Mijn Bol.com cadeaukaart is geblokkeerd en werkt dus niet. Wat nu?

Je leest in dit artikel wat gelukkig niet veel mensen overkomt: de cadeaukaart die je hebt gekregen – rechtstreeks van Bol of van iemand anders – doet het niet als je de code of het nummer invoert bij het bestellen. Wat je allemaal kunt proberen of wat de redenen van het geblokkeerd zijn van de cadeaukaart kan zijn, ontdek je hieronder. Enkele keren kan het namelijk aan de uitgever van de cadeaubon liggen, maar soms is het zaakje helaas een stuk onfrisser en is het bedrag altijd weg.

Wat kun je doen als je Bol.com cadeaukaart niet geactiveerd kan worden?

Het moet je maar gebeuren. Je hebt eindelijk iets gevonden waar je je cadeaukaart aan wilt uitgeven en dan zit je helemaal klaar aan je computer of tablet en werkt het weer niet. Je controleert de kaart en code of nummer nog een keer, zonder resultaat. Je checkt je computer en of je niet te veel cookies hebt die het hele bestelproces dwars zitten. Ook geen verandering. Zou er dan toch echt iets mis zijn met de cadeaubon zelf?

Je kunt meerdere zaken proberen als je cadeaukaart niet blijkt te werken:

  • Eerst misschien bij de saldochecker op de website van Bol maar eens kijken of de datum op de cadeaukaart niet verlopen is.
  • Anders om hulp vragen en je bij de klantenservice van Bol.com melden.
  • Als je de cadeaubon van iemand hebt gekregen – hoe vervelend dit ook is – bij diegene aangeven dat je het cadeau bijzonder hebt gewaardeerd, maar dat hij niet blijkt te werken en dat je toch graag zijn of haar hulp zou willen om het cadeau niet verloren te laten gaan.

Waarom kan een cadeaubon van Bol geblokkeerd zijn?

Er zijn verschillende redenen dat een bon niet meer blijkt te werken. Wat je wel eens hoort is dat cadeaukaarten ‘meegenomen’ worden zonder dat ze bij de kassa geactiveerd zijn. Iemand wil dan een cadeau geven, maar realiseert zich blijkbaar niet dat de kaarten leeg zijn en dat je fysiek bij de kassa het bedrag erop moet laten zetten. Pas dan is de kaart met het door jou gewenste bedrag geldig, gaat de geldigheidstermijn van drie jaar lopen en kun je de code gebruiken.

Kan Bol ook zelf cadeaubonnen blokkeren?

Wat ook kan gebeuren is dat Bol.com zijn voorwaarden voor de cadeaubonnen gaat wijzigen. Wij kunnen zelf niet zo snel een reden bedenken, maar wellicht komen ze er achter dat de meeste mensen de cadeaubon toch binnen 12 maanden inwisselen en passen ze de geldigheid van de bon daarom aan naar maximaal een jaar in plaats van drie jaar.

We zouden dit zelf niet handig vinden, maar in principe heeft elk bedrijf het recht om welke voorwaarden dan ook aan te passen, zo lang het maar goed gecommuniceerd wordt en duidelijk gemaakt wordt of dit voor alle cadeaubonnen geldt of alleen de bonnen die vanaf de nieuwe voorwaarden verkocht worden.

Waarom moet je opletten als je niet rechtstreeks van Bol.com cadeaubonnen hebt gekocht?

Er bestaat een website waar je cadeaukaarten die je zelf niet gaat gebruiken in kunt wisselen voor geld, kortingen of cadeaubonnen van andere (web)winkels. Als je al voorzien bent van al je witgoedapparaten in huis, nooit kleding bij Bol bestelt of bepaalde boodschappen (zoals bijvoorbeeld shampoo) via dit platform in huis haalt, heb je geen behoefte aan Bol cadeaukaarten.

Een andere winkel kun je wel regelmatig online of in de stad bezoeken en als iemand je dan zegt dat je je Bol kaart in kunt wisselen voor een tegoed of korting bij je favoriete winkel, dan is dat niet verkeerd.

Deze cadeaukaarten – net als wanneer je een cadeaubon via een andere marktplaats zou kopen – zijn niet meer origineel en ook al checkt dit bedrijf eerst de waarde, je weet nooit zeker wat er onderweg met de kaart gebeurt of welke intentie iemand bij de verkoop heeft. Je kunt dus ook gewoon pech hebben en een kaart in de brievenbus ontvangen die al door iemand anders gebruikt was. Het grijze laagje wat je dan van de code af moet krabben, is al lang verdwenen.

Als je van je werkgever, familie of vrienden een Bol.com cadeaukaart krijgt, mag je ervan uitgaan dat hier geen kwade bedoelingen in het spel zijn. Wij zouden echter zeer voorzichtig zijn met het uitwisselen van kaarten vanwege het risico dat je hierbij loopt dat de kaart geblokkeerd of al leeg getrokken is. Liever veilig handelen dan dat het in een grote teleurstelling eindigt.

Meer bronnen over een geblokkeerde Bol-cadeaukaart

https://radar.avrotros.nl/forum/overige-producten-f40/cadeaukaart-bol-com-t197305.html