Beste leeskussen om te kopen voor in bed

Ik lees na mijn werk redelijk veel thuis en kreeg in het verleden daardoor veel last van mijn rug. Een juiste houding aannemen werd heel moeilijk en ik zocht daar een oplossing voor. Daarom kwam ik terecht bij een leeskussen. Een kussen die ondersteuning biedt aan je rug en zorgt voor heel prettig lezen. Ik was direct geïnteresseerd om een geschikte leeskussen te vinden.

Enthousiasme voor een leeskussen werd getemperd

Toch was ik niet gelijk enthousiast over een leeskussen. Vroeg mij af of dit echt wel zou werken. Kan een eenvoudige kussen, zomaar lichamelijke klachten tijdens het lezen verminderen? En is het dan je geld wel waard? Het is niet zo dat het een hele forse investering is, maar toch, je wilt wel dat krijgt waar je voor betaalt.

Het testen van leeskussen viel in eerste instantie tegen

Maar mijn nieuwsgierigheid won het en ik besloot een aantal verschillende leeskussens aan te schaffen en te testen. Het werkte in eerste instantie voor geen meter en het viel mij allemaal erg tegen. Waar is een leeskussen nu precies goed voor? Maar dat veranderde snel totdat ik terecht kwam bij kwalitatief goede leeskussens en het volgen van instructies.

YouTube filmpjes en kwalitatief goede leeskussens

Naast dat er dus wel degelijk verschil zit tussen goedkope en duurdere varianten keek ik ook wat YouTube filmpjes hoe je een leeskussen het beste kunt gebruiken. En dat was een goede zet, want ik weet nu veel beter hoe je een leeskussen effectief hoort te gebruiken. Met goede instructies en een kwalitatief goede leeskussen kom je al heel ver. Daarom heb ik besloten om een lijstje op te stellen voor beste leeskussens. Zo kan ook jij genieten van een boek of film zonder daar rugklachten van te krijgen.

Snel overzicht: Deze leeskussens raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor comfortDucky Dons Leeskussen: Dit kussen is ideaal voor urenlang lezen zonder rugklachten, mede dankzij de speciale vulling van e-slaapbolletjes versterkt met latex sticks. We vinden het geweldig dat dit kussen in verschillende kleuren beschikbaar is. >> Check laagste prijs
Beste kindervriendelijke optieBookmonster Groen: Perfect voor kinderen, dit kunststof leeskussen lijkt op een schattig monstertje. We waarderen dat het eenvoudig te wassen is en handige opbergvakjes heeft. >> Check laagste prijs
Beste neutrale designDucky Dons Wit: Een eenvoudige, witte leeskussen die veel comfort en stevigheid biedt. We zijn ook fan van het feit dat het makkelijk wasbaar is in de machine.

Wie ben ik om een lijstje over leeskussens te maken?

Ik lees ontzettend veel en in het verleden heb ik daardoor veel rugklachten aan over gehouden. Dat moest te voorkomen zijn vond ik. Daarom ben ik op zoek gegaan naar hét perfecte leeskussen. Na lang zoeken en diverse leeskussens te hebben uitgeprobeerd heb ik een lijstje opgesteld. De reden voor het lijstje is dat ik mensen wil laten weten welke leeskussen je het best kunt gebruiken. Niet alle leeskussens zijn namelijk even goed.

Waarom je altijd goed moet opletten tijdens het aanschaffen van een leeskussen

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel leeskussen te koop en niet allemaal zijn ze van even goede kwaliteit. Doe je er geen goed onderzoek naar en koop je er één omdat het bijvoorbeeld goedkoop is zul je er niet optimaal van kunnen genieten. Natuurlijk wil elke fabrikant van een leeskussen jou zijn product verkopen met mooie woorden. Trap daar niet in en test zelf de leeskussens uit. Haal ook inspiratie uit dit lijstje, want ik heb de leeskussens intensief getest.

Eerste indruk van mijn ervaring met leeskussens

Mijn eerste indruk en eerste ervaring met een leeskussen was niet helemaal een goede. Dat kwam ten eerste omdat ik gewoonweg niet goed onderzoek had gedaan naar wat een goede leeskussen hoort te zijn. Ik kocht er zomaar één die er leuk en goedkoop uitzag en bedacht mij niet of het ook echt de juiste ondersteuning bood aan mijn rug. Later toen ik meer onderzoek ging doen werd mij duidelijk wat goede en mindere goede leeskussens zijn.

