Welke boekendozen moet je kopen? Omdat wij liefde voor boeken hebben, willen we er zeker van zijn dat we met stevige boekendozen aan de slag gaan om onze boeken te beschermen. Daarom hebben we de beste boekendozen hier voor je op een rijtje gezet. Lees verder voor onze aanraders…

Wat zijn de beste boekendozen die je kunt kopen om boeken te verhuizen?

Zware spullen verhuizen of opslaan kan een flinke klus zijn. Gewone verhuisdozen mag je niet tot de top vullen, zeker niet als het om boeken of ordners met administratie gaat. Een normale verhuisdoos kan dit gewicht namelijk niet aan en op deze manier loop je het risico om een deel van je waardevolle inboedel te beschadigen. Investeren in degelijke boekendozen is de truc.

Snel overzicht: Deze boekendozen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor compactheidBoekendozen (Move BookBox): Deze boekendoos is kleiner dan een normale verhuisdoos, waardoor je de verleiding voorkomt om er te veel in te stoppen. Met een inhoud die varieert tussen 20 tot 40 liter, is het ideaal voor het verplaatsen van boeken zonder te overladen. Onze tip: Wanneer je ze rechtop in de doos plaatst, beperk je tot slechts één laag. >> Check laagste prijs
Sterkste handvattenZelfsluitende, extra sterke boekendozen: Dit type boekendoos wordt zelfs door professionele verhuisbedrijven gebruikt, wat iets zegt over de kwaliteit. Met een inhoud van 35 liter is deze iets compacter dan de Move BookBox. Wat ons vooral opviel, zijn de handgrepen. Bij het vouwen van het karton naar binnen krijg je een dubbele laag, wat zorgt voor een stevigere grip tijdens het dragen. >> Check laagste prijs
Beste premium kwaliteitPremium boekendozen van Specipack: Deze boekendozen blinken uit in kwaliteit en kunnen tot wel 80 kilo aan. Dit spreekt boekdelen over de premium kwaliteit. De doos is 25 centimeter hoog, waardoor je niet geneigd bent om extra ruimte boven de boeken op te vullen met andere items. >> Check laagste prijs

Onze aanraders: deze verhuisdozen voor boeken moet je nemen

Boekendozen (Move BookBox) (in een pakket van 5, 10, 15, 20 of 30 stuks)

Een goede boekendoos is kleiner dan een normale verhuisdoos. Hiermee voorkom je dat een groter formaat doos je stiekem toch verleidt om er meer in te doen. De verhuisdoos speciaal voor boeken is van stevig karton en er past 20 tot 40 liter in. Bij het verhuizen van boeken geldt dat wanneer je ze rechtop in de doos zet, je niet meer dan één laag hoog moet gaan. Wil je de doos toch opvullen vanwege de ruimte die er nog is na het vullen van die ene laag? Kies dan altijd voor items die weinig wegen, zoals een fleece deken of andere lichtgewicht items.

Boekendozen, archiefdozen of stevige verhuisdozen van AllSafe (10, 40 of 130 stuks)

AllSafe ken je van de externe opslagmogelijkheden. Ze hebben verschillende soorten verhuisdozen in hun assortiment (zoals dozen van 50 en 63 liter in de maten L en XL), maar deze M doos is geschikt voor boeken. Er passen 5 ordners naast elkaar in en dit vult de doos dan in een keer in zijn geheel. In de maat M kan tot 40 liter aan volume en in totaal kan er maximaal 50 kilo aan goederen in. Realiseer je echter dat – ook al kan de doos dit gewicht wel aan – dat jij of een verhuizer de doos ook moet kunnen verplaatsen. Om je rug geen schade toe te brengen of gevaarlijke situaties te voorkomen, ga je tot maximaal 20 kilo per verhuisdoos.

