Hoe werkt Viaplay precies en is het de moeite waard om te abonneren? Wat is het aanbod op Viaplay en is dit aanbod het geld waard? We gingen op onderzoek uit en vertellen je precies wat we ervan vinden. Lees even verder voor het deskundige oordeel van onze redactie!

Mijn overstap van Ziggosport naar Viaplay

Ik denk dat het een bekend verhaal is: Waar moet ik Formule 1 gaan kijken nu Ziggo sport het niet meer uitzendt?

Wellicht zoek jij naast Formule 1 ook een plek om voetbal te kijken. Viaplay is een commercieel kanaal en streamingsdienst waar wij de oplossing wellicht kunnen vinden. Is dit kanaal daadwerkelijk het waard? We zochten het voor je uit en zetten alle voor- en nadelen op een rijtje!

Wie zijn wij om Viaplay te reviewen?

Zelf zijn wij ontzettend grote enthousiastelingen op het gebied van motorsport. Of het nou gaat om kwalificaties of races zelf, we zitten op een zaterdag en zondag het liefst met onze vrienden op de bank de races te kijken.

We reviewen veel diensten en platformen en kunnen je vertellen of de functionaliteiten en kwaliteit van de dienst proportioneel zijn aan wat je betaalt!

Waarom je altijd kritisch moet zijn op dit soort producten

De productaanbieders willen hun product zo mooi mogelijk verpakken door jou allerlei beloftes te doen. Het is onze taak als reviewers om de diensten uit te testen en kijken of de aanbieders eerlijk zijn geweest of dat ze met loze praatjes jou proberen te overtuigen.

Onze eerste sceptische reactie als eerste indruk

Voor formule 1 heb je in principe de twee grote opties waarvan Viaplay er één van is. Op het moment van schrijven heeft Viaplay onlangs zijn prijs verhoogd. Het raceseizoen begint weer dus we moeten wel ergens kijken. Naast F1 heb je tegenwoordig ook andere sporten exclusief op Viaplay. Misschien is het toch wel de moeite waard?

Wat biedt Viaplay aan? Wat zijn de beloftes?

Met Viaplay kijk je:

 • Sport: Onder andere Formule 1, Darts, Premier league, Serie A, Bundesliga
 • Films: Viaplay beweert een uitgebreide filmcollectie te hebben
 • Tv series: Series uit het binnen- en buitenland
 • Kinderen: Speciale content voor kinderen zoals films en series

De criteria waar we Viaplay op beoordelen

Zoals voor elke product en dienst, cureren we een speciale set aan criteria die passen bij de dienst. Viaplay beoordelen we op de volgende criteria:

 • Criterium 1: Aanbod: Het aantal films, series, sportevenementen en documentaires dat beschikbaar is op Viaplay en hoe relevant en actueel dit aanbod is.
 • Criterium 2: Kosten: Het bedrag dat nodig is om een abonnement op Viaplay te nemen en of dit in verhouding staat tot het aanbod en de kwaliteit.
 • Criterium 3: Gebruiksgemak: Het gemak van het vinden en afspelen van content op Viaplay, inclusief de functionaliteit van de zoekmachine en de gebruikersinterface.
 • Criterium 4: Videokwaliteit: De kwaliteit van de video’s die beschikbaar zijn op Viaplay, inclusief de resolutie en beeldkwaliteit.
 • Criterium 5: Functionaliteit: Het aantal en de soorten apparaten die Viaplay ondersteunt, evenals de stabiliteit en functies op deze apparaten.

Hoe hebben we dit product getest?

We hebben Viaplay aangeschaft en een maand lang gebruikt. We hebben verscheidene films, series en livediensten uitgetest en vergeleken met andere streaming platforms.

Tot slot hebben we de ervaringen online gecheckt en meegenomen in ons oordeel.

In het kort: Wat is Viaplay?

Viaplay is een Video-on-Demand dienst en dus geen tv-kanaal. Met Viaplay kan jij op jouw manier streamen op je telefoon, tablet, computer, TV of gameconsole. Op het moment van schrijven biedt Viaplay o.a. Darts, de Premier league, de Bundesliga, Serie A en F1 en zelfs vrouwenvoetbal aan.

Info over de aanbieders: Viaplay Group

Viaplay Group AB is een Scandinavisch mediabedrijf dat zich richt op de verkoop en distributie van entertainment via zijn online streamingplatform: Viaplay. Viaplay Group AB is opgericht in 2018 en heeft zijn hoofdkantoor in Stockholm, Zweden.

