Welke book seat moet je hebben? Of kun je ook voor een bekende boekenpoef of boekenkussen gaan? Lees verder voor onze aanraders…

Met welke boekenpoef, boekkussen of book seat kun je het beste uit de voeten?

Een boekenstandaard is handig in de keuken of op je bureau, maar wanneer je lekker in de bank zit of rechtop zittend in je bed nog wat wilt lezen, zijn deze standaarden niet altijd prettig in het gebruik. Ze zijn te stug en geven niet mee als je ze op schoot zet. Met een boekenpoef of boekkussen heb je dit probleem niet en kun je op een fijne manier blijven lezen.

Snel overzicht: Deze boekenpoefs raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor flexibiliteitThe Bookseat – Boekensteun: Deze Book Seat is zeer flexibel en aanpasbaar aan je houding, dankzij de vulling die de vorm gemakkelijk verandert. Zelfs liggend op je zij is deze poef bruikbaar. Bovendien houdt de doorzichtige strip met elastiek je boek stevig vast. We waarderen ook het lichte gewicht van 200 gram, waardoor het eenvoudig mee te nemen is op reis. >> Check laagste prijs
Beste voor kinderen en tabletsTablethouder Tas Bosdieren Print: Deze poef is niet alleen leuk voor kinderen vanwege het design, maar is ook handig voor het dragen van kleinere boeken of tablets. Dankzij het hengsel kan je kind de poef gemakkelijk van kamer naar kamer dragen. We vinden de extra opbergvak aan de zijkant ook handig voor het bewaren van pennen of een mobiele telefoon. >> Check laagste prijs
Stevigste keuzeWiseGoods – Premium Tablet Kussen: Voor wie een stabielere en stevigere ondersteuning zoekt, is deze Book Seat ideaal. Hij is gevuld met schuim, wat zorgt voor een vaste vorm. We vinden het fijn dat je dit kussen in twee verschillende posities kunt kantelen, afhankelijk van je houding. Dit helpt om een comfortabele leeservaring te bieden zonder nek- of schouderklachten. >> Check laagste prijs

Poef voor je boek – The Book Seat (in diverse kleuren en prints verkrijgbaar)

Dit poefje leg je makkelijk tussen je benen wanneer je lekker op de bank zit of in bed ligt. De vulling van de poef zorgt er voor dat je de vorm makkelijk aanpast aan hoe je op dat moment zit of ligt. Zelfs als je op je zij ligt, kun je de poef zo aanpassen dat hij te gebruiken is. De doorzichtige strip met elastiek aan de voorkant houdt je boek altijd goed op zijn plek. Je kant met deze oplossing je handen lekker warm onder de dekens houden als het daarbuiten aan de frisse kant is. Alleen de bladzijde omslaan moet je dan nog zelf doen. Deze Book Seat weegt 200 gram, waardoor je hem ook makkelijk mee op reis neemt. Voor kinderen zijn de poefjes met drukke prints leuk, maar als je het liever wat rustiger houdt, zijn de effen kleuren geschikter.

Zacht kussen voor boek – Read Seat

Natuurlijk kun je dit leeskussen voor meer dan alleen boeken gebruiken. Ook een tablet of e-reader past er prima op. In de basis gaat het erom dat je ondersteuning bij het lezen of spelletjes doen krijgt, waardoor je je bovenlichaam met schouders en nek kunt laten rusten, in plaats van er constante spanning op te houden door de gebogen lichaamshouding. Ook dit kussen weegt ongeveer 200 gram en is makkelijk te vervoeren. In de “vouw” leg je je boek of ander item en daarna leg je het kussen zo neer, dat je er goed op kunt kijken. Bij het basismodel van de Read Seat wordt een boekenklem en pen geleverd.

Extra gemak – Read Seat Plus

Dezelfde basis, maar nu met een extra plooi in het midden, waar je boek wat beter in blijft klemmen. Ook bij dit model krijg je een boekenklem en pen, maar er zit ook nog een vergrootglas, puzzelboekje en leeslampje bij. Dit leeslampje werkt op batterijen.

Ultieme kussen – Read Seat Deluxe

De derde versie van dit leeskussen verschilt niet veel ten opzichte van de Read Seat Plus. Het draait voornamelijk om het lampje, dat nu niet op batterijen werkt, maar via een USB kabel opgeladen kan worden. Verder heeft het leeslampje drie verschillende standen. Alle Read Seats zijn gemaakt van speciale meubelstof en dit zorgt ervoor dat je lang kunt genieten van je boekenpoef. Deze stof is namelijk veel steviger dan normale stofjes.

Ook voor de tablet – iBeani tablethouder

Deze poef is leuk voor kinderen en waarschijnlijk minder geschikt voor grote boeken, maar een kleiner boek of tablet past prima. Met het hengsel aan de bovenkant neemt je kind de poef makkelijk mee van slaapkamer naar woonkamer of keuken. Als het iets wil lezen (of een spelletje op de tablet wil doen), zet je het praktisch en stevig neer en leg je er daarna je boek op. Aan de zijkant zit nog een vakje waar je pennen (bij het gebruik met puzzelboekje) of een mobiele telefoon in kunt opbergen. Deze boekenpoef is gebaseerd op de bean bags, waardoor je hem makkelijk op elk oppervlak kunt neerzetten. Hij vormt mee met je benen als je hem op schoot zet, maar past ook plat op je bureau.

Voor gebruik in twee standen – WiseGoods Book Seat of Tablet Kussen

Vind je een kussen dat gevuld is met losse kunststof parels te beweeglijk en ben je op zoek naar meer stevigheid? Dan is deze Book Seat handig, omdat hij gevuld is met schuim. Het boekenkussen is hiermee lekker stevig, maar dat betekent ook dat de vorm niet aan te passen is. Er zijn twee mogelijkheden: kantel je het kussen rechtop, dan staat je boek of tablet ook rechter, kantel je de book seat naar achteren, dan ligt je boek ook platter. Het hangt van je eigen houding af hoe je het kussen het liefste kantelt. Zo lang je ogen recht naar het kussen kunnen kijken, krijg je geen last van nek of schouders en dat is wat je wilt bereiken met een leeskussen.

Kussen voor tablet of andere toepassingen – SmartZZZ schootkussen

Dit universele kussen van SmartZZZ is ook aan te passen door de stevig gevormde driehoek die je kunt omklappen. Naar voren gebogen helpt het om je boek of tablet onder de richel te klemmen. Het blijft dan goed rechtop staan en schuift niet weg. Bladzijden zijn ook achter deze richel gevouwen, zodat ze niet vanzelf om kunnen slaan. Klap je de driehoek achter naar achteren, dan krijg je een platter kussen en krijg je dus ook een andere leeshoek. Positieve aspecten aan dit leeskussen zijn de vele opbergvakjes aan de achterzijde, waardoor je een telefoon, oplaadkabel of andere kleine items makkelijk kwijt kunt. Daarnaast zit er onder aan het kussen een rits en haal je de vulling er uit, dan kan de hoes dus gewoon in de wasmachine gewassen worden. Dit is vaak een groot nadeel bij andere kussens, want als je de boekenpoef veel gebruikt, wordt hij snel vies. De hoes dan niet kunnen wassen kan er toe leiden dat je de poef dan sneller weg gooit en dat is eigenlijk jammer van het product en zeker niet milieuvriendelijk.