De top 10 met nieuwe tijdschriften en magazines die wat minder bij het grote publiek bekend zijn

Soms loop je de etalage van een boekwinkel voorbij en valt je een kaft op die je nog niet eerder hebt gezien. Het hoeft niet per definitie een geheel nieuw blad te zijn. Misschien heeft het tot dan toe gewoon je aandacht nog niet getrokken. Onder andere om deze reden laten we je hieronder kennismaken met nieuwe magazines die op de markt gekomen zijn en tijdschriften die wat minder standaard zijn, zoals bijvoorbeeld de magazines Deining, Goed geregeld! en SASSY.

Kinfolk

Kinfolk was van oorsprong een boek uit de Verenigde Staten en daarna is er een magazine met dezelfde titel uitgebracht. Kinfolk staat helemaal in het teken van langzaam en minimalistisch leven. Ben je nog op zoek naar manieren om jouw leven te vereenvoudigen? Wil je minder aandacht voor spullen en juist meer tijd voor vrienden en familie? Dan biedt dit magazine volop inspiratie. Alleen de omslag van Kinfolk is al een plaatje op zich.

STRRN Magazine

STRRN Magazine neemt je mee op reis naar het beste dat culinair Nederland te bieden heeft. Het gaat hier dus niet om de friettent die in elk dorp zit (al kan die er op culinair vlek misschien best met kop en schouders bovenuit steken vergeleken met anderen), maar juist om de pareltjes van restaurants en de meest bijzondere recepten. Lees de interviews met chef-koks, ontdek achtergronden en verdiep je in de bijzondere reportages. Dit is een magazine voor lekkerbekken en horecamensen.

&C Magazine

Het magazine van Chantal Janzen bestaat nog niet heel lang en daarom kun je de lancering ervan wellicht gemist hebben. Wat vooral opvalt aan het blad, is dat het fun karakter en het lef van Chantal Janzen in elke editie zichtbaar en voelbaar is. Ook onderwerpen die misschien nog wat taboe zijn, krijgen een plekje in &C. Elke maand is er een nieuw thema en het grootste deel van de inhoud heeft dan te maken met dit thema. Eerder waren seks en schaamte twee hoofdonderwerpen.

Kleuren op nummer; extreme kleurpuzzels voor volwassenen, door Joanna Webster

Dit lijkt misschien een vreemde eend in de bijt, maar dit paint by numbers boekje heeft het formaat en de dikte van een magazine. Dit exemplaar laat je echter lekker actief bezig zijn en tegelijk op een heerlijke manier ontspannen. Op elke bladzijde staat aangegeven welke kleuren je nodig hebt en welke nummer bij iedere kleur hoort. Verder is het hele blad in vakjes verdeeld en deze vakjes hebben een nummer gekregen. Match elk vakje met de bijbehorende kleur en als je klaar bent met je potloden of viltstiften, zie je vanzelf wat je gecreëerd hebt. Met dit magazine blijf je uren achter elkaar lekker bezig.

vaNLife Magazine

Vanliving is al een aantal jaren een trend, maar met dit magazine kun je lezen over hoe het werkelijke leven van vanlifers is. Heb je al een busje en denk je erover om het zelf om te bouwen tot werk- en leefruimte? Of twijfel je nog over hoe je maandenlang van huis kunt gaan met je camper en zoek je naar antwoorden op deze vraag? In vaNLife kun je reisverslagen lezen over de vrijheid die men ervaart, maar ontdek je ook de meest praktische tips voor wanneer je de stap werkelijk durft zetten.

JFK Magazine

Dit blad bestaat al zo’n vijftien jaar en toch kent niet iedereen het. Dat komt waarschijnlijk omdat het zich vooral richt op lifestyle en dan ook nog concreet voor de man. Dit standpunt wil overigens niet automatisch zeggen dat vrouwen niet geïnteresseerd kunnen zijn in de thema’s van het blad. Zelf zegt JFK anders dan anderen te zijn, doordat de inhoud net iets brutaler, modieuzer en scherper is. Beroemdheden, trends en technologische ontwikkelingen worden afgewisseld met foto’s en interviews van vrouwelijk schoon.

SASSY

Het woord “sassy” is in het Nederlands best een uitdaging om te omschrijven. Het is eigenlijk een beetje brutaal (maar wel op een leuke manier), het is pittig, stijlvol, maar kan ook sexy zijn. Hoe dan ook, het zijn alleen maar positieve bewoordingen voor iemands uitstraling, looks en karakter. En als iemand je “sassy” noemt, hoef je je dus nergens voor te schamen. Het is een compliment. In dit magazine lees je alles over wat iemand sassy maakt. Misschien is de acceptatie van het lichaam waar je nu in zit wel de grootste bepalende factor voor wat je uitstraalt en is het juist dat wat jou zo sassy maakt.

AutoWeek Campers

De AutoWeek is bij elke autoliefhebber wel bekend, maar wist je ook dat er een speciale editie is die geheel over campers gaat? Iedereen die op zoek is naar een camper en zich nog wil oriënteren op de mogelijkheden, vindt in AutoWeek Campers veel informatie en inspiratie. Daarnaast vind je er – voor wanneer je wel al een camper op de oprit of bij de camperstalling hebt staan – veel tips over bijzondere routes die je met de camper kunt volgen of ideale bestemmingen voor jou en je camper.

Deining Watersportmagazine

Deining is echt nog een nieuw blad en er worden er elk jaar twee uitgebracht. Het lijkt een beetje op de Waterkampioen van vroeger, maar toch heeft het ook een eigen inslag. Iedereen die gek is van water, watersport, wedstrijden op het water en vermaak op het water, kan zich helemaal uitleven en verdiepen met Deining Watersportmagazine.

Goed geregeld!

Nog een magazine dat niet bij heel veel mensen bekend zal zijn, is Goed geregeld! Dit blad gaat van de eerste tot en met de laatste bladzijde over erven, schenken en nalaten. We willen er liever niet aan denken, maar toch kan het goed zijn om eens door dit magazine te bladeren. Je zult vanzelf merken dat er onderwerpen in staan die je raken en die je wilt gaan regelen. Je hoort niet voor niets van anderen hoeveel ellende het veroorzaakt wanneer je geen testament hebt of het niet tussentijds aanpast. Voor later zorgen, betekent nu beginnen en niets aan het toeval of anderen overlaten.