Wat ben ik blij dat ik een recensie mag schrijven over Uitgeverij van Warven. Ik ben altijd al een intensieve boek liefhebber geweest en nu ik wat ouder ben is dat niet anders. Mijn interesse ging voorheen uit naar fictie boeken, maar nu ik meer volwassen ben richt ik mij op zingeving, religie en cultuur. En gelukkig ben je dan bij Uitgeverij van Warven aan het juiste adres. Dit is waar deze recensie overgaat.

Twijfels na aanschaf van boeken Uitgeverij van Warven

Ik ken Uitgeverij van Warven al een tijdje en ik het begin kon ik weinig met de boeken die ze uitgaven. Er ontstonden bij mij daarom ook twijfels of dit wel de juiste uitgeverij voor mij was. Deze twijfels waren overigens jaren geleden en ik ben inmiddels gegroeid als mens en als lezer. Nu begrijp ik veel beter boeken gericht op onderwerpen zoals zingeving, religie en cultuur. Beter gezegd, ik lees bijna alles over deze onderwerpen en laat bijvoorbeeld avonturen romans links liggen.

Lees meer recensies over boeken voordat je tot koop overgaat

Er staan genoeg boeken van Uitgeverij van Warven in mijn boekenkast en in het begin tijdens het aanschaffen kon ik er weinig mee. Waarom koop je ze dan vraag je je af? Dat komt met name door onwetendheid. Toen ik jong was lagen mijn interesses eigenlijk helemaal niet in de onderwerpen die Uitgeverij van Warven uitbrachten. Het leek mij in eerste instantie interessant, maar ik had duidelijk meer onderzoek moeten doen naar de boeken. Zo las ik vroeger helemaal geen recensies en kocht ik boeken op gevoel. Oh, dat heeft een leuke titel en leuke boekkaft, dan moet het wel goed zijn.

Uitgeverij van Warven en ik waren toch een goede match

Beetje naive gedachte achteraf, maar uiteindelijk is het toch allemaal goed gekomen met mij en Uitgeverij van Warven. Dat kwam omdat ik in contact kwam met een oude schoolvriend. Ik was inmiddels al in de dertig en een meer ervaren lezer. We spraken af in een café en zo kwam Uitgeverij van Warven ter sprake. Hij was er enorm positief over en kon mij een aantal goede tips geven over welke boeken te lezen. Aan deze tips heb ik veel gehad en vandaag de dag is deze Uitgeverij een van mijn favoriete uitgevers in Nederland.

Waarom nu wel enthousiast over Uitgeverij van Warven?

Waarom ik er nu wel enthousiast over ben komt omdat ik een veel meer ervaren lezer ben. Toen ik in het begin een aantal boeken kocht van Uitgeverij van Warven was ik erg onervaren. Ik las de boeken, maar wist eigenlijk niet echt waar het overging. Het boeide mij niet genoeg en ik deed niet de moeite om het te begrijpen. Nu ik een stuk ouder ben weet ik wel beter. Veel boeken van deze uitgeverij liggen inmiddels binnen mijn interesses en ik lees ze met alle plezier uit.

Wie schrijft deze recensie over Uitgeverij van Warven?

Ik ben een enthousiaste lezer van in de dertig en werk in de zorg. Naast dat ik mijn baan helemaal fantastisch vind spendeer ik mijn vrije tijd voornamelijk in boeken. Het is zo’n grote passie geworden dat ik elke week er wel een aantal lees. Daarom heb ik een speciale leeskamer met veel kasten staan vol met boeken. Daar trek ik mij in avonden en weekend terug om heerlijk te gaan lezen. Naast dat ik leuk werk heb weet ik heel goed hoe ik mij vrije tijd moet indelen. En dat is voornamelijk met lezen. Uit mijn enthousiasme ben ik begonnen met recensies schrijven over uitgeverijen en boeken. Dit is één van zo’n recensie.

