In dit artikel leer je hoe je bij Bol.com kunt betalen, want bestellen via internet was al populair, maar door alle gezondheidstoestanden en lockdowns in het land is online shoppen nog meer in trek. Het liefst wil je de deur helemaal niet meer uit voor boodschappen, cadeaus of gewoon handige spullen voor in huis. Het is dan ook geen wonder dat Bol.com een favoriete website is voor alle Nederlanders en Belgen die de webwinkel een ideale oplossing vinden in plaats van fysiek winkels bezoeken.

Van welke betaalmethoden kun je bij Bol.com gebruik maken?

Toch vraag je je dan al snel af op welke manieren je allemaal kunt betalen, want als je iets wilt bestellen om te klussen, maak je je niet zo druk om je bestelling. Een hele rits aan kwasten om komend weekend te gaan verven is in een mum van tijd geleverd. Anders is het wanneer je een duur cadeau bestelt. Dat wil je misschien liever eerst zien, voordat je betaalt. Als er schade aan is of de kwaliteit valt tegen, stuur je het zo snel mogelijk terug. Maar kan betalen achteraf bij Bol.com wel?

Kun je bij Bol.com ook achteraf betalen?

Wanneer je via iDeal betaalt, weet je in ieder geval zeker dat het bedrag van je rekening afgeschreven is op het moment dat je op de bevestigingsknop klikt. Er zijn echter mogelijkheden waarbij je je betaling even uit kunt stellen en dat ken handig zijn als je aan het eind van de maand een stukje salaris te kort komt. Achteraf betalen kan bijvoorbeeld door de optie ‘Achteraf Betalen’ in het bestelproces te selecteren.

Je betaalt dan pas nadat het product dat je besteld hebt geleverd is en kunt dan kiezen uit twee manieren: achteraf betalen door het bedrag over te schrijven of alsnog via online bankieren te betalen, maar dan dus op een later tijdstip dan gelijktijdig met je bestelling.

Wat zijn de voordelen als je voor achteraf betalen bij Bol.com kiest?

Wat ons betreft is een van de pluspunten van achteraf betalen dat je wat meer ruimte hebt als je voor wat betreft geld even wat moeilijk zit de komende twee weken. Als student heb je bijvoorbeeld aan het begin van het nieuwe schooljaar aardig wat uit te geven aan boeken of je hebt een nieuwe laptop nodig die op dit moment nog net boven je budget ligt. Je weet echter dat je komend weekend werkt en daarna uitbetaald krijgt. Je kunt dan toch nu bestellen en na het weekend pas betalen.

Het tweede pluspunt blijft het aspect van de geleverde kwaliteit. Online zie je altijd de mooiste plaatjes van producten, maar hoe ziet het eruit als het bij jou aan de deur geleverd wordt? Zodra je de verpakking open maakt, zie je pas echt wat je gekocht hebt. En omdat niet alle producten altijd rechtstreeks van Bol.com komen maar ook andere leveranciers via het platform hun goederen verkopen, kan die kwaliteit dus wel eens schommelen.

Wanneer kan achteraf betalen bij Bol.com helaas niet?

Er zijn ook gevallen waarin achteraf betalen helemaal niet mogelijk is en je kunt dus niet zomaar elk artikel in je winkelwagentje doen en dan denken dat je pas over twee weken hoeft te betalen. Zeker rond de kerstperiode kan dit wel eens tegenvallen, want je hebt dan misschien wat leuke dingen voor jezelf, een paar cadeaus voor de kinderen, maar ook presentjes voor familie of dure gadgets. Er zijn bepaalde artikelen waarbij je niet achteraf kunt betalen en dat zie je pas tijdens het bestellen.

Behalve de soorten artikelen kun je soms ook niet achteraf betalen als je de bestelling niet thuis laat bezorgen, maar bij een afhaalpunt laat afleveren. Andere redenen voor niet later dan tijdens de bestelling betalen, zijn dat het totaalbedrag te hoog wordt of dat je al eerder besteld had en deze artikelen zijn nog niet betaald. Dan wil Bol.com natuurlijk dat je eerst de andere openstaande bedragen overboekt.

Wat zijn andere betaalmethoden bij Bol.com?

Houd je er niet van om bij iemand in de schulden te staan of ben jij iemand die vergeet om dan binnen veertien dagen die overboeking alsnog te doen? Er zijn nog andere manieren. iDeal hebben we al besproken en dat is voor de meeste mensen – en waarschijnlijk voor jou ook – de makkelijkste en meest betrouwbare manier van betalen. Je kiest je eigen bank, vult je gegevens in en geeft toestemming om het bedrag over te boeken, nadat je het bedrag nog eens gecontroleerd hebt.

Bol.com laat je ook via creditcard betalen en in principe betaal je dan ook achteraf. Verder zijn er meerdere cadeaukaarten die je in de webshop kunt besteden en dat maakt het ontvangen van zo’n kaart ineens een stuk leuker. Je hebt zo’n kaart van Bol.com zelf, maar ook een boekenbon of Entertainment Card kan op de website direct ingewisseld worden.

De cadeaubonnen die je niet direct kunt besteden, maar wel door eerst op een andere plek in te wisselen kunt gebruiken, zijn die van de Air Miles en het VVV. Heb je deze bonnen nog liggen en wil je ze niet laten verlopen? Dan kun je via het VVV zelf of bijvoorbeeld bij de AH terecht voor het inwisselen van de waarde van de kaart en dit bedrag kun je dan lekker bij Bol.com uitgeven.

Succes!