Alles wat je moet weten over Bol.com afhaalpunten

In dit artikel lees je alles over de afhaalpunten van Bol.com en hoe je er eentje kiest die voor jou het meest ideaal ligt. Pik je pakketje op als je onderweg bent van je werk naar huis, of kies ervoor om in het weekend met de auto en een grotere tas een hele lading aan bestellingen op te halen en alles tegelijk naar huis te vervoeren. Wie niet altijd thuis is, kan enorm genieten van een afhaalpunt.

Waar vind je Bol.com afhaalpunten?

De adressen waar Bol zijn pakketjes laat afleveren zijn zo centraal gelegen en iedereen komt er wel eens en soms kom je er zelfs meerdere keren in de week. We hebben het namelijk over het postkantoor en de Albert Heijn supermarkt. Niet alle vestigingen hebben overigens de functie dat ze ook als Bol afhaalpunt dienen.

Zodra je op zoek gaat naar een plek bij jou in de buurt waar je je pakketje kunt laten afleveren, moet je in ieder geval op de website van AH wel aanvinken dat je specifiek een Bol.com afhaalpunt zoekt en niet alleen een supermarkt.

Op de website van Bol zelf kun je ook afhaalpunten opzoeken. Je kunt je eigen afhaalpunt kiezen door jouw locatie in te voeren en te kijken welke plek je het beste uitkomt. Je kunt dus zelfs verschillende afhaalpunten kiezen als je weet dat je voor het werk een keer op een andere locatie in het land moet zijn. Zolang je maar voor twaalf uur ’s nachts hebt besteld, kun je het na je werk (vanaf 17 uur) de volgende dag oppikken. Alleen op zaterdag werkt dit niet, maar dat vinden we logisch.

Zijn er genoeg afhaalpunten en is er ook eentje in jouw directe omgeving?

Er zijn meer dan voldoende afhaalpunten door het hele land verspreid waar je terecht kunt, alleen hangt het een beetje van de piekmomenten (feestdagen, Covid-19) af of ook echt alle afhaalpunten open zijn. Het is bijvoorbeeld al eerder gebeurd dat de AH haar afhaalpunten sloot, omdat het volgens de leiding die aanwezig was niet meer veilig was voor de bezoekers van de supermarkt en de wachtenden in de rij bij het afhaalpunt.

Je kunt voorstellen dat er bij de ontdekking van nieuwe Covid-19 varianten – en vooral hoe makkelijk ze overgedragen worden – er strikte richtlijnen zijn voor het houden van afstand. Als dat dan in de supermarkt niet meer te garanderen is, kan er tijdelijk een afhaalpunt gesloten worden. Een supermarkt is toch al een plek waar mensen zich moeten verzamelen, omdat ze nou eenmaal moeten eten.

Het kan wat ons betreft voor dit soort momenten – en als je het nieuws volgt voel je die aan je water al weer aankomen – handiger zijn een ander afhaalpunt te kiezen.

Wat zijn de voordelen van afhaalpunten voor jou als klant?

Natuurlijk heeft het ook voordelen als je bij de AH je pakketje van Bol.com kunt ophalen. Boodschappen moest je toch al doen en zo bespaar je tijd en hoef je niet ook nog naar een andere locatie te fietsen of rijden. Je hoeft maar een keer een parkeerplek te zoeken als het druk is en hoeft ook maar een keer parkeergeld te betalen. Je moet alleen wel genoeg plek hebben om alles met je mee te dragen en dat betekent een goede fietstas als je op de fiets bent.

Een groot voordeel vinden wij ook dat het pakket nooit bij iemand anders afgeleverd kan worden, zoals bijvoorbeeld bij de buren. Niet iedereen heeft (goed) contact met de buren en dan wil je al helemaal niet dat je aan moet bellen om je pakketje te mogen ontvangen.

Kun je zomaar alles bij een afhaalpunt laten afleveren?

Hier komen we meteen bij een van de grootste nadelen uit, want je kunt inderdaad niet alles bij een afhaalpunt laten leveren om het vervolgens zelf op te halen op een moment dat het jou uitkomt. Witgoed of andere producten van groter volume of gewicht zijn uitgesloten van levering bij een afhaalpunt en ook de zaken die niet door Bol.com zelf (maar door andere verkopers die Bol wel als platform gebruiken) verkocht worden, kun je niet naar een afhaalpunt laten brengen.

Wat wij verder fijn vinden aan Bol.com, is dat je er ook producten vindt die niet nieuw zijn. Wij zochten wel eens naar een uniek cadeau en dat was een boek dat helemaal niet meer te krijgen was. Via Bol.com konden we het toen wel nog krijgen, omdat er iemand was die het niet meer wilde en het daar aangeboden had. Helaas kun je ook dit soort artikelen alleen maar thuis laten afleveren.

Uitzonderingen daar gelaten: wij vinden een afhaalpunt in veel situaties een ideale oplossing voor het laten leveren van pakketjes op een ander adres dan bij je thuis.

Meer bronnen over de Bol-afhaalpunten

https://www.nu.nl/economie/6097622/albert-heijn-sluit-tijdelijk-zestig-ophaalpunten-van-bolcom.html