Review van de Bol.com app

In dit artikel lees je alles over de app van Bol.com; welke voordelen de app heeft, hoe anderen de app reviewen en hoe je app op je tablet of mobiele telefoon installeert. We kijken ook kort naar de verbeterpunten die gebruikers aangeven en we eindigen met onze eigen ervaringen met de Bol.com app.

Van welke voordelen geniet je met de Bol.com app?

Veel van de functies en handigheidjes die je op de website hebt, krijg je ook in de app. Op je telefoon of tablet krijg je alleen een compactere weergave, want je kunt natuurlijk niet alle tekst die normaal op de website geschreven staat ook zo uitgebreid in een klein scherm zien en dan ook nog overzicht hebben. Net als bij elke webwinkel heeft Bol een keuze moeten maken en daarvoor is onderzocht waar mensen vooral op zoeken en op welke manier ze dit doen.

Samengevat zijn de voordelen van de Bol.com app als volgt:

  • Met de app van Bol loop je – behalve het feit dat je dezelfde producten als op de website kunt kopen – ook geen enkele aanbieding meer mis. Je krijgt namelijk een dagaanbieding die alleen op die specifieke dag geldig is en als je merkt dat je daar vaker gebruik van maakt, kun je zelfs een notificatie krijgen.
  • Betalen via de tablet of telefoon werkt net iets intuïtiever dan op de website. Je bent gewend aan het swipen of scannen van je vingerafdruk en hebt net als altijd toegang tot je eigen bank bij digitaal betalen. Via de app kun je ook voor een andere betaalmethode kiezen als je dat liever hebt.
  • Zodra je je bestelling hebt afgerond en hebt betaald, is het via de app heel makkelijk om de levering van je pakket te volgen. Je kunt instellen dat je berichtjes van de bezorger ontvangt en zo ben je altijd op de hoogte.
  • Door de functie van de pushberichten hoef je zelf niet meer bij te houden wanneer je iets nog moet betalen als je dat niet direct online via iDeal of met creditcard hebt gedaan. Wie namelijk achteraf betaalt (bijvoorbeeld door een bankoverschrijving te doen), moet normaal zelf de termijn in de gaten houden. Door de notificaties krijg je tijdig een herinnering om op tijd te betalen.
  • Net als binnen je eigen account op de website, kun je ook in de app verlanglijstjes aanmaken. Geef ze een naam en plaats tijdens het rondsnuffelen op Bol de artikelen die je nog wilt kopen in het lijstje waar het op thuishoort.

Waarom beoordelen gebruikers het als een goede en makkelijk te gebruiken app?

Over het algemeen kennen de meeste mensen eerst de website voordat ze overstappen op het gebruik van de app. Wij denken dat dit een groot deel van de positieve ervaringen verklaart, omdat je al weet welke kleuren bepaalde buttons met acties hebben en je de lay-out van de webpagina herkent.

En doordat je je telefoon altijd bij je draagt, kun je ook iets dat je binnen een paar dagen nodig hebt nog even snel bestellen. Je hoeft het niet meer uit te stellen totdat je thuis achter je PC kunt gaan zitten met het risico het te vergeten.

Op de tablet werkt het niet heel anders dan op je telefoon, alleen zijn alle afbeeldingen net iets duidelijker te zien en is de hoeveelheid informatie met een iets groter scherm ook iets meer.

Gebruikers die via de app regelmatig bestellingen plaatsen, waarderen het vooral vanwege de praktische en veilige manier van online shoppen.

Zijn er dan ook mensen die minder blij zijn met de app van Bol.com?

Als je gaat zoeken naar reviews, zie je dat de meeste score van de Bol.com app tussen de vier en vijf sterren is. Dat betekent echter niet dat er geen verbeterpunten zijn. Wij zien twee hoofdlijnen terug als het om feedback gaat:

  1. Het voornaamste waar over gemopperd wordt, is dat de app niet in de Engelse taal te gebruiken is. Blijkbaar zitten er veel expats in Nederland die graag bij Bol willen bestellen, maar nu toch maar naar Amazon of eBay gaan, omdat je daar wel alle informatie in jouw eigen taal kunt instellen.
  2. Het tweede verbeterpunt lijkt iets kleins, maar kan wel grote effecten hebben als wij het zelf in moeten schatten. Het gaat namelijk om de verlanglijstjes en het kunnen verplaatsen van artikelen van het ene naar het andere verlanglijstje.

Hoe installeer je de Bol.com app?

Om de app op je telefoon of tablet te krijgen, moet je eerst kiezen tussen Google Play en de App Store. Daarna is het eenvoudig en is er weinig uitleg nodig, want je klikt op downloaden of installeren en zodra de app geïnstalleerd is, wordt je meestal gevraagd of je de app direct wilt openen. Je kunt hem dan nog in een mapje op je telefoon of tablet plaatsen, waardoor de app snel te vinden is.

Waarom wij fan van de app zijn

Wij houden ervan als we iets kunnen organiseren en daarom vinden wij het kunnen maken van verlanglijstjes enorm handig. Als we gedurende het jaar opvangen wat kinderen of familie graag zouden willen hebben, onthouden we dat door het diezelfde dag in de app op te zoeken en daarna in het lijstje van diegene op te slaan. Tegen de tijd dat het Sinterklaas of Kerstmis is of er iets anders gevierd wordt waar een cadeau bij hoort, hoeven we alleen in de app bij de naam te kijken.

In het ene lijstje zien we daarom vooral speelgoed terug, terwijl andere verlanglijstjes bol staan van de boeken, spullen voor in de tuin of accessoires en kleding. Het maakt je leven een stuk makkelijker als je niet meer hoeft te gaan vissen naar wat iemand cadeau wil. Het enige is dat je tussendoor soms even moet checken of iemand het al zelf gekocht heeft of al van iemand anders gekregen heeft.

Op jouw shop-plezier!