Hoe kun je je Bol-cadeaukaart activeren en inwisselen zodat je er iets mee kunt kopen bij Bol.com? Wij leggen je hier alle stappen uit om hem te activeren en te besteden. Soms kunnen dingen namelijk moeilijk lijken, maar eigenlijk valt dat heel erg mee. Lees verder voor alle stappen…

Een Bol cadeaukaart activeren en inwisselen: how-to

In het kort komt het inwisselen van de Bol-cadeaukaart neer op de volgende twee stappen:

Stap 1: Ga naar de afrekenpagina op Bol.com
Stap 2: Vul je cadeaubon in bij: “Voeg cadeaukaart toe”

Bol Cadeaukaart inwisselen: hoe werkt het en waar kun je de cadeaukaart besteden?

Bij Bol.com is het mogelijk om met cadeaubonnen te betalen. Je kunt ervoor kiezen de bon toe te voegen aan je account of bij de ‘Betalen’ stap tijdens het bestellen kiezen de bon toe te voegen. De cadeaubon kun je kopen en aan vrienden of familie cadeau doen. De bonnen worden ook wel door bedrijven opgekocht en aan relaties en klanten cadeau gedaan. Ook is een Bol cadeaukaart ideaal in te zetten als kerstcadeautje. De bon kan zowel per post als per e-mail worden verstuurd. Erin staat een code die gebruikt moet worden tijdens het bestellen van producten.

Er zijn twee manieren om dit te doen

Als je voor het eerst een cadeaukaart bij Bol.com wilt gaan besteden, is het goed om te weten dat dit op twee manieren kan, namelijk:

  1. Aan je account toevoegen bij betaalmethoden en de volgende keer automatisch met de waarde die nog openstaat betalen.
  2. Tijdens het bestellen de code van de cadeaukaart activeren en op deze manier het bedrag gebruiken om je bestelling te doen, zodat je minder hoeft te betalen.

Voor de waarde van de cadeaukaart maakt het helemaal niet uit welke manier je kiest, wat wel nog verschil maakt, is het soort Bol cadeaukaart. Je hebt twee soorten kaarten:

  • Een digitale cadeaukaart
  • Een tastbare cadeaukaarten (deze ziet eruit als een pasje, net zoals je bankpas)

Bij het echte pasje als cadeaukaart word je voor de veiligheid om een extra bevestiging gevraagd en dat doet Bol.com door naar de pincode op de kaart te vragen.

Waar is deze cadeaukaart te besteden? Alleen bij Bol.com

Een Bol.com cadeaukaart is uiteraard alleen te gebruiken bij Bol.com en niet bij een andere webshop. Iedere cadeaubon heeft een unieke vervaldatum, dus zorg er altijd voor dat u de bon gebruikt voordat de datum is verlopen. Je kunt de vervaldatum op de bon terugvinden.

Hoe werkt een Bol.com cadeaukaart?

De cadeaukaart van Bol.com lijkt qua vorm op een bankpasje. De pas is te koop bij onder meer Prima en kan alleen bij bol.com worden ingewisseld. Bij de kassa kan er een bedrag op de kaart opgewaardeerd worden. Dit bedrag ligt tussen de 5 en de 150 euro. Wilt u weten hoeveel saldo er (nog) op de kaart staat, dan controleert u dit eenvoudig met behulp van de Saldochecker.

Stappenplan voor het gebruiken van een cadeaukaart

Het gebruiken van een cadeaukaart is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Het enige dat je hoeft te doen, is het volgen van drie eenvoudige stappen. Als je de stappen hebt doorlopen, is de kaart geactiveerd en wordt er automatisch tegoed van de kaart afgeschreven, afhankelijk van de aankoop die je gedaan hebt. Je kunt het overgebleven saldo controleren door een snelle check met Saldochecker uit te voeren.

Stap één: bon aan je account toevoegen

Je activeert de cadeaukaart op je account door deze toe te voegen aan het account. Je zet hem in als je gaat betalen. Om tijdens het bestellen van een kaart gebruik te moeten maken, zul je dit moeten aanvinken. Vink je niets aan, dan wordt de kaart bij de aankoop namelijk niet gebruikt.

Stap twee: de juiste codes invullen

Vervolgens moet je de code van de cadeaukaart invullen bij het betalen. Elke cadeaukaart heeft een eigen cadeaukaartnummer. Soms is het om veiligheidsredenen nodig om ook de unieke cadeaukaartpincode op te geven. Je kunt meerdere cadeaukaarten inzetten voor één bestelling.

Stap drie: het resterende bedrag betalen

Tot slot kan het nodig zijn dat je de rest van de betaalmethode met een andere methode moet afmaken. Je hebt bijvoorbeeld voor 80 euro aan bonnen en je bestelling is een product van 100 euro. In dat geval zul je nog 20 euro bij moeten leggen, die je bijvoorbeeld betaalt met iDeal.

…Of juist saldo over

Het kan ook zo zijn dat je juist saldo overhoudt. Je hebt bijvoorbeeld voor 80 euro aan bonnen en je plaatst een bestelling met een waarde van 50 euro. In dat geval hoef je geen extra betaalmethode op te geven, omdat de kaarten het hele bedrag al hebben afgedekt. Als het goed is zal er na afloop van de betaling in de Saldochecker staan dat je nog 30 euro over hebt.

