Je komt in dit artikel te weten of je cadeaukaarten van Bol in kunt wisselen voor geld op je rekening. We kijken daarbij niet alleen naar Bol.com zelf en of je de bon daar kwijt kunt voor cash, maar ook of er andere plekken zijn die hiervoor openstaan. Hoewel het niet altijd slim is om je cadeaukaart voor weer voor geld om te ruilen, kan het in sommige gevallen toch wenselijk zijn en daar staan we ook even bij stil.

Kun je bij Bol.com zelf de waarde van de cadeaukaart teruggestort krijgen op je rekening?

Op de website van Bol kun je op geen enkele plek een optie aanvinken om je cadeaubonnen in te wisselen voor geld. Je kunt elke cadeaukaart – of deze nou van Bol.com of van een andere aanbieder is – alleen maar inzetten om producten te bestellen. De waarde van de kaart dekt dan de bestelling, soms heb je geld over en soms moet je bijbetalen.

De enige manier om het geld dat op de cadeaubon staat in te wisselen, is door de code van de kaart in te vullen tijdens het bestellen of de waarde toe te voegen aan je account. Betekent dit dat je dan helemaal nergens geld voor je Bol.com cadeaubon kunt krijgen? Gelukkig niet.

Geldt het niet kunnen inwisselen voor alle soorten cadeaubonnen van Bol.com?

We zijn allemaal gewend dat de meeste zaken digitaal gaan tegenwoordig, maar je hebt bij Bol meerdere soorten cadeaukaarten dan alleen de digitale bon. Je kunt namelijk kiezen uit het volgende:

  • Elektronische cadeaubonnen die je digitaal hebt
  • Elektronische cadeaubonnen die je op papier hebt afgedrukt
  • Cadeaukaarten (deze zijn leuk om echt aan iemand cadeau te geven vanwege de leuke prints die de kaarten hebben, zoals met het thema verjaardag, Kerst of bedankt)
  • Papieren cadeaubonnen

Hoe kun je een Bol.com cadeaubon dan wel inwisselen voor geld?

Er zijn plekken op het internet waar je je cadeaukaart van Bol.com (maar ook andere kaarten) kunt aanbieden en dan krijg je een bod waarbij je zelf kunt beslissen of je dat wilt accepteren ja of nee. Ga je akkoord met het voorstel dat ze je geven? Dan moet je de Bol cadeaubon daarna aanleveren en dat kan weer op drie manieren, namelijk:

  • Digitaal: je maakt een foto van alle benodigde gegevens van de cadeaukaart (nummer en code) en uploadt dit op de website.
  • Post: je stuurt de hele kaart met alle gegevens erop op naar de partij.
  • Persoonlijk: je gaat de bon afgeven op de fysieke locatie die hiervoor tijdens kantoortijden geopend is.

Het feit dat je een bod wordt gedaan, betekent dus automatisch dat je nooit de werkelijke waarde van de cadeaubon krijgt. Het is onze ervaring dat het bod dat je krijgt gemiddeld genomen ongeveer de helft is van de echte waarde die op de kaart staat. Je moet je afvragen of je het verlies dan wilt nemen, of dat je toch nog eens op Bol.com gaat rondkijken of er echt helemaal niks is dat je kunt gebruiken. Op die manier kun je geld besparen en de kaart toch nog zinvol inwisselen voor artikelen.

Wat kunnen we concluderen uit het inwisselen van cadeaubonnen voor geld?

Als je echt om geld verlegen zit en je komt een paar Bol cadeaubonnen tegen die nog lang genoeg geldig zijn, kan het een prima idee zijn om externe aanbieders in te schakelen die je een bepaald percentage van het oorspronkelijke bedrag op de kaart willen geven. Niemand kan in jouw portemonnee kijken, dus misschien is ongeveer de helft van de waarde in cash voor jou belangrijker dan een cadeaubon van dubbel dat bedrag terwijl je nooit bij Bol bestelt.

Wat je nog moet weten over de cadeaubonnen van Bol.com

Op de website van Bol vind je een overzicht terug van alle cadeaubonvoorwaarden die voor de waardebon gelden. Het is niet altijd in de leukste en makkelijk leesbare taal geschreven, maar uiteindelijk kan het wel belangrijk zijn om een keertje te lezen als je nog een cadeaubon in huis hebt. En wil je nog een tip voor als je een Bol.com cadeaubon krijgt? Upload de waarde dan gelijk in je account, zodat de bon gebruikt is en je hem ook niet meer kwijt kunt raken.

Meer bronnen over je rechten bij het inwisselen van cadeaubonnen voor geld

https://www.consumentenbond.nl/online-kopen/wissel.nl

Tip: bekijk hier alle cadeaubonvoorwaarden >>

Succes!