In dit artikel lees je over betalen bij Bol.com en of betalen in een aantal termijnen mogelijk is. Het zou het soms iets makkelijker voor je maken als je niet alles in een keer hoefde te betalen en een betalingsregeling of gesprek betalen zou dan ook ideaal zijn. Er zijn webshops waar je inderdaad kunt kiezen voor betalen in een aantal verschillende termijnen die verdeeld zijn over een langere periode. Bij Bol.com heb je deze keuze echter niet. Gelukkig is iets later in een keer betalen wel een optie.

Als gespreid betalen niet mogelijk is, welke mogelijkheden zijn er dan wel om niet direct bij bestellen te hoeven betalen?

Zo kun je bij Bol.com wel kiezen voor achteraf betalen. En ook als je een creditcard hebt, behoor je tot een groep mensen die de betaling iets later kan laten plaatsvinden. Alles wat je met je creditcard betaalt, wordt namelijk altijd op een vast moment in de maand afgeschreven. De creditcard maatschappij verzamelt dan al je creditcard betalingen van de afgelopen periode en boekt het totaalbedrag in een keer van je rekening af.

Zoals je al hebt kunnen lezen, is niet alleen betalen met de creditcard, maar ook later betalen mogelijk, alleen kan dit niet in termijnen. Je kunt er dus wel voor kiezen om dat wat je besteld hebt eerst te laten verzenden en dan in de twee weken daarna te betalen. Dit geeft je wat ruimte als je nu even krap bij kas zit en wanneer je weet dat er binnenkort nog wat bijgeboekt wordt op je rekening. Achteraf betalen kan door een overschrijving te doen of via iDeal te betalen.

Hoe gaat achteraf betalen bij Bol.com dan in zijn werk?

De meeste mensen loggen eerst in bij Bol.com en gaan dan bestellen, maar het kan ook zijn dat je eerste je winkelmandje vrolijk hebt gevuld en dan nog even moet inloggen als je verder wilt gaan met de bestelprocedure. Zodra je gegevens in het systeem opgehaald zijn, ga je bij het bestellen door naar betalen. Daar kun je kiezen uit:

  • Bancontact –dit is waar men in België meestal voor kiest
  • Achteraf Betalen – je betaalt dan pas nadat je het artikel hebt ontvangen
  • Creditcard – je betaalt op het moment dat alle betalingen die je met je creditcard hebt gedaan van je rekening gehaald worden
  • iDeal – dit is hoe de meeste mensen in Nederland betalen

Op welke manieren kun je nog meer betalen bij Bol.com?

Heb je geen creditcard of heb je onvoldoende saldo op je bankrekening om direct te betalen? Weet je ook dat er in de komende twee weken te weinig binnenkomst om voor ‘Achteraf Betalen’ te kiezen? Dan heb je misschien nog wel ergens onder in een lade in de kast een cadeaukaart liggen. Je zag deze kaart toen je hem kreeg als iets heel onpersoonlijks, maar nu kun je hem eindelijk zinvol inwisselen. Soms kan dit direct op Bol.com, soms moet je eerst een tussenstap maken.

Tussenstap bij betalen op Bol.com? Hoe gaat dat dan in zijn werk?

Er zijn cadeaukaarten waarbij de code die de kaart heeft niet in een keer geaccepteerd wordt tijdens de bestelprocedure op Bol.com. Dit houdt in dat er geen overeenkomst is met alle bedrijven die cadeaukaarten of waardebonnen leveren. Wat je dan moet doen is op de website van Bol even checken wat voor cadeaukaart je hebt, zodat je weet waar je hem wel voor tegoed in kunt wisselen.

Bijvoorbeeld: Een boekenbon kun je direct bij Bol.com inwisselen. Air Miles kun je echter niet meteen bij het bestellen inruilen. Je moet dan eerst naar de inwisselwebsite van de Albert Heijn en kunt daar dan kiezen voor waardebonnen. Per 1000 Air Miles krijg je een cadeaukaart van 5 euro en je kunt maximaal 5000 Air Miles tegelijkertijd inwisselen voor een cadeaubon die dus maximaal 25 euro waard is.

Succes!