Kun je achteraf betalen met een cadeaubon?

Het is helaas geen optie om achter te betalen met een cadeaubon. Je moet de cadeaubon inzetten tijdens de aankoop zelf. Als je achteraf wil betalen ben je afhankelijk van iDeal. Wil je de cadeaubon gebruiken, dan dien je deze al voor de bestelling in je account te bewaren.

Welke cadeaukaarten kun je bij Bol.com gebruiken

Er is een drietal bonnen dat vast te gebruiken is. De eerste bon is de Bol.com cadeaukaart – de bon die door Bol zelf wordt uitgegeven. Daarnaast kun je gebruikmaken van een speciale Boekenbon cadeaukaart. Deze kaart is uiteraard alleen te gebruiken voor boeken en voor boek gerelateerde zaken. De derde optie voor betalen bij is de Nationale Entertainmentcard.

Zijn er nog meer kaarten die je kunt gebruiken?

Bij Bol.com kun je geen papieren Boekenbon, Air Miles of VVV cadeaukaarten gebruiken, maar met behulp van slimmigheidjes is het toch mogelijk op de VVV kaart en Air Miles in te zetten. Zo kun je de VVV cadeaukaart op de website van VVV omwisselen voor een Bol.com cadeaukaart. Deze verschijnt binnen het uur nog in je mailbox. Op de website van Albert Heijn is het mogelijk om je opgespaarde Air Miles in te ruilen voor een cadeaubon van Bol.com.

Let op de voorwaarden

Aan alle cadeaubonnen zijn voorwaarden verbonden. Dit worden de ‘juridische spelregels’ genoemd. Deze beschermen niet alleen Bol.com, maar ook jou als consument. Meestal is een cadeaubon drie jaar geldig. Bol.com zorgt ervoor dat je bestelling altijd bij je aankomt.

Meer veelgestelde vragen over het inwisselen van de Bol-cadeaukaart

Kun je een cadeaukaart van Bol.com ook inwisselen voor geld op je rekening?

Voor sommige mensen is een cadeaukaart het minst leuke of minst wenselijke cadeau om te ontvangen, omdat ze niet nog meer spullen in huis nodig hebben of niet verleid willen worden om maar te blijven bestellen in webwinkels. Zij hebben liever gewoon de waarde van de cadeaukaart om bijvoorbeeld hun dagelijkse boodschappen mee te doen of zij willen liever zelf de speelgoedwinkel in om een cadeau uit te kiezen in plaats van dit online te doen.

Op de website van Bol zelf kun je de waarde van de cadeaukaart alleen maar inwisselen voor producten die je bij hen bestelt. Er is geen optie om het geld terug op je rekening te laten storten. Er zijn wel andere partijen die Bol.com cadeaukaarten van je ‘overkopen’, maar wij vragen ons af of dat wel een goed idee is, aangezien je soms maar de helft van de echte waarde ervoor terug krijgt. Het is eigenlijk net als op andere marktplaatsen: Je krijgt wat iemand ervoor wil geven.

En wat kun je doen als je een verlopen cadeaukaart van Bol.com hebt?

Heb je ontdekt dat je oma een hele stapel pasjes heeft bewaard en zitten daar Bol cadeaukaarten bij, maar zijn ze inmiddels verlopen? Ook dan zijn er nog wel eens mogelijkheden om nog iets van de waarde terug te krijgen. Er zijn bedrijfjes die korting of op een andere manier een nieuwe waardebon geven die je dan in webwinkels kunt besteden. We hebben zelf geen ervaring met het percentage dat je dan van de echte waarde terugkrijgt.

De beste tip die we dan ook kunnen geven, is – mocht je de gelukkige ontvangen van een cadeaukaart zijn – de datum dat de kaart verloopt op een kalender plaatsen, zodat je zeker weet dat je voor die tijd de waarde besteed hebt. Gelukkig zijn er op Bol ook artikelen te vinden die je gewoon dagelijks gebruikt, zodat je misschien minder (zware) boodschappen hoeft te doen en die pakken wasmiddel maar gewoon lekker thuis laat afleveren.

Zijn er nog andere cadeaukaarten dan die van Bol.com die je op de website kunt inwisselen?

In diezelfde stapel kaartjes die je bij je oma hebt gevonden, kunnen ook andere waardebonnen zitten. Je kunt deze het beste even aan een nadere inspectie onderwerpen, omdat sommige van deze bonnen nog steeds bij Bol.com ingeruild kunnen worden. Zo kun je een boekenbon of Entertainment Card gewoon inwisselen.

Kaarten die je ook niet meteen in de prullenbak moet gooien, zijn bijvoorbeeld die van de VVV. Op de website van de VVV kun je deze namelijk om laten zetten tot een waardebon van Bol en dan heb je toch nog het bedrag tot je beschikking.

Geen cadeaukaart, maar wel Air Miles?

Air Miles kun je niet rechtstreeks bij Bol.com kwijt. Wat je wel kunt doen, is je Air Miles inruilen voor Bol.com cadeaukaarten. Elke 1000 Air Miles staan voor een waarde van 5 euro. Het enige waar je rekening mee moet houden als je echt veel miles hebt (meer dan 10.000), is dat je ze niet allemaal op een dag kunt inwisselen voor cadeaubonnen. 

Succes!