Hoe ziet Viaplay eruit?

De interface van Viaplay is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk ontworpen. Het hoofdscherm toont een carrousel met de nieuwste en populairste content, en er zijn verschillende categorieën beschikbaar, zoals films, series, kindercontent en sport.

Gebruikers kunnen ook zoeken naar specifieke content via de zoekbalk en de resultaten worden weergegeven in een overzichtelijke lijst.

zo ziet viaplay eruit als je inlogt

In het algemeen is de interface van Viaplay ontworpen om gebruikers een snelle en eenvoudige manier te bieden om toegang te krijgen tot hun favoriete entertainment.

Voor sport vind je ook de nodige schema’s waarin je kan vinden wanneer de races plaatsvinden.

via play screenshots op mobiel

Onze ervaringen: cijfers en beoordeling per criterium

Criterium 1: aanbod

Het aanbod van Viaplay is uitzonderlijk indrukwekkend en veelzijdig. Met een bibliotheek aan films en series, variërend van blockbusters tot klassieke meesterwerken, is er voor iedereen wel íets. Echter, als we eerlijk zijn, nemen weinig mensen een abonnement op Viaplay voor de films en series

De sportafdeling van Viaplay is tegenwoordig verbazingwekkend. Ze hebben natuurlijk livestreams van alle wedstrijden in bijvoorbeeld de serie A, Bundesliga en premier league en je hebt toegang tot het terugkijken van deze wedstrijden. Op het moment van schrijven vinden we mannenvoetbal, vrouwenvoetbal, darts, golf, F1 en Snooker.

We geven het sportaanbod een 9.2! De films zijn voor ons een bijzaak.

Criterium 2: Kosten

De kosten zijn hetgeen waar online veel kritiek op te vinden is. Vinden we dit terecht? Het is een feit dat Viaplay steeds duurder wordt, maar ik denk dat veel mensen zich niet beseffen hoeveel sport viaplay daadwerkelijk aanbiedt op dit moment.

De kosten van Viaplay zijn redelijk en betaalbaar in vergelijking met andere soortgelijke diensten. De grote concurrent voor Formule 1 is bijvoorbeeld F1 tv. Met Viaplay krijg je echter toegang tot veel meer sporten.

Met verschillende abonnementsopties, waaronder een maandelijks abonnement en een jaarabonnement, biedt Viaplay gebruikers de mogelijkheid om een abonnement te kiezen dat het beste bij hun budget en kijkbehoefte past. Bovendien zijn er regelmatig aanbiedingen en kortingen beschikbaar, waardoor gebruikers nog meer waar voor hun geld krijgen.

We geven kosten uiteindelijk een nette 8.

Criterium 3: Gebruiksgemak

Het gebruiksgemak van Viaplay is uitstekend en zeer toegankelijk. De interface is eenvoudig en intuïtief ontworpen, waardoor het gemakkelijk is om snel en efficiënt door het aanbod van content te bladeren. De zoekfunctie is snel en nauwkeurig.

De app van Viaplay is beschikbaar op een breed scala aan apparaten, waaronder smart-tv’s, spelconsoles, mobiele telefoons en tablets.

We geven gebruiksgemak een 9.2

Criterium 4: Videokwaliteit

De videokwaliteit van Viaplay voldoet aan verwachtingen. Het aanbod van content is Full-HD en dus scherp en helder. De kwaliteit van de streams zijn meestal snel en soepel. We zeggen meestal omdat we hebben gemerkt dat er soms wat haperingen kunnen ontstaan.

Natuurlijk missen we 4K, maar dit gebrek valt te accepteren. We geven Videokwaliteit een 8.4

Criterium 5: Functionaliteit

De functionaliteit van Viaplay is enkel voldoende en biedt een soepele en gebruiksvriendelijke ervaring. Voor het streamen heb je de gebruikelijke functies zoals vooruit en achteruit spoelen en het bepalen van je kwaliteit. We zijn niet verbluft door alle functies maar het doet wat het moet doen.

We geven de functionaliteit een 7.

Viaplay analisten en commentatoren

Op Viaplay worden de Formule 1 races van commentaar voorzien door Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. Voorheen was Olav Mol de commentator, maar hij is niet meer aanwezig. Deze verandering was niet bij iedereen in Nederland in goede aarde ontvangen. Olav was al jarenlang de stem van de F1-races. Veel Mensen waren niet te spreken over de nieuwe commentatoren, maar ondertussen is er wel flinke vooruitgang.

