De top tien met tijdschriften voor vrouwen – over mode, gezin, vrije tijd, gezondheid en interieur

Sommige magazines zijn bijna even duur als een boek en daarmee zou je aan kunnen nemen dat je dan liever een boek dan een magazine koopt. Toch liggen de kiosk, boekhandel en supermarkt vol met magazines en glamour bladen. Er is in allerlei categorieën een blad voor mannen, vrouwen en kinderen. De lijst met tijdschriften hieronder valt bijzonder goed in de smaak bij vrouwen.

Flow Magazine

Wanneer je eenmaal een Flow Magazine in de hand hebt gehad, herken je het daarna direct. Het papier is matter en steviger dan van de meeste andere bladen. En nu heb je het alleen nog maar over het fysieke aspect, want de inhoud is wat vrouwen nog meer aanspreekt. Flow Magazine staat vol met inspirerende en motiverende interviews, gedichten en tekeningen. Van Flow zijn er ook speciale edities, zoals bijvoorbeeld de Flow Vakantiebox, de Flow Bookazine en het Flow Paper Book for Foodlovers. Met Flow breng je een beetje zen in je leven en er is veel ruimte voor aantekeningen.

&C Magazine

&C is het mediamerk van Chantal Janzen en zij richt zich met diverse media – waaronder &C Magazine – op vrouwen tussen de 18 en 48 jaar. Het blad verschijnt elke maand en behalve de specials die er gedurende het jaar zijn, staan de normale versies in het teken van een centraal thema. Zo is schaamteloosheid een van die thema’s en het grootste deel van de artikelen of interviews draaien dan rond vragen over je schamen en je door iets laten tegenhouden. Andere vaste onderdelen in het blad zijn: reizen, eten, beauty, mode en lifestyle.

Kek Mama

Voor (aanstaande) moeders is Kek Mama een leuk blad met verhalen van bekende en onbekend Nederland over moeder worden (of zijn), opvoeden, liefde & relaties, kleding, schoonheid, inrichting, reizen en lekker en gezond eten. Er worden taboes in besproken en alleen de visuele verzorging van Kek Mama is al de moeite waard. De omslag van het blad trekt dan ook meteen de aandacht. Wat Kek Mama bijzonder maakt is de portie humor die in het blad terugkomt. Soms helpt je dit met relativeren en brengt Kek Mama echt even lucht in je leven.

Nouveau

Het blad Nouveau wordt omschreven als een luxe magazine voor stijlvolle, tijdloze en wijze vrouwen. De vrouw die dit blad leest wil op de hoogte blijven van wat er speelt. Vaste rubrieken zijn: mode, interieur, tuin, koken, kunst, leuke adressen en beauty. Je leest over bekende vrouwen van de televisie, uit de designwereld of uit de politiek en wat hen op dit moment bezig houdt. Ook bij dit tijdschrift vallen de visuele, prettige beelden gelijk op. De omslag is een echte eyecatcher.

Elegance

Wist je dat Elegance al in 1937 opgericht is? Daarmee kun je terecht stellen dat dit het eerste magazine over stijl van Nederland is. Toch knap dat het blad met de concurrentie die er in de loop der jaren bij is gekomen nog steeds bestaat. Vaste onderwerpen in Elegance zijn: beauty, mode, reizen, eten & drinken en accessoires. Waar Elegance zich echter het meest door onderscheid van andere magazines voor vrouwen is de aandacht voor kunst en cultuur.

Ariadne at Home

Van magazines vol beauty en mode stap je nu over naar inrichting. Iedereen wil zijn eigen huis gezellig ingericht hebben en tuin of balkon zijn vaak ook een verlenging van het interieur. Met Ariadne at Home ben je altijd up to date over de laatste inrichtingstrends, maar er is ook veel aandacht voor authentieke inrichtingselementen. Aan meubels of decoraties die je op een rommelmarkt vindt, kun je je eigen draai geven en hiermee zorg je voor een bijzondere inrichting. Je krijgt vanzelf zin om in huis aan de slag te gaan en nieuwe kleuren uit te proberen.

Wonen Landelijke Stijl

We blijven nog even bij tuin en interieur. Het magazine Wonen Landelijke Stijl doet precies wat het belooft. Zodra je het blad in je handen pakt, zie je de landelijke sfeer die uitgestraald wordt. De kleuren zijn wat milder (veel natuur- en grijstinten) en er is veel aandacht besteed aan meubels en inrichting. Zo zie je veel hout, soepele stoffen en gaat het interieur mee met het seizoen. Een gezellige tuin, reizen en de meest heerlijke recepten mogen ook niet ontbreken.

Yoga Magazine

Yoga draait niet alleen om – wat velen wel denken – het oprekken van het lichaam door ingewikkelde oefeningen te doen. Yoga is een manier van leven en gaat veel meer over het naar je zin hebben met je eigen lichaam en geest. Spelen oefeningen daar een rol in? Jazeker, maar het gaat niet over het bereiken van het eindresultaat bij een pose, maar juist de weg ernaartoe. Yoga Magazine sluit hierbij aan met yoga mode, yoga reizen, interviews over mind & body en kleding of accessoires.

Happinez

Wie graag de Happinez leest, zal ontdekken dat het magazine geheel in het teken staat van verwondering, verdieping en verrijking. Neem bijvoorbeeld die eerste paar bladzijden: je ziet de meest prachtige foto’s en daarbij staan inspirerende teksten of spreuken, soms een enkel woord dat je emoties losmaakt. Je staat er niet bewust bij stil, maar juist die introductie zorgt ervoor dat je meteen relaxt bent. Daarna volgen de interviews, accessoires en decoraties, beautyproducten en relaxte reisbestemmingen en daar is je hoofd na de intro heerlijk leeg en wakker voor.

De smaak van Italië

Ah… La Bella Italia, we kunnen maar geen genoeg van Italië krijgen en waarom? Het zal vooral liggen aan de ideale combinatie van het Mediterrane klimaat, het heerlijke eten & drinken, de ontspannende activiteiten en de bijzondere cultuur. Italië kun je op de meest uiteenlopende manieren beleven, want het heeft bergen, stranden, meren en een bijzonder binnenland. Je kunt erheen gaan puur om te relaxen, maar ook om wijnen te proeven of watersport te beoefenen. Daarnaast is Italië ook een enorm prettige bestemming voor gezinnen. Het magazine ‘De smaak van Italië’ neemt je elke keer weer even mee terug naar je meest favoriete moment van het jaar en laat je thuis de lekkerste Italiaanse recepten uitproberen. Zeker weten dat je weer inspiratie voor de volgende vakantie opdoet.