In dit artikel kom je er achter of PayPal een manier is om je betaling bij Bol.com te doen. Het zou zeker handig zijn voor jou als koper, want alle aankopen die je met PayPal betaald hebt, zijn verzekerd. Dit betekent dat je bij een product dat stuk is of helemaal niet bij je geleverd wordt, automatisch je geld terug krijgt door deze verzekering. Maar… helaas heeft Bol.com geen contract met PayPal om betalingen via hen te laten lopen. Je kunt bij Bol dus niet met PayPal betalen.

Als je bij Bol.com niet kunt betalen met PayPal, welke betaalmethoden zijn er dan wel?

Gelukkig heb je genoeg keuze aan andere manieren om te betalen. Je hebt de volgende opties:

  • (Digitale) cadeaukaarten, zoals een IRIS-bon, VVV-cadeaukaart, boekenbon, cadeaubon van Bol.com zelf of een Nationale Entertainment Card
  • Achteraf betalen (via een handmatige overschrijving of een directe online overboeking)
  • Creditcard (ook een vorm van iets later betalen)
  • iDeal (dit kan in de vorm van direct betalen of tot 14 dagen later betalen)

Bij de cadeaukaarten moet je de vermelde code tijdens het bestelproces zodra je bij de stap ‘betalen’ aankomt invullen en dan zie je in het scherm vanzelf het bedrag van de cadeaukaart afgetrokken worden van het totaalbedrag. Als er nog een resterend bedrag overblijft, word je gevraagd hoe je dat wilt betalen.

Er zijn ook waardebonnen die geen directe betaalmogelijkheid op Bol.com hebben, maar deze kun je dan wel weer via via inwisselen om een Bol.com cadeaukaart te krijgen. Denk je er ineens aan dat je nog een hele rammel Airmiles hebt en weet je niet wat je ermee moet doen behalve uitjes in Nederland met korting boeken? Dan kun je de Airmiles via de AH inwisselen en zo tot maximaal 25 euro tegoed bij Bol.com krijgen voor 5000 miles. Leuk toch? Heeft Airmiles sparen toch zin gehad.

Hoe kun je bij Bol.com online betalen?

Behalve met de code op cadeaukaarten te betalen, is er ook een optie om gewoon via internet het verschuldigde bedrag over te boeken. iDeal is hierbij toch wel het makkelijkst en omdat het via je eigen bank (met eventueel extra beveiliging) loopt, is dit vaak de meest veilige manier van betalen.

Je kunt als je een creditcard hebt ook de gegevens van je kaart online invullen en op deze manier je betaling voldoen. En een laatste mogelijkheid om online te betalen is achteraf betalen. De optie ‘Achteraf Betalen’ krijg je vanzelf tijdens het betaalproces te zien en ook bij deze manier van betalen kun je voor iDeal kiezen, maar het kan ook via een normale overschrijving.

Online betalen met PayPal is bij Bol.com dus niet mogelijk, maar je ziet al wel dat er voldoende andere manieren zijn waarmee je toch lekker bij Bol kunt shoppen.

Welke tips volg je op om online betalen zo veilig mogelijk te doen?

Je vergeet wel eens dat je ook in je eigen huis of op je werk niet altijd veilig bent. Het maakt tegenwoordig eigenlijk niet meer uit waar je bent, want veiligheid is altijd een ding. Via e-mail of Whatsapp wordt er gevist naar je persoonlijke gegevens, iemand belt en doet zich voor als de bank en je trapt erin, of je verliest je portemonnee met al je bankpassen en informatie over je identiteit. Helaas is de wereld een stuk onveiliger geworden met de komst van het internet.

De tips die je op kunt volgen zijn de volgende:

  • Zorg er op zijn minst voor dat er geen vreemden in je buurt zijn als je met bestellen en betalen bezig bent.
  • Laat geen pasjes of andere persoonlijke documenten slingeren en raak ze zeker niet kwijt.
  • Let bij het online bestellen op of het grijze slotje boven in de balk waar je het internetadres typt verschijnt.
  • Onderhoud je digitale middelen – zoals laptop, tablet en mobiele telefoon – regelmatig. Gebruik virusscanners en sla niet alles automatisch in de Cloud op als je niet zeker weet dat deze 100% veilig is.
  • Verdiep je in phishing en de manieren waarop dit gebeurt, zodat je herkent als iemand jou om de tuin probeert te leiden.

Conclusie: welke manier van betalen is een goed alternatief voor betalen met PayPayl?

Zolang je bij Bol.com niet kunt betalen met PayPal – en tot nu toe is daar geen zicht op – kun je uit voldoende alternatieven kiezen om bestellingen te plaatsen. Online betalen via iDeal is een favoriete manier om dit te doen, maar je kunt ook je eigen creditcard gebruiken. Volgens ons kan het op alle manieren veilig, zolang je zelf maar goed in de gaten houdt dat betalingen goed lopen.

Meer bronnen over Paypal en Bol.com

https://www.consumentenbond.nl/online-kopen/online-betalen