nederland. Via hun website www.vandijk.nl geef je aan naar welke school je gaat, welke klas en leerlichting en je standaard boekenpakket staat dan al klaar. Naast de gratis (werk)boeken, kun je er tevens vele extra’s bestellen. Van rugzakken tot rekenmachines, maar ook atlassen, leesboekenpakketten, woordenboeken en examenbundels. Van Dijk biedt vooral een uitgebreid pakket aan leermiddelen aan om je voor te bereiden op het eindexamen. Zo vind je er examenbundels met vragen en antwoorden van examens van voorgaande jaren. Maar ook samenvattingen van de leerstof per vak en een boekje vol praktische leertips. 

Boekenleverancier Iddink

Werkt je middelbare school samen met Iddink, dan kun je via een speciale schoolcode inloggen op www.Iddink.nl om je schoolboeken te bestellen.

Bookspot voor gewone- en studieboeken

Op de website www.bookspot.nl vind je naast gewone leesboeken, kookboeken en strips een aparte sectie voor boeken voor middelbaar onderwijs. Ze verkopen handige examenbundels waarin de belangrijkste informatie per leervak is samengevoegd voor een perfecte voorbereiding op je eindexamen. Boeken met examentraining bevatten uitgewerkte examens van voorgaande jaren en ook die koop je bij Bookspot. Verder tref je er strategiekaarten, woordenboeken en vakgerichte studieboeken.

Tweedehands schoolboeken

Goed voor het milieu en je portemonnee, tweedehands schoolboeken. Via www.gebruikteschoolboeken.com krijgen schoolboeken een tweede ronde. De boeken zijn voor de verkoop kritisch nagekeken en bevatten hooguit lichte gebruikssporen. 

Het aanbod wisselt continu en bestaat onder meer uit leerboeken, werkboeken en woordenboeken. Er is eenvoudig per vak te bekijken welke boeken beschikbaar zijn.

Dedicon maakt schoolboeken geschikt bij een leesbeperking

Dedicon is ervan overtuigd dat iedereen moet kunnen leren en studeren. Daarom biedt het bedrijf via www.dedicon.nl passende schoolboeken voor mensen met een leesbeperking, bijvoorbeeld door dyslexie of slechtziendheid. Er zijn 16.700 schoolboeken 

Beschikbaar voor het voortgezet- en middelbaar onderwijs. Dat zijn onder meer gesproken schoolboeken, boeken met braille en vergrotingen. Ook vind je er aangepaste leesboeken die op de leeslijst staan van middelbare scholen.

Bol.com

Ook op Bol.com kun je regelmatig boeken voor de middelbare school vinden.

Ondersteunende boeken en leesboeken

Bij de reguliere (online) boekenhandels kun je over het algemeen niet de benodigde basisboeken per schoolvak kopen, maar wel boeken om extra te oefenen voor het eindexamen en woordenboeken. Of hulpboeken zoals een boek met extra uitleg over grammatica. Ook leesboeken die op de leeslijst staan voor bijvoorbeeld Nederlands en de buitenlandse talen schaf je aan bij de boekenwinkel. Je kunt voor al deze schoolboeken voor het middelbaar onderwijs onder meer terecht bij www.ako.nl, www.bruna.nl, www.libris.nl,  www.paagman.nl, www.donner.nl en natuurlijk www.bol.com.