Welke beloftes geven de fabrikanten over leeskussens?

Fabrikanten kunnen altijd heel leuk met mooie woorden hun producten verkopen. Zo lees ik bijvoorbeeld dat leeskussens voor een ongekend comfortabel lees houding zorgen. En woorden zoals relaxte zithouding en zeer uniek. Mooie woorden, maar niet alle zitkussens zijn volgens mij even goed. Er zit een hoop troep tussen die alles behalve aan de verwachtingen voldoet van een goede leeskussen. Ja, er zitten wel degelijk goede fabrikanten tussen die hun beloftes waarmaken.

Waar ik op heb gelet tijdens het beoordelen van de leeskussens

Het belangrijkste voor mij tijdens het testen van leeskussens was of het genoeg comfortabel is. Vermindert het echt de rugklachten en kun je zonder problemen een paar uurtjes een boek lezen of televisie kijken? Daarnaast is de prijs een belangrijk aspect. Een leeskussen hoeft niet extreem duur te zijn, maar je wilt wel waar voor je geld krijgen. Tot slot het materiaal. Belangrijk om te weten voor de zachtheid van het kussen en het onderhoud.

Hoe heb ik de leeskussens getest?

Leeskussens testen is niet even binnen 10 minuutjes gedaan. Voor dit lijstje heb ik alle leeskussens intensief getest voor minstens een uur. Zo kwam ik tot duidelijk conlusies of de leeskussens daadwerkelijk helpen tegen rugklachten en of het ook echte comfort biedt. Daarnaast ben ik naar een slaapkamer speciaalzaak geweest om wat meer advies na te vragen over deze speciale kussens. Dit advies heb ik verwerkt in het lijstje.

De top 10 beste leeskussens

1. Ducky Dons Leeskussen – Inclusief bijpassende kussensloop

Voor mij is dit hét perfecte leeskussen die er op dit moment te koop is. Dit is zo’n leeskussen die er echt voor zorgt dat je rugklachten verdwijnen en dat je heerlijk een aantal uren kunt gaan

 genieten van een boek op de bank of in je bed. Deze Ducky Dons Leeskussen heeft een rechthoekige driehoek vorm. Dit zorgt ervoor dat je heel makkelijk het kussen tegen de muur kunt plaatsen. Deze leeskussen is speciaal gevuld met e-slaapbolletjes en versterkt met latex sticks. De Ducky Dons is te koop in de kleuren antraciet, wit en zandkleur.

Pluspunten Ducky Dons Leeskussen
– Zeer comfortabel, geen rugklachten
– Kan je heel eenvoudig tegen de muur of hoofdbord van bed plaatsen
– Te koop in verschillende passende kleuren

2. NOFFA Leeskussen

Dit leeskussen is speciaal gemaakt van traagschuim. Dat maakt het super geschikt om rustig een aantal uur in te lezen, spelletje te spelen of film te kijken. Door het traagschuim past de leeskussen zich aan, aan de contouren van het wervelkolom. Daarnaast is de top van dit traagschuim van hoge dichtheid voor een maximaal comfort. Ja, het is een relatief duur product, maar je krijgt er ontzettend veel comfort voor terug. Daarnaast heb je bij deze NOFFA Leeskussen de garantie dat je het binnen 90 dagen mag omruilen als het niet naar wens is.

Pluspunten NOFFA Leeskussen
– Gemaakt van traagschuim voor extra comfort
– Ideaal om urenlang van je boek te genieten zonder lichamelijke klachten te krijgen
– Een garantieperiode van 90 dagen. Niet goed, kan je dit leeskussen binnen 90 dagen terugsturen

3. Bookmonster Groen

Dit is een zeer opvallend leeskussen. En zoals de naam al doet vermoeden perfect geschikt voor kinderen. Dit leeskussen is gemaakt van kunststof en ziet eruit als een schattig monstertje. Heel leuk voor de kids. Je kunt de Bookmonster Groen zonder probleem in de was doen en heeft daarnaast handig opbergvakjes voor bijvoorbeeld een oplader. Veel mensen zijn zeer positief over dit product en dat ben ik ook. En de prijs? Zeer betaalbaar, zeker als je het afzet tegenover andere leeskussens in deze lijst.

