Lezen is nog leuker als je boeken met korting koopt

Of je nu het liefst met een papieren boek in het zonnetje zit of met een e-book in de trein, een boek met korting aanschaffen is altijd mooi meegenomen. Je kunt daarvoor je boeken en e-books aanschaffen bij zogeheten outlets, maar ook de reguliere boekenwinkels online hebben veelal goede aanbiedingen en kortingen. Een vaste boekenprijs is bij wet geregeld, maar er mogen uitzonderingen gemaakt worden. Bijvoorbeeld voor zogeheten ‘ramsj’ boeken. Dit zijn titels die door de uitgevers worden opgeruimd. Ook lichtbeschadigde boeken mogen met korting verkocht worden.

De #1 plek voor boekenaanbiedingen: de boekenoutlet van Bol.com

Onze grootste tip is om eens een kijkje te nemen bij de boekenoutlet van Bol.com.

Complete overzicht Nederlandse websites met kortingen op boeken

Laten we nu kijken naar meer goede plekken om boeken met korting aan te schaffen.

Losse kortingen en boekpakketten bij Bookspot

De website Bookspot heeft diverse manieren waarop boeken met korting worden aangeboden. Zo stellen ze boekpakketten binnen bepaalde thema’s samen die stukken goedkoper aan te schaffen zijn dan wanneer je de boeken los van elkaar zou kopen. Ook zijn er 2 + 1 gratis acties, tijdelijke afprijzingen en een seizoensuitverkoop. De kortingen kunnen oplopen tot een afprijzing van wel 60%.

De Slegte is groot geworden met verkoop ramsj boeken

Boekenwinkel De Slegte staat er om bekend een enorm groot aanbod ramsj boeken aan te bieden. Niet alleen in de fysieke winkels, maar ook online. In de webshop zijn er ruim 12.000 voordeelboeken te vinden voor een fractie van de originele verkoopprijs. Van literatuur tot wetenschappelijke boeken en van kinderboeken tot kookboeken. Ook worden er vele titels tweedehands aangeboden voor lagere prijzen. Per boek staat dan vermeld wat de staat is.

In de Boekenkraam krijg je altijd korting op alle boeken

De website Boekenkraam.nl kan kortingen tot 80% aanbieden. Je koopt er namelijk nieuwe boeken van uitgeverijen en groothandels die een lichte beschadiging kunnen hebben. Bijvoorbeeld een klein deukje in de kaft of een knikje in een bladzijde. Wat niets afdoet aan het leesplezier. Ook hebben ze een categorie ‘laatste stuks’ met een voorraad van 3 of minder die goedkoper worden aangeboden. En een categorie waar je drie boeken kunt kiezen voor tien euro samen. Bij elk boek dat te koop wordt aangeboden is de staat vermeld, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De outlet van Bol.com

Tussen de duizenden boeken van Bol.com bevindt zich een outletsectie. Hier tref je de boeken die afgeprijsd zijn. Het overgrote deel is Engelstalig (enkele duizenden boeken), slechts een klein aantal boeken is in het Nederlands. Wanneer je bij de e-books kijkt, kun je het aanbod filteren op kortingen, van 10 tot 70%.

>> Bekijk hier de boeken-outlet van Bol

Altijd stapelkorting bij Deboekentas

Het principe 4 halen = 3 betalen geldt altijd voor alle boeken die Deboekentas.nl aanbiedt. Daarnaast zijn alle boeken sowieso afgeprijsd te kopen, het zijn allemaal boeken met lichte beschadigingen.

Voordeelboekenonline voor korting bij kleine beschadigingen

De website Voordeelboekenonline biedt boeken aan met kleine beschadigingen, waardoor ze met flinke korting verkocht mogen worden. Het assortiment bestaat uit zo’n 16.000 titels, er worden ook ramsjpartijen aangeboden.

Boekenvoordeel bij Boekenvoordeel

De winkels en webshop van Boekenvoordeel hebben vooral specifieke, voordelige titels in het assortiment. Maar in de categorie ‘2 voor € 6’ schaf je pocketboeken met nog meer voordeel aan. Net als in de outlethoek waar licht beschadigde boeken met maximaal 40% korting aangeboden worden. En er zijn romans onder de noemer ‘2 voor € 15’ verkrijgbaar.

Libris prijst tijdelijk af

Boekenwinkel Libris heeft een klein aantal boeken tijdelijk afgeprijsd, welke titels dat zijn verandert gedurende het jaar. Ook werken ze met printbare kortingsbonnen op de website, sommige kunnen online verzilverd worden, andere alleen bij afhalen in de winkel. Soms worden er in series boeken aangeboden waarbij je 3 exemplaren koopt en er maar 2 betaalt.

Boekenwereld.com stunt met prijzen e-books

Boekenwereld.com geeft geen kortingen op boeken, maar wel op e-books. De kortingen kunnen oplopen tot 50% en er worden dagelijks e-books met korting aangeboden.

Goedkope e-books bij Bruna

Boekenhandel Bruna heeft in de actie categorie vooral e-books met korting staan. Het aanbod wisselt geregeld en is vaak gelieerd aan een bepaald thema, bijvoorbeeld thrillers.

Ebook.nl geeft korting op verscheidene e-books

De website Ebook.nl heeft een aantrekkelijke sectie met afgeprijsde e-books. Je vindt er onder meer ‘de auteur van de maand’ wiens titels met korting te koop zijn, maandelijkse kortingen en afgeprijsde e-books van gerenommeerde schrijvers als bijvoorbeeld Stephen King en John le Carré.