Wat zijn de beste notitieboeken? Misschien zoek je een goede in A4-formaat, een luxe notitieboek, eentje met ringband, een gelinieerde of juist blanco… Hier vind je onze beste aanraders…

De beste notitieboeken op een rijtje: noteer deze tips

Dit zijn de klassiekers, de toppers. Pak je pen of potlood en noteren maar!

Snel overzicht: Deze notitieboeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste budget notitieboekQuantore – Notitieboek – A5: Dit notitieboek is niet alleen stijlvol met zijn zwarte harde kaft, maar ook duurzaam dankzij de FSC-gecertificeerde grondstoffen. Het papier is gelinieerd, crèmekleurig en draagt bij aan het behoud van bossen. We waarderen vooral de inzet voor het milieu bij dit product en de lage prijs. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor Bullet JournalingHieroglyphs Bullet Journal: Voor degenen onder ons die graag bullet journaling beoefenen, raden we dit notitieboek aan. Het heeft niet alleen een stevige 100 grams papierdikte, maar biedt ook handige tips en inspiratie. Het speciale binding zorgt ervoor dat het boek volledig plat opent, wat wij zeer handig vinden. >> Check laagste prijs
Meest veelzijdige notitieboekLeuchtturm 1917 Notitieboek Zwart – Medium (A5): Dit notitieboek valt op door zijn puntjesbedrukking, waardoor we zowel verticaal als horizontaal notities kunnen maken. Met 249 pagina’s van zuurvrij papier en beschikbaar in 17 kleuren, vinden wij dit het meest veelzijdige notitieboek op onze lijst. >> Check laagste prijs

Notitieboek A5 van Quantore – strak en stijlvol

Dit stijlvolle notitieboek in zwarte uitvoering is voorzien van een elastische sluitband en een harde kaft. In totaal heeft dit notitieboek 96 vellen, ieder van 80 gram. Het papier is gemaakt van grondstoffen die FSC-gecertificeerd zijn (FSC staat voor Forest Stewardship Council – een organisatie die zich inzet voor het behoud van bossen en het verantwoord gebruik van hout wereldwijd). Het papier is gelinieerd en crèmekleurig. De bedrukking is lijn. De afmetingen van dit stijlvolle notitieboek zijn 1.5 centimeter in de hoogte, 31.5 in de lengte en 21.5 in de breedte.

Zwart Bullet Journal van Hieroglyphs Bullet Journal – zakelijk en kordaat

Dit fraaie notitieboek heeft een nuttige handleiding en tips voor inspiratie. Het heeft een harde kaft, een sluiting van elastiek, maar liefst drie fraaie en verschillende bladwijzers en een bladwijzer achterin het boekje. Het papier is 100 grams, dus lekker dik en stevig, wat ervoor zorgt dat de notities niet doordrukken. Deze Bullet Journal is op een speciale manier gebonden, wat inhoudt dat hij geheel plat opent als je hem openlegt. Dit garandeert ook de duurzaamheid. In totaal heeft dit notitieboek 188 pagina’s van ivoorwit met subtiele puntjes bedrukt. Het boekje is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren: zwart, donker- en lichtblauw, groen en roze.

Notitieboek Zwart, Medium (A5) van Leuchtturm 1917 – simpel, maar pakkend design

Ook dit notitieboekje is bedrukt met puntjes, in plaats van lijntjes, wat inhoudt dat je zowel verticaal als horizontaal aantekeningen kunt maken – voel je niet beperkt tot één methode van opschrijven. Het boek heeft 249 pagina’s van zuurvrij papier, 80 gram. Het heeft afmetingen van 21 bij 14.5 centimeter en is verkrijgbaar in maar liefst 17 verschillende kleuren. Toch liever lijntjes, ruitjes of blanco papier? Ook dat is mogelijk. Plus handige inhoudsopgave.

Moleskine Classic Notitieboek Hard cover – klein maar fijn

De Large versie van dit notitieboekje is 21 bij 13 centimeter groot. De dikte is ongeveer 1.7 centimeter en de kaft is van hard karton. Perfect om op zak te houden en je gedachten, of praktische gegevens in kwijt te kunnen, of voor (korte) reizen. Het papier is zuurvrij en het notitieboek komt met een bladwijzer en sluiting van elastiek. Maar liefst 240 pagina’s in totaal.

PS036 Notitieboek Colore A6 – alle kleuren van de regenboog

Dit notitieboek heeft afmetingen van 14 bij 9 bij 1.3 centimeter. Je kunt het in vrijwel elke zak kwijt. Met zijn 96 pagina’s en 124 gram aan totaalgewicht is het absoluut niet zwaar. Het papier is gelinieerd. Het boekje is verkrijgbaar in de volgende kleuren: geel, donkerblauw, lichtblauw, lichtgroen, paars, oranje, rood, wit, roze, zilver of zwart. Als leuk extra kan een eigen logo of reclametekst op de voorzijde worden bedrukt. Perfect als relatiegeschenk.

Nifty Deluxe Notitieblok & Paragon Pen – duodeal

Dit notitieboekje wordt geleverd in combinatie met een stijlvolle Paragon-pen. Het heeft afmetingen van 12.9 bij 9.25 centimeter en is verkrijgbaar in verschillende kleuren: zwart, blauw, Bordeauxrood en grijs. De inkt in de pen is zwart. Stijlvolle combinatie van pen en blok voor elke zaak.

Spiru: Handgemaakt Leren Notieboekje met Flower of Life – met liefde gemaakt

Deze prachtige notitieboekjes worden stuk voor stuk met de hand gemaakt, namelijk in de stad Jaipur, India. Het papier is duurzaam gefabriceerd en 100 procent afkomstig van gerecycled katoen. In tegenstelling tot gewoon papier zal het niet geel verkleuren na verloop van tijd. De afmetingen zijn 17.5 bij 13 centimeter. De dikte is rond de 2.5 centimeter. In totaal heeft dit prachtige handgemaakte notitieboekje 200 pagina’s. Voorzien van unieke patronen.

Vintage Lederen Notitieboek met windroos van Kelerino – voor ontdekkingsreizigers en piraten

Dit prachtige notieboek heeft blanco papier en is dus ook ideaal om in te tekenen. Gebruik het als dagboek, schetsboek of steek er foto’s in. De kaft is gemaakt van hoogwaardig kunstleer en voelt heerlijk zacht aan. Het heeft het ideale formaat om je hand- of rugtas weg te steken. Elk notitieboek is voorzien van een ringband en voorzien van een koperkleurige hanger.

De Carmine Ultra Lined Journal van Paperblanks – nostalgische kaft

Deze notitieboekjes zijn voorzien van prachtige gedoceerde kaften. Dit type kaft werd onder meer in de periode 1500-1700 gebruikt voor boeken met speciale betekenis. Het patroon is geïnspireerd op de Equinox: de tijd van het jaar waarop de zon precies kaarsrecht boven de evenaar staat. Dit specifieke patroon is ontleend aan het Museum Kunstpalast in Düsseldorf. Verkrijgbaar in twee verschillende kleuren: azuurblauw en karmijnrood. 144 pagina’s zuurvrij papier. De afmetingen zijn 23 bij 18 centimeter. Het papier is gelinieerd en met 120 gram heerlijk stevig, net als de kaft. Achterin vindt je een opbergvakje. De sluiting bestaat uit twee magneetjes.