Kosten – Hoeveel kost een abonnement?

Een abonnement bij Viaplay kost tegenwoordig €15,99 per maand als je de mogelijkheid wil hebben om je abonnement maandelijks op te zeggen. Nu kan je significant besparen op Viaplay als je een jaarabonnement neemt.

Bij een jaarabonnement kost het je maandelijks €13,99. Wij raden deze optie aan omdat het toch wel significant scheelt op jaarbasis.

Is Viaplay het geld waard?

Online is er tegenwoordig ontzettend veel kritiek op Viaplay omdat de prijs alsmaar duurder wordt. Men vergeet echter dat er heel veel nieuwe content bij komt en Viaplay tegenwoordig niet alleen een streamingservice is voor films en formule 1.

Zelf ben ik ontzettend fan van de premier league en is dat de voetbalcompetitie waar ik graag een paar euro’s extra voor betaal. Voor jou kan dit een andere competitie zijn of andere sporten zoals darts of snooker.

Om deze redenen prefereren wij Viaplay boven F1 tv en vinden wij viaplay op jaarbasis het geld waard.

Voor- en nadelen van Viaplay

✅ Toegang tot allerlei films en series

✅ Formule 1

✅ Streamingdienst via allerlei apparaten

✅ Toegang tot verschillende voetbalcompetities

✅ Darts

✅ Significant goedkoper jaarabonnement

❌ Geen 4K beschikbaar voor films/series

❌ Significant duurder abonnement als je per maand de mogelijkheid wil hebben om het op te zeggen

Eindscore – scores per criterium opgeteld

Criterium 1: Aanbod – 9.2

Criterium 2: Kosten – 8

Criterium 3: Gebruiksgemak – 9.2

Criterium 4: Videokwaliteit – 8.4

Criterium 5: Functionaliteit – 7

Eindscore: 8.4

Er kan gezegd worden dat Viaplay een uitstekend platform is voor het streamen van films, tv-series, live tv en sportevenementen. Met zijn indrukwekkende aanbod van content, prima videokwaliteit en eenvoudig te gebruiken interface, biedt het platform waarde voor zijn gebruikers.

Hoe is Viaplay anders dan zijn concurrentie

Viaplay heeft zich ontwikkelt tot meer dan alleen een streamingsdienst voor films en series. Naast Formule 1 kan je er allerlei sporten vinden en blijft Viaplay zich uitbreiden tot marktleider op dit gebied. Van alle abonnementsdiensten op het gebied van sport, biedt Viaplay een groot en karakteristiek aanbod aan.

Voor wie is viaplay geschikt?

Viaplay is geschikt voor de sportliefhebber die specifiek geïnteresseerd is in sporten zoals motorsport, voetbal, snooker en darten. Als jij deze sporten wil streamen naar je tv, mediabox, mobiel of tablet, dan kunnen we je viaplay aanraden.

Stappenplan om hiermee te beginnen

Via deze link kom je op de officiële site van viaplay. We raden je aan om een jaar abonnement te nemen omdat het wel echt significant scheelt.

Viaplay bij de Consumentenbond

Viaplay heeft in het verleden beloofd de klanten te compenseren voor de matige start in de Nederlandse markt.

Lees anders meer daarover in dit artikel van BNNVARA.

Ervaringen van anderen

Zodra je Viaplay op google opzoekt, zie je op sites zoals Trustpilot veel negatieve reviews. Deze gaan voornamelijk over de prijs. Wij vinden de optie voor maandelijks opzegbaar ook aan de hoge kant. Maar we vinden een jaar abonnement meer dan proportioneel voor wat je krijgt.

Ik denk dat veel mensen vergeten dat Viaplay hun aanbod ontzettend heeft uitgebreid. Een competitie als de premier league is volgens ons ontzettend gaaf om in je pakket te hebben en de euro’s het meer dan waard.