Niet alle uitgeverijen bieden goede kwaliteit boeken aan

Door de jaren heen heb ik ontzettend veel boeken gekocht. De laatste drie jaar ben ik vooral op uitgeverij gaan kopen. Je merkt dat veel uitgeverij zich specialiseren op een bepaald onderwerp of bepaalde onderwerpen. Ik vind dat niet iedere uitgeverij even goed is. Er zitten ook uitgeverijen bij die middelmaat boeken uitgeven. Daarom waarschuw ik je om niet zomaar boeken te gaan aanschaffen en kritisch te blijven kijken. Zo voorkom je dat je een boek koopt die uiteindelijk helemaal niets voor jou is. Recensies zijn er genoeg te lezen op internet over veel boeken en desnoods kun je altijd nog de plaatselijke boekhandel vragen naar een mening.

Wat was mijn eerste impressie over Uitgeverij van Warven?

De eerste indrukken waren nóg niet positief over Uitgeverij van Warven. Ik kan mij nog herinneren dat ik met veel enthousiasme een aantal boeken kocht van deze uitgever. De tijd bleek voor mij echter nog niet rijp. Vooral omdat ik er gewoon nog niet aan toe was. Deze uitgeverij specialiseert zich op een aantal vlakken en voor deze onderwerpen was ik er simpelweg nog niet klaar voor. Tegenwoordig ben ik een ervaren lezer en kan veel meer met de boeken die ze aanbieden.

Wat belooft Uitgeverij van Warven?

Uitgeverijen zijn er genoeg te vinden in Nederland. Ik vind het soms een beetje te veel, maar goed. Eigenlijk mogen we natuurlijk niet klagen en ons rijk rekenen dat we in ons land zo’n voortvarende boek landschap hebben. Uitgeverij van Warven heeft mooi woorden over hun activiteiten. Ze vinden zichzelf een kleine, maar dynamische organisatie. En ze zeggen dat ze uit mensen bestaan die elkaar versterken op het gebied van allerlei activiteiten zoals vormgeving, redactie, logistiek, PR en financiën. Ze bieden hulp aan de dichter, de denker, de doener en de promovendus om manuscripten aan het licht te brengen. Grootse bewoordingen en ik kan niet anders zeggen dat ze deze woorden volkomen waar maken.

Op welke criteria punten heb ik deze uitgeverij beoordeeld?

Als ik uitgeverijen beoordeel kijk ik altijd naar welke auteurs ze in hun stal hebben. Auteurs kunnen een uitgeverij maken of breken en van belang is dat de kwaliteit gewoon goed moet zijn. Dus welke soorten boeken heeft de uitgeverij inmiddels uitgegeven en worden die door een groot publiek goed ontvangen? Daarnaast vind ik de prijzen van boeken belangrijk. Ik koop doorgaans veel boeken en heb niet al het geld van de wereld. Dus het moet voor mij betaalbaar zijn en ik heb ook gekeken of de uitgeverij zijn boeken in digitale vorm aanbieden. Dat vind ik tegenwoordig een must.

Op welke manieren heb ik Uitgeverij van Warven getest?

Het is uiteraard onmogelijk om alle boeken van een uitgeverij te lezen en zodoende tot een oordeel te komen. Daarom heb ik voor mij de meest interessante boeken gelezen om tot een oordeel van de uitgeverij te komen. Deze boeken representeren naar mijn mening de uitgeverij heel goed en komen uit de pen van de beste auteurs uit de stal. Daarnaast heb ik een boek recensent van een grote bekende internetblog om zijn advies gevraagd over Uitgeverij van Warven. Dit heb ik gedaan om deze recensie nog sterker te maken. Een oordeel van ervaren recensenten in een recensie over uitgeverijen hebben naar mijn mening veel waarde.

Hoe is Uitgeverij van Warven ontstaan?

Er is weinig bekend over Uitgeverij van Warven. Wat er wel bekend is, is dat deze uitgeverij opgericht is door Rinus van Warven. Wanneer de oprichting is gebeurd is mij onbekend. Wel duidelijk wordt is dat deze uitgeverij een bepaalde specialisme heeft als het aankomt op het uitgeven van boeken. Ze richten zich voornamelijk op gebieden zingeving, religie, cultuur en filosofie. Maar dat is niet alleen waar ze zich op specialiseren. Ook poëzie, spirituele ontwikkeling, geschiedenis en persoonlijke ontwikkeling zijn gebieden waar ze zich op focussen. En het is een relatief kleine uitgeverij, maar tegenwoordig nog steeds erg actief.

