De top 10 met de beste tijdschriften

Onderstaande lijst met magazines zou nog veel langer kunnen zijn, want Nederland heeft me toch een aantal leuke en boeiende bladen. Of je nu aan huis en tuin denkt, helemaal autogek bent, of liever voor het thema sportief en gezond gaat, er is voor iedereen wel een tijdschrift om lekker door te bladeren en heerlijk in te lezen. De lijst hieronder geeft je in ieder geval een aantal grote favorieten.

Linda

Een aantal beroemde Nederlanders heeft een eigen tijdschrift. Zo heeft Chantal Janzen &C uitgebracht en heeft Linda de Mol een blad dat haar eigen voornaam draagt. De Linda. komt elke maand uit en daarnaast zijn er nog extra edities, zoals het Linda. vakantieboek en het Linda. Meiden zomerboek. Aangezien het een vrouwenmagazine is, draait veel om uiterlijk en gevoel. Verder lees je interessante interviews met bekende Nederlanders van televisie of uit de showbizzwereld.

>> Lees dit tijdschrift gratis bij Readly

Psychologie Magazine

Psychologie is een vakgebied dat veel mensen boeit. Het is leuk en boeiend om na te denken over wat mensen beweegt en hoe ze zich gedragen. Waarom doen we eigenlijk de dingen die we doen en maken we het onszelf vaak lastiger dan nodig is? Het blad gaat in op alle psychologische elementen die bepalend zijn in het leven, van je mentale fitheid tot je rol bij liefdesrelaties en van het doorbreken van patronen tot de verhouding tussen jou en je ouders. Het lezen van de Psychologie kan iets wat je nu moeilijk vindt makkelijker maken, waardoor het leven weer iets relaxter wordt.

>> Lees dit tijdschrift gratis bij Readly

Ouders van Nu

Heb je als ouder een blad nodig om je te vertellen hoe het hoort of welke mogelijkheden er bij opvoeden zijn? Misschien niet, maar het kan – naast luisteren naar je eigen intuïtie – wel helpen om ideeën op te doen en van anderen te horen hoe zij iets aanpakken. Ouders van Nu gaat om elk deel van het ouderschap. Van het krijgen en opvoeden van kinderen tot weer fit worden na de bevalling en van het ritme met je gezin vinden tot het spannend houden van de relatie met je partner als er eenmaal kinderen zijn.

>> Lees dit tijdschrift gratis bij Readly

Vrij Nederland

Dit tijdschrift focust zich vooral op de grote vragen in het leven en in de wereld. Waar kun je dan aan denken? Inhoud over cultuur, samenleving en politiek, maar bijvoorbeeld ook wetenschappelijke ontwikkelingen krijgen een plek in Vrij Nederland. De namen op de omslag zeggen je misschien niet altijd heel veel, maar de onderwerpen zetten je wel aan het denken. 

>> Lees dit tijdschrift gratis bij Readly

Vtwonen

Vtwonen nodigt uit om je interieur spannend te houden. Het geeft je ideeën voor het gebruik van bepaalde thema’s in huis of tuin, zoals naturel, pastel, country of puur wit, maar houdt ook een bepaalde basis aan waardoor je flink kunt variëren met je meubels en decoraties. Geef een kastje een andere kleur, zet het op een centrale plek met mooie decoraties en de mood in die kamer kan er helemaal door veranderen. Wat je in dit maandblad aan sfeer ziet, bereid je altijd weer voor op het seizoen waarin je (bijna) zit. Van lampen tot planten en van kunst tot badkamermeubel, Vtwonen helpt iedereen aan een inrichting die echt bij hem of haar past.

>> Lees dit tijdschrift gratis bij Readly

Quest

De Quest gaat op zoek naar antwoorden op normale én bijzondere vragen. Het kan gaan over hoe iets ontstaan is (de maan), of bepaald speelgoed wel of niet goed is voor je kind, maar ook praktische tips over hoe je iets aanpakt (een brand blussen) komen ter sprake. De Quest is echt zo’n magazine dat je als je het eenmaal hebt opengeslagen, maar moeilijk weer kunt neerleggen. Er staan zoveel interessante onderwerpen in. Het kan zelfs een leuk blad zijn om samen met je kinderen te lezen. Het zal hun nieuwsgierigheid prikkelen en ze leren zo ook dat het oké is om elke vraag te stellen.

>> Lees dit tijdschrift gratis bij Readly

Happinez

De Happinez is een echt feelgood magazine. Je leest het luxe tijdschrift om je spirituele ontdekkingsreis vorm te geven of om een gevoel van geluk te creëren. Hoe je dat doet? Dat is voor iedereen misschien anders, maar de Happinez geeft je wel voldoende stof tot nadenken. Er worden diverse methoden voor ontspanning aan de kaak gesteld. Spiritueel een rijker mens worden, betekent dat je soms iets doet of gelooft wat er voor anderen vreemd uit kan zien, maar dat maakt helemaal niet uit. Als Happinez iets uitdraagt, dan is het wel dat je jezelf mag zijn.

>> Lees dit tijdschrift gratis bij Readly

National Geographic

Behalve een televisiezender is National Geographic ook een zeer informatief magazine. Het blad gaat in op allerlei zaken omtrent natuur, milieu, dieren en de aarde in zijn algemeenheid. Nieuwe dieren die ontdekt worden, klimaatverschijnselen die een positief of negatief effect hebben op ons leven en het ontdekken van andere planeten komt regelmatig aan bod in National Geographic. Daarbij mag je niet vergeten dat alle thema’s vergezeld gaan van de meest bijzondere foto’s en illustraties.

>> Lees dit tijdschrift gratis bij Readly

Runner’s World

Elke hardloopfan heeft al wel eens een Runner’s World in zijn of haar handen gehad. Het is een heerlijk magazine voor de beginnende hardloper, maar ook de diehard runner vindt er nog inspiratie. Je leest over hardloopschema’s en hoe je je lichaam voor het hardlopen het beste kunt stretchen. Er wordt verteld over voeding die voor, tijdens en na het hardlopen het beste is voor je lichaam. De nieuwste hardloopgadgets, kleding en schoenen worden aan je gepresenteerd. En er zijn interviews met bekende hardlopers en mensen die hun favoriete hardlooproute met de lezer delen.

>> Lees dit tijdschrift gratis bij Readly

Bicycling; de rit van je leven

Nederland is een fietsland en dan mag een magazine over fietsen natuurlijk niet ontbreken. Bicycling komt elke maand uit met een nieuwe editie. Er worden fietstochten met unieke bezienswaardigheden langs de route beschreven of je leest over andere bijzondere plekken waar je even een pauze in wilt lassen. Er zijn interviews met fietsers of andere sporters die de fiets ook gebruiken om fit te blijven. En ook in dit magazine vind je de nieuwste trends op het gebied van de fiets zelf, maar ook tips voor tassen en gadgets voor onderweg en trainingsschema’s die je kunt volgen om je fietsafstand op te bouwen.

>> Lees dit tijdschrift gratis bij Readly