Bulletsamenvattingen van andere reviews

RecensentSamenvatting review
Androidplanet.nlIn de ogen van androidplanet moet Viaplay aan zijn platform blijven sleutelen. Ze hebben vooral Formule 1 gekeken en hopen snel op een hogere resolutie.
Ervaringensite.nlDe redactie van ervaringensite.nl vindt het platform betrouwbaar en vinden het aanbod van Viaplay uitgebreid. Het is dé streamingdienst voor sportliefhebbers
Voetbalreistips.nlDeze recensent vind Viaplay vooral geschikt voor het kijken van sport en is te spreken over de toenemende hoeveelheid sporten en competities.
Top-x.nlOp Top-x.nl zegt men dat ze Viaplay écht kunnen aanraden door de rechten op exclusieve sporten. Echter crasht de stream nog zo nu en dan.

Conclusie: Kopen of niet kopen?

In conclusie kunnen we stellen dat Viaplay een aanrader is om aan te schaffen. Echter, om het meeste uit je ervaring te halen en te besparen op kosten, raden we aan om een jaarabonnement te nemen. Dit zal namelijk significant goedkoper zijn dan losse maandabonnementen en biedt u de gelegenheid om een breed aanbod van sporten te bekijken tegen een acceptabele prijs.

ReviewViaplay
SamenvattingIn de review van Viaplay blijkt dat het bedrijf een groeiend en ontzettend uitgebreid aanbod van sporten aanbiedt, waaronder voetbalcompetities, darts, snooker en zelfs vrouwenvoetbal. Veel mensen schaffen Viaplay aan puur voor Formule 1. We raden aan om ook gebruik te maken van de alternatieve content! Het is te hopen dat alle streams snel in 4k beschikbaar zullen zijn, zodat de kijkervaring nog beter wordt. Het is duidelijk dat Viaplay zich richt op een breed publiek met verschillende sportinteresses.
Review doorDe Redactie
Beoordeling8.4

Kortingscodes/korting

Op het moment van schrijven biedt viaplay geen gratis proefperiode aan. Ben je op zoek naar een goedkoper abonnement?

Pak 12,5% korting op een jaar abonnement!

Sommige internetproviders bieden ook extra korting. Controleer je provider! (Vaak is het bij het afsluiten van een abonnement)

Doe nu dit

 1. Bepaal of Viaplay aansluit bij jouw wensen en verwachtingen voor een streamingdienst.
 2. Ga naar de Viaplay website en klik op “Aanmelden”. Klik hier voor de officiële site.
 3. Maak een account aan door je e-mailadres en een wachtwoord op te geven.
 4. Voltooi de aanmeldprocedure door eventuele extra informatie op te geven, zoals je betalingsgegevens.
 5. Log in met je e-mailadres en wachtwoord op elk apparaat waarop je Viaplay wilt gebruiken.
 6. Begin met het streamen van series, films en sportprogramma’s op Viaplay.

FAQ: Vaak gestelde vragen

Vraag: Hoe is de Videokwaliteit van Viaplay

Antwoord: Viaplay heeft een hoge kwaliteit, waarbij je series, films en sportprogramma’s kunt bekijken in een resolutie van 1080p (Full HD). Deze beeldkwaliteit is compatibel met vrijwel alle nieuwe televisies, telefoons en tablets en staat garant voor een scherp beeld bij het streamen van je favoriete programma’s. Let op: 4K is op het moment van schrijven (nog) niet beschikbaar).

Vraag: Is Viaplay de kosten waard?

Antwoord: Als je een sportliefhebber bent, biedt Viaplay een uitstekend aanbod. Ze hebben unieke uitzendrechten voor verschillende sportevenementen zoals Formule 1 en darts. Als je echter op zoek bent naar films en series, zou Viaplay niet de eerste keuze moeten zijn.

Vraag: kan ik met iemand tegelijk op het account een video kijken?

Antwoord: Met Viaplay kun je tegelijkertijd streamen op twee apparaten. Je kunt ervoor kiezen om een apart account te maken voor een andere persoon of hem toegang geven op jouw account. Viaplay ondersteunt totaal verbinding met vijf verschillende apparaten.

Vraag: Hoe kan ik betalen/ wat zijn de betaalwijzen?

Antwoord: Je kan betalen via Visa, Mastercard of bankafschriften via IDEAL.

Vraag: Hoe meld ik me aan bij viaplay?

Antwoord: Om van Viaplay gebruik te maken, dien je een account aan te maken. Als je dit nog niet hebt gedaan, kun je op de website eenvoudig een account aanmaken door een e-mailadres en wachtwoord te selecteren. Klik hier om naar de officiële site van viaplay te gaan om een account te maken.

Succes!