Welke boek heb ik voor de recensie gebruikt om een beeld te krijgen van de uitgeverij?

Er zijn een tweetal boeken die ik heb gebruikt om je een beetje een beeld te laten geven wat Uitgeverij van Warven uitgeeft. Natuurlijk zijn er veel meer boeken die ze uitgeven, maar de boeken die ik hier bespreek zijn best-sellers en veel gelezen door een groot publiek. Ten eerste gaat het om het boek De geschiedenis van de westerse esoterie door Jacob Slavenburg en John van Schaik. Daarnaast heb ik het boek De Reis van Lene Henningsen gelezen voor deze recensie van uitgeverijen. Dit zijn natuurlijk maar twee boeken, maar naar mijn mening een goede instap van wat Uitgeverij van Warven allemaal te bieden heeft.

Wat zijn de resultaten na het lezen van de boeken van Uitgeverij van Warven?

Ik heb met veel plezier De geschiedenis van westerse esoterie en De Reis gelezen. Het zijn boeken die naar mijn mening uitstekend antwoord geven hoe de kwaliteit van de boeken is die ze aanbieden. En nogmaals, dit zijn maar twee boeken. Je vindt genoeg andere boeken bij deze uitgeverij en er valt genoeg te ontdekken. Maar helaas heb ik niet alle tijd van de wereld om alle boeken van deze uitgeverij te kunnen lezen.

Wat betaal je voor een boek bij Uitgeverij van Warven?

De boeken bij uitgeverij van Warven zijn naar mijn mening erg redelijk geprijsd. Voor een boek zoals De Reis betaal je 17,50 via de webshop. Overigens is Geschiedenis van westerse esoterie dan wel weer een stuk duurder en betaal je 44,50. Daar krijg je dan ook een dik boek voor terug. Het is begrijpelijk dat Uitgeverij van Warven niet hele goedkope prijzen vraagt, omdat een uitgeverij toch ook geld moet verdienen. En dat is tegenwoordig helemaal niet makkelijk. Daarom wil ik best wat meer betalen als de kwaliteit maar goed is. E-books van de boeken heb ik niet kunnen vinden.

Zijn de boeken het geld waard?

Absoluut vind ik dat de boeken die ik in mijn boekenkast hebt staan van Uitgeverij van Warven het geld waard. Het is een uitgeverij dat duidelijk let op de kwaliteit wat ze uitbrengen. Inmiddels kan ik wel stellen dat ik veel boek pareltjes in mijn bezit heb van deze uitgeverij waar ik veel van heb geleerd. Kwaliteit staat voorop bij Uitgeverij van Warven en dat zie je in de boeken die ze uitbrengen. Niets over te klagen en absoluut mijn geld waard.

Wat vind ik van Geschiedenis van de westerse Esoterie?

Dit is één van de bestsellers van Uitgeverij van Warven en ik begrijp volkomen waarom. Ben je geïnteresseerd in geschiedenis en wil je de geschiedenis weten van de westerse esoterische tradities dan zit je bij dit boek helemaal goed. Je vindt de esoterie terug van de oudheden zoals Egypte, Plato. Maar ook esoterie van het Christendom zoals van Jezus, Paulus en Maria Magdalena. Of wat te denken van de Renaissance? Het wordt allemaal uitgelicht in de Geschiedenis van de Westerse Esoterie.

Wat vind ik van De Reis van Lene Henningsen?

Ik reis veel daarom is dit boek van Lene Henningsen ook ideaal voor mij. De Deense auteur leert je veel in dit boek. Zo geeft ze de boodschap mee om op reis te gaan en de wereld in te trekken. En tijdens je avonturen alles te delen met anderen die je tegenkomt. Maar bovenal is de boodschap om goede vragen aan het leven te stellen. Een voorbeeld van zo’n vraag is hoe je door jezelf de wereld een betere plek kunt maken. Geweldige schrijfstijl van Lene Henningsen en een tip voor iedereen die een beetje interesse heeft in de zingeving van het leven.

Wat maakt Uitgeverij van Warven zo uniek?