Professionele boekenboxen als verhuismateriaal (10, 20 of 30 stuks)

Ook deze boekendozen kunnen tot 40 liter aan volume opslaan. Wanneer je verhuisdozen op je zolder aan het vullen bent, die voorlopig opgeslagen en niet verhuisd worden, kun je de gehele doos vullen met boeken, fotoalbums en andere zware spullen. Je gaat ze dan voorlopig niet van de zolder halen en als opslagmiddel functioneren ze dan prima. Ga je later wel verhuizen en moet je de zoldertrap af? Dan is het raadzaam om de inhoud van de zware dozen te verdelen over meerdere en kleinere verhuisdozen. Zo kom je voor wat betreft het gewicht niet uit boven wat je nog prettig kunt dragen.

Zelfsluitende, extra sterke boekendozen (5, 10, 20, 30, 40 of 50 stuks)

De inhoud van de extra stevige boekendoos+ is 35 liter en daarmee iets kleiner dan de eerder genoemde boekendozen. Aangezien dit de verhuisdoos is die professionele verhuisbedrijven ook gebruiken, weet je dat je van de kwaliteit op aan kunt. Bij de handgrepen vouw je het karton naar binnen, waardoor je een dubbele hoeveelheid krijgt en daarmee steviger grip hebt.

Premium boekendozen van Specipack (per 10 stuks)

De boekendozen van Specipack kunnen tot 80 kilo aan. Dit zegt vooral iets over de premium kwaliteit van de verhuisdoos voor boeken en andere zware spullen. Deze doos is 25 centimeter hoog, waardoor je ook niet de neiging krijgt om de loze ruimte boven je ingepakte boeken op te vullen met andere items uit je huis. Let overigens ook op dat je verhuisdozen niet oneindig hoog kunt opstapelen. Kies de zwaarste dozen voor de onderste laag en heb je veel dozen om op te slaan? Hoe hoger je gaat, hoe minder de dozen mogen wegen. Meer dan 4 stuks boven elkaar stapelen is sowieso geen goed idee. De onderste doos kan zwakker worden door het gewicht van alle dozen er boven en als de hele rij om valt kunnen er gewonden vallen.

Boekendozen van de Verhuisdozenstore (10, 20 of 30 stuks)

Bij de Verhuisdozenstore krijg je veel meer formaten verhuisdozen. Heb je bijvoorbeeld glasgordijnen voor je grote ramen hangen en wil je deze verhuizen of opslaan? Dan zijn er XL verhuisdozen waar je ze allemaal bij elkaar in kunt doen. Zo raak je niks kwijt tijdens het verhuizen en vind je alles snel terug door de juiste labels op de verhuisdoos. In de boekendoos van stevig karton kan tot 35 liter aan inhoud. Bij deze set komen trouwens gratis stickers, zodat je je verhuizing al voordat het werkelijke inpakken begint kunt gaan voorbereiden. Werk met een manier die jij prettig vindt: gebruik kleuren, letters, cijfers, namen van ruimten of een andere codering die voor jou goed werkt.

Basis boekendozen van Goedkoopverhuismateriaal (10, 20 of 30 stuks)

Deze boekendoos met een inhoud van 35 liter ziet er anders uit dan de hiervoor genoemde dozen en dat ligt vooral aan het bodemoppervlak. Waar de eerdere dozen langer waren, is deze vooral hoger met een beperkter formaat voor de bodem. Je kunt zo minder boeken (en dus minder gewicht) aan de onderzijde plaatsen, maar kunt daarboven wel lichte items opleggen. Boven op een doos met boeken kan bijvoorbeeld een kussen uit de zitbank of dubbelgevouwen kussen van de slaapkamer.

Standaard boekendozen van Goedkoopverhuismateriaal (10, 20 of 30 stuks)

De laatste verhuisdoos voor boeken is iets groter (40 liter), maar ook hoger dan een normale verhuisdoos. Ook bij deze doos kun je op de bodem de zware items plaatsen, om vervolgens de resterende ruimte op te vullen met lichter materiaal. Hierdoor kun je de doos nog steeds prima dragen.