Wat zijn echt leuke boeken om te lezen? Of het nou thrillers, liefdesromans, non-fictieboeken of de beste boeken ooit zijn: hier vind je onze leukste boeken-aanraders. Lees verder…

In dit artikel hebben wij jou een bonte verzameling van de leukste boeken gegeven. Het is van alles wat – dat maakt dit lijstje zo leuk.

Snel overzicht: Deze boeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor inspiratieDingen die je ziet als je er de tijd voor neemt – Haemin Sunim: Dit boek, geschreven door de boeddhistische monnik Haemin Sunim, biedt ons inzicht in diverse levenskwesties. De prachtige afbeeldingen verrijken de leeservaring en zijn inzichten bieden rustpunten in ons moderne, hectische leven. We vinden dit boek bijzonder inspirerend en een ware verademing voor de ziel. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor diepgangDit was het nieuws (niet) – De Correspondent: Terwijl het nieuws vaak gericht is op actuele gebeurtenissen, duikt dit boek in de onderbelichte verhalen die de wereld draaiende houden. Met 21 essentiële verhalen, brengt het ons dichter bij de gebeurtenissen die vaak worden gemist. We waarderen de andere kijk die dit boek biedt en het herinnert ons eraan dat niet al het belangrijke nieuws de voorpagina haalt. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor geschiedenisliefhebbersSapiens. Een kleine geschiedenis van de mensheid – Yuval Noah Harari: Sapiens, geschreven door Yuval Noah Harari, is een boek dat ons begrip van menselijke geschiedenis herdefinieert. Harari gidst ons door de evolutie van de mensheid, en verkent hoe we zijn geworden wie we nu zijn. We zijn onder de indruk van de grondigheid en het unieke perspectief van dit boek en vinden het een essentiële lezing voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van onze soort. >> Check laagste prijs

Leuke boeken per genre

Leuke boeken – algemene top 10

De meeste mensen deugen – Rutger Bregman

Al eeuwenlang wordt de mens neergezet als een zondig wezen. Geloven als het Christendom hebben hier altijd hun zieltjes mee gewonnen: de mens is verdorven, kom tot god en maak het goed. Historicus Bregman laat ons voelen dat we het misschien wel al die tijd bij het verkeerde eind hadden. Met behulp van de recentst verkregen kennis uit de psychologische, economische en biologische wetenschappen, duikt hij met ons in het verleden. Het boek herschrijft de geschiedenis en werpt een nieuwe blik op de toekomst.

Dingen die je ziet als je er de tijd voor neemt – Haemin Sunim

Dit boek is een ware bestseller in Zuid Korea. De boeddhistische monnik Haemin Sunim leert ons bij over uiteenlopende levenskwesties. De afbeeldingen in dit boek zijn waanzinnig. Zijn inzichten helpen ons bij het vinden van rustpunten in ons moderne, vluchtige bestaan.

Dit was het nieuws (niet) – De Correspondent

Als je aan het nieuws denkt, dan denk je aan de dingen die vandaag gebeuren. Aan een unicum, of aan voorvallen ‘die eruit springen’. We denken bij nieuws maar weinig aan de dingen van alledag. Terwijl deze vaak net zo belangrijk zijn. Zij houden de wereld draaiende. In 21 onmisbare verhalen, die minder snel het nieuws bereiken maar o zo belangrijk zijn voor ons en waar je niet snel aan denkt, wandel je door dit fascinerende boek.

Sapiens. Een kleine geschiedenis van de mensheid – Yuval Noah Harari

Sommige boeken zijn mijlpalen in het schrijven over ons bestaan. De piketpalen in ons denken. De verruiming van onze kennis. Sapiens is zo’n boek. Harari neemt ons mee naar de oorsprong van de mensheid en verklaart ons waarom de mens is zoals die is.

De antwoorden op de grote vragen – Stephen Hawking

Hoe is alles ontstaan? Bestaat er een begin, bestaat er een god? Kunnen we door de tijdreizen? Op deze en andere vragen geeft een van de grootste wetenschapper en astronomen ooit, Stephen Hawking, gedegen antwoord.

Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen (en je kinderen blij zijn dat jij het doet) – Philippa Perry

Het opvoeden van een kind, een moeilijker bezigheid bestaat er misschien wel niet. Want hoe zorg je ervoor dat je kind opgroeit tot een gelukkige volwassene? Dit boek praat je hier over bij. Het staat vol met wijsheden over alles wat belangrijk is in de opvoeding van een kind.

Een steekje los – Dean Burnett

Ons brein zit vol met tegenstrijdigheden. Het is een chaotische verzameling van hersendelen die proberen met elkaar samen te werken. Waarom hebben we onverklaarbare fobieën? Waarom geloven we in complottheorieën? Zijn lange mensen slimmer? Op deze en vele andere vragen geeft het boek antwoord.

Wat als? Serieuze wetenschappelijke antwoorden op absurde hypothetische vragen – Randall Munroe

Vragen als: wat gebeurt er als iedereen op aarde bij elkaar gaat staan en begint te springen?  Je denkt er niet vaak bij na, maar Ramdall Munroe wel. Op vragen als deze geeft hij met wetenschappelijke onderbouwing antwoord in zijn boekje.

Opgewekt naar de eindstreep. Het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar – Hendrik Groen

Hij is misschien wel de meest geliefde bejaarde van Nederland. In zijn dagboek beschrijft hij het wel een wee van iemand van zijn leeftijd: een speelbal in het bestaan. Hoe krijg je op die leeftijd grip op de werkelijkheid en hoe houd je de moed erin? Dit vertelt Groen in zijn boek vol humor en tragiek.

Uiteindelijk komt alles goed. Hoe we de wereld zelf kunnen helen – Christina von Dreien

Geboren in 2001, behoort von Dreien tot de jongst volwassenen onder ons. En met haar vele anderen. Wat drijft haar generatie van jonge mensen en hoe kijken zij naar de toekomst? In haar boek opent ze een indrukwekkend perspectief op de wereld van nu en de toekomst.

Leuke thrillers en liefdesromans

We eindige deze lijst met de leukste romans

De zeven zussen – Lucinda Riley

Zoals je ziet, De zeven zussen is een internationale besteller. Dit is een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je nou eigenlijk bent.

Het strandhuis – Suzanne Vermeer

Als je van spannende thrillers houdt, zou je dit boek echt eens moeten lezen.