Zoals je waarschijnlijk al duidelijk is geworden focust Uitgeverij van Warven zich op onderwerpen zoals zingeving, religie, cultuur en filosofie. Dat doen ze door geweldige boeken over deze onderwerpen uit te geven. Naar mijn mening zijn het onderwerpen die deze uitgeverij sieren en die je niet zo snel ziet bij andere uitgeverijen. Dat maakt voor mij Uitgeverij van Warven uniek en zeker aan te raden om wat boeken van aan te schaffen. Je koop kwaliteit en het is duidelijk dat deze uitgeverij hier erg op let.

De mening van een boeken recensent over deze uitgeverij

Ik ben alleen maar erg enthousiast over deze uitgeverij, maar wat vindt een bekende boeken recensent nu van deze uitgever? Hij zei het volgende. Ondanks dat Uitgeverij van Warven niet heel groot is qua uitgeven van boeken brengen ze kwaliteit uit. Boeken zoals De Reis van Lenne Henningsen en Het geheim van Elysion zijn mooie pareltjes. Ik heb deze en een aantal andere boeken van deze uitgeverij in mijn boekenkast staan en ben er erg enthousiast over. Uitgeverij van Warven mag dus niet heel groot zijn, wat ze uitgeven is klasse.

Op welke doelgroep richt Uitgeverij van Warven zich?

Houd je van spannende avonturen romans of fictie boeken dan kan je beter naar een andere uitgeverij uitkijken. Maar ben je geïnteresseerd in het leven in het algemeen dan is Uitgeverij van Warven absoluut wat voor jou. Weet je van jezelf dat je veel bezig bent met zingeving, religie, filosofie, cultuur etc dan raad ik aan om de website eens te bezoeken van deze uitgeverij. Ongetwijfeld dat je er mooie boeken tussen vindt die uitstekend bij je passen. Het is duidelijk dat Uitgeverij van Warven zich richt op mensen met interesse in het leven in algemene zin.

Is er kennis voor nodig om de boeken van Uitgeverij van Warven te begrijpen?

Er is enigszins wel een open mind voor nodig om boeken van deze uitgeverij te kunnen begrijpen. Heb je helemaal niets met zingeving van het leven dan zou ik deze uitgeverij lekker overslaan. Maar ben je juist heel geïnteresseerd hoe het leven werkt en hoe andere mensen erover denken dat zit je hier goed. Een beetje kennis in bijvoorbeeld religie en filosofie kan geen kwaad, maar sta je open voor dit soort type boeken dan kom je al een heel eind. Lees daarom de recensies van de boeken na om erachter te komen of een boek bij je past.

Worden er veel nieuwe boeken uitgegeven bij deze uitgeverij?

Uitgeverij van Warven is een relatief kleine uitgever. Dat betekent dat ze niet heel veel nieuwe boeken per jaar uitgeven. Maar het is niet zo dat ze helemaal niet actief zijn. Elk jaar weer komen er nieuwe boeken uit over uiteenlopende onderwerpen. Ik raad daarom ook aan om de website in de gaten te houden voor nieuwe boeken. De website krijgt regelmatig een update en ze hebben ook een webshop waar je de boeken kunt kopen.

Wat vertellen andere fanatieke lezers over Uitgeverij van Warven?

Ik heb wat mensen in mijn kring gevraagd om hun mening over Uitgeverij van Warven. Zij waren louter positief en hadden veel positiefs te melden. Dit is echt een uitgever voor mensen die van zingeving, religie, filosofie, geschiedenis en cultuur houden. Ben je meer een fanatieke roman lezer dan kan je deze uitgeverij overslaan, maar sta je serieus in het leven en denk je daar veel over na dan zit je bij deze uitgeverij goed. Prachtige collectie van boeken met heel veel waardevolle informatie die je leven zullen verrijken.

Zijn boeken van Uitgeverij van Warven aan te raden?

Absoluut en zonder twijfel vind ik de boeken van Uitgeverij van Warven aan te raden. Uiteraard moet je interesse hebben in de thema’s zoals eerder besproken. Ben je veel met het leven bezig en heb je daar veel overpeinzingen over dan kunnen de boeken van deze uitgeverij jou daarmee helpen. Naar mijn mening vragen ze voor hun boeken betaalbare prijzen en je krijgt daar veel waardevols voor terug. De boeken zijn ook te vinden op een website zoals Bol.com, maar om de uitgeverij te ondersteunen adviseer ik je om de boeken op de officiële website aan te schaffen.