Pluspunten Bookmonster Groen
– Zeer geschikt voor de kids
– Makkelijk te wassen, omdat deze leeskussen van kunststof is
– Relatief erg goedkoop

4. Ducky Dons Wit

En wederom een Ducky Dons in deze lijst. Dat gebeurt natuurlijk niet zomaar en is naar mijn mening een van de beste fabrikanten van leeskussens. Deze variant is super in z’n eenvoud en je kunt heel gemakkelijk genieten van een goed boek of een leuke film. Het heeft een witte kleur en is gemaakt van synthetisch materiaal. Je kunt bij dit leeskussen uitgaan van veel comfort en is tevens makkelijk te wassen in de wasmachine. Je hoort mensen zeggen dat dit leeskussen niet veel stevigheid biedt, maar ik heb daar zelf geen problemen aan ondervonden. Erg prettige leeskussen.

Pluspunten Ducky Dons Wit
– Witte kleur wat het neutraal houdt
– Is makkelijk te wassen in de wasmachine
– Biedt genoeg comfort en stevigheid voor het lichaam

5. Amazon merk Umi rugleuning steun leeskussen

Dit leeskussen is een speciaal merk van Umi en biedt tot mijn verrassing veel comfort. Je kunt met dit leeskussen de spieren van je schouders en armen heel makkelijk ontspannen. Het zorgt ervoor dat je geen last krijgt tijdens langdurig lezen of serie kijken. Dit leeskussen is erg zacht en bieden perfect ondersteuning voor je rug. Weinig meer over op te merken, alleen dat dit naar mijn mening kwalitatief een erg goede leeskussen is. Het doet wat het moet doen.

Pluspunten Amazon merk Umi rugleuning steun leeskussen
– Biedt door de zachte structuur ontzettend veel comfort
– Je krijgt geen last van je spieren tijdens het lezen van een boek of kijken van een serie
– Middenklasse model, betaalbare prijs

6. Comfort Loungekussen wit

Het mooie van deze Comfort Loungekussen is dat dit een leeskussen is wat perfect past binnen elk interieur. Het is gemaakt van katoen en polyester en biedt veel comfort. Je kunt bij deze Comfort Loungekussen kiezen om een extra witte bijpassende hoes aan te schaffen. Daarnaast heb je bij dit leeskussen een extra opbergvakje om bijvoorbeeld je bril of oplader in op te bergen. Ook na het intensief testen van deze leeskussen kan ik niet anders concluderen dat dit weer erg prettig lezen is, zonder het ontstaan van lichamelijke klachten.

Pluspunten Comfort Loungekussen wit
– Gemaakt van katoen en polyester wat zorgt voor zachtheid en veel comfort
– Optioneel een extra hoes bij aan te schaffen
– Handig opbergvakje voor bijvoorbeeld je bril of oplader

7. Matrasaanhuis Wit 60x50cm

Een kwalitatief zeer stevig leeskussen doordat er gebruik gemaakt wordt van comfortschuim. Je kunt dit leeskussen combineren met je gewone kussen. Dat maakt het allemaal multifunctioneel. Daarnaast bevat de Matrasaanhuis leeskussen een afneembare hoes die je kunt wassen. Houd je van veel stevigheid bij je leeskussen dan kan je zonder twijfel dit model aanschaffen.

Pluspunten Matrasaanhus Wit 60x50cm
– Bestaat voornamelijk uit comfortschuim wat zorgt voor veel stevigheid
– Een hoes die afneembaar is en je kunt wassen
– Relatief goedkoop

Wat test de Consumentenbond als beste leeskussen?

Ik heb deze bovenstaande leeskussens intensief getest en je kunt ervan uitgaan dat elke leeskussen kwalitatief erg goed is. Maar wat zeggen andere critici over leeskussens? Veel mensen hechten veel waarde aan de mening van de Consumentenbond. Over het beste model Ducky Dons Leeskussen zeggen zij het volgende. Het perfecte leeskussen als je met veel comfort en zonder lichamelijke klachten rustig een boek wilt lezen of televisie wilt kijken. Zelf na een aantal uur biedt het nog genoeg comfort en voorkomt het rugklachten. De Ducky Dons is de beste leeskussen van dit moment.

Geïnteresseerd geraakt in een leeskussen?

Ben je ook helemaal klaar met niet comfortabel je boek lezen? Kijk dan eens naar de lijstje en overweeg om een leeskussen uit te proberen. Gegarandeerd dat er een nieuwe wereld voor je

opengaat. Het zorgt voor minder lichamelijke klachten en je zult er naar mijn mening ontzettend veel van profiteren. Zeker gezien de lange termijn. Een leeskussen zorgt voor veel leesplezier en mag simpelweg niet in je huis ontbreken.