Hoe kun je kiezen voor een afhaalpunt bij Bol.com waar ze het naartoe bezorgen? En wat doe je als deze optie niet mogelijk blijkt, dus als je geen afhaalpunt kunt selecteren? Wij geven je hier een uitleg zodat je er alsnog eentje kunt instellen. Lees verder…

Hoe kun je bij Bol.com kiezen voor een afhaalpunt? Een afhaalpunt is simpel in te stellen

Je ontdekt in dit artikel hoe je niet altijd thuis hoeft te zijn om een pakket van Bol.com in ontvangst te nemen. Je kunt namelijk kiezen voor een handig afhaalpunt bij jou in de buurt. Je leest welke afhaalpunten er zijn, welke producten meestal niet afgeleverd kunnen worden bij een afhaalpunt en hoe je op de hoogte gehouden wordt van de levering.

Waarom thuis laten bezorgen of juist een afhaalpunt kiezen voor je Bol.com bestelling?

Ongeveer 60 % van de mensen laat een bestelling wel eens afleveren bij een afhaalpunt. De redenen hiervoor zijn verschillend. Voor de een werkt een afhaalpunt beter, omdat je overdag aan het werk bent en zo zelf de dag en tijd van het ophalen kunt kiezen. Ook het feit dat het niks extra’s kost vinden mensen belangrijk.

Soms wordt er voor een afhaalpunt gekozen vanuit milieuvriendelijke overwegingen, omdat een bezorger dan niet naar elk huis hoeft te rijden. Een laatste reden kan ook zijn dat het pakketje niet in de brievenbus past en men het liever niet bij de buren wil laten afleveren. De redenen zijn dus heel verschillend, maar feit blijft dat een afhaalpunt beter uit kan komen dan levering aan huis.

Welke afhaalpunten zijn er bij Bol.com en hoe kies je die tijdens het bestellen?

Als je nieuwsgierig bent naar welke afhaalpunten er allemaal zijn, dan is het goed om te weten dat het echt centrale locaties zijn waar je toch al vaker komt, zoals de supermarkt (de Albert Heijns of een van de AH Pick up Points) en het postkantoor. Tot nu toe is het (nog) niet mogelijk kom bij andere locaties je pakket te laten afleveren. Zodra er nieuwe plekken bijkomen, zul je dit echter vanzelf merken bij het kiezen van een afhaalpunt.

Het selecteren van de plek die voor jou het beste uitkomt, gaat makkelijk. Je bestelt en voordat je op de allerlaatste keer doorgaat met bestellen en de bestelprocedure afgerond hebt, kun je kiezen voor het ophalen van je pakket bij een afhaalpunt. Je kunt gewoon de dichtstbijzijnde kiezen, maar je kunt ook plannen om het ergens anders op te halen als je toevallig daar in de buurt bent. Je hoeft dan alleen maar die locatie in te vullen en dan krijg je alle afhaalpunten rondom die locatie te zien.

Daarna is het een kwestie van aanvinken en bevestigen.

Hoe werkt het ophalen van je Bol.com bestelling nadat je een afhaalpunt gekozen hebt?

Na het bevestigen krijg je allereerst een bericht dat je bestelling ontvangen is. Maar wat wij superhandig vinden is dat je ook een e-mail ontvangt als het pakket op de door jou gekozen locatie aangekomen is en dus klaar ligt om te worden opgehaald.

Waarom vinden wij deze e-mail zo handig? Bedenk je maar eens dat je net voor de kerst nog iets besteld hebt en het leveren onverhoopt vertraging heeft opgelopen. Dan wil je niet elke dag in een drukke supermarkt bij de balie in de rij gaan staan waar alle winkelwagentjes met kerstboodschappen en geïrriteerde mensen vlak langs je lopen, terwijl het er misschien nog niet eens is.

Wat moet je dus doen om je pakket op te halen bij het afhaalpunt:

  • Wacht op de bevestigingse-mail dat je pakket voor je klaar ligt bij de afhaalplek
  • Neem je persoonlijke ID mee zodat gecheckt kan worden of jij diegene bent die op het label staat

Nog iets prettigs: nadat je de eerste e-mail ontvangen hebt, krijg je twee weken de tijd om je bestelling bij het afhaalpunt op te halen. Doe je dit niet tijdig? Dan krijg je nog twee keer voordat dat twee weken voorbij zijne en herinnering via de e-mail. Je hebt dus echt geen excuus om binnen die twee weken je bestelling op te halen.

Zelfs als je een weekendje weg bent, ligt het daarna nog op je te wachten, dus dat moet je kunnen redden. Wat je vandaag bestelt, is overigens de dag erna vanaf 17 uur al op te halen. Wat je op zaterdag bestelt, komt echter niet op zondag aan, maar kun je dan maandag vanaf 17 uur halen.

Welke producten kun je niet (altijd) bij een afhaalpunt laten afleveren om het later op te halen?

Eigenlijk gaat het hier vooral om hele logische dingen die bijvoorbeeld te groot van formaat of te zwaar van gewicht zijn. Stel je voor dat je je grote Amerikaanse koelkast bij de AH laat afleveren of dat de buren en overburen ineens ook dat idee krijgen. Dan staat het er binnen de kortste keren helemaal vol met allerlei grote apparaten.

Andere artikelen die alleen aan huis geleverd worden, zijn producten die niet nieuw zijn (bijvoorbeeld tweedehands boeken) en zaken die door externe verkopers aan je verkocht zijn en die dus niet uit het magazijn van Bol zelf komen.

Zijn er nog andere opties bij Bol.com en afhaalpunten als je dringend om het artikel verlegen zit?

Ja, voor beetje extra geld (rond de drie euro) is voor 12 uur bestellen leveren vanaf dezelfde dag 17 uur mogelijk. Ook hier gelden wel de uitzonderingen die we hierboven ook geschreven hebben. Let verder op voordat je bestelt, want er staat bij de Bol.com producten concreet vermeld of het om een item gaat dat in aanmerking komt voor levering op dezelfde dag.

Meer bronnen over de afhaalpunten van Bol

https://www.klacht.nl/afhaalpunt/

https://www.nu.nl/economie/6097622/albert-heijn-sluit-tijdelijk-zestig-ophaalpunten-van-bolcom.html

https://www.marketingtribune.nl/online/nieuws/2021/11/kiezen-steeds-meer-mensen-voor-een-afhaalpunt/index.xml