Wat zijn de beste schooltassen? Gaat het een schoolrugzak, schoudertas of handtas worden? Op deze pagina hebben we de beste rugzakken/schooltassen voor dames en heren op een rijtje gezet, zodat je de ideale schooltas vindt voor bijvoorbeeld (middelbare) scholieren, studenten en kinderen. Of het nou het eerste leerjaar is of voor de lagere school, wij geven je hier de beste aanraders.

Wat is de beste rugzak voor school? Deze schooltassen moet je hebben


Heb jij een nieuwe rugzak nodig? Kijk dan vooral ook wat je prettig vond aan je vorige tas en wat er bij de volgende beter kan. De een gooit alles namelijk het liefst in een, groot vak met een rits, terwijl de ander liever de tas organiseert met aparte vakken voor pennen, telefoon, boeken, laptop en andere spullen die op school nodig zijn.

De leuke motiefjes op de Eastpak Padded Pak’R rugzak (24 liter)

De rugzak heeft een groot vak met daarvoor een kleiner vak. Beide vakken hebben een rits, waardoor je spullen goed opgeborgen zitten. Het grote vak heeft geen onderverdeling meer. Deze tas is niet prettig voor laptops, omdat er geen aparte beschermlaag tegen stoten in verwerkt is. Wel kun je er je alledaagse schoolspullen in meenemen. Het voorvak is dan prettig voor je portemonnee, telefoon en pennen. De schouderriemen zijn extra dik, waardoor de tas ook prettig draagt als er zwaardere spullen in zitten.

Laptop mee naar school met de Eastpak Out of Office rugzak (27 liter)

Wil je wel een laptop met je meedragen? Dan heeft de Out of Office rugzak een apart segment hiervoor. Op de bodem is er extra gewatteerd materiaal ter bescherming tegen stoten en om de laptop op zijn plek te houden, zit er een riem die je met klittenband vast maakt. Let op het aantal inches dat deze rugzak heeft. Er zijn namelijk ook Eastpak rugzakken waarin laptops passen die meer dan 14 inch groot zijn.

Meer ruimte in je tas met de Eastpak Provider rugzak (33 liter)

Nog een Eastpak rugzak, maar dan met veel meer gescheiden vakken aan de binnenkant. Er zijn twee grote vakken met rits en een kleiner vak met rits voorop. Om de grote vakken te comprimeren zitten er riempjes aan de zijkanten van de rugzak die je samen kunt trekken. Met een clip zijn de riempjes makkelijk los te maken. Het voorvak heeft nog diverse extra elementen, zoals een sleutelhanger (met clip), ritsje en vakjes voor pennen. In het aparte deel voor de laptop past een 15 inch exemplaar.

Rechttoe rechtaan tas van Herschel Supply Co.: de Retreat rugzak in de kleur aqua met caramel (19,5 liter)

Door de verstevigde bodem in de rugzak van Herschel neem je er prima je laptop in mee. Vooral de kleurtjes van deze rugzakken doen het hem. Verder sluit je de tas door middel van een magneet en de schouderriemen zijn stevig en lekker dik, zodat je de tas prettig kunt dragen als hij wat zwaarder is.

Handige en lichte rugzak voor de gymles van Bagbase (12 liter)

De meest eenvoudige rugzak is meestal voldoende voor de gymles. Mocht je hem kwijtraken, dan is het geen dure tas. Voor op de fiets krijg je deze felgele kleur. Je hebt een groot vak met rijgkoorden om de tas te sluiten. De koorden gaan vervolgens over je schouders. Er gaat 12 liter in, dus het is wel even kijken of je aparte gymschoenen er in passen.

Een paar boeken en je lunch in de Fjallraven Kanken rugzak

De rugzakken van Fjallraven ogen vrij hoekig, maar geven een zee aan opbergruimte in de tas. Je hebt een groot hoofdvak achter een rits en een voorvakje met rits. Er is geen gewatteerde of schuimen bodem, dus deze tas is niet geschikt voor een laptop, tenzij je er nog een apart beschermingsmiddel om hebt. Deze tassen draag je op je rug met de eenvoudige schouderriemen, of pak de tas met het hengsel in je hand. De meeste tassen van Fjallraven zijn in verschillende maten verkrijgbaar, zoals 7, 13, 16, 18 en 20 liter. Het hangt er dus maar net van af hoeveel volume je nodig hebt en welke kleur je het leukst vindt.

Tas met meerdere vakken: The North Face Vault Backpack (28 liter)

Deze sportieve tas is grijs met zwart en oranje details. Er zijn verschillende grote en kleinere vakken met een rits. De schouderriemen kun je aanpassen en door een clip kun je de tas op de borst nog extra bevestigen. Er past een laptop van 15 inch in deze tas en door het stevige materiaal dat in de rug van de tas verwerkt is, voel je weinig van de laptop op je rug.

Altijd goed zichtbaar met de felrode Kipling Clas Seoul rugzak (25 liter)

Fiets jij elke dag naar school en wil je goed zichtbaar zijn met je rugtas? Dan is de knalrode rugzak van Kipling een prima plan. Er zijn ook nog andere felle kleuren, maar de kwaliteit van de Kipling tas blijft. Je hebt een stevig handvat, goede draagriemen voor over de schouders en voldoende opbergvakken aan de binnenkant. Je laptop (15 inch) wordt met een aparte bevestiging op zijn plek gehouden. Vind je Kipling tassen prima, maar heb je meer of juist minder volume nodig? Er zijn nog andere maten.

Diverse compartimenten in de rugzak van de TravelZ Hipster (28 liter)

Deze rugzak oogt wat meer volwassen door de grijze kleur. Er is een groot vak met rits waarachter je laptop (17 inch) opgeborgen kan worden en daarnaast zijn er nog drie ritsen met vakken. Aan beide zijkanten heb je een vakje van netstof waarin je een flesje drinken kunt stoppen. Deze rugzak is wat groter en kan perfect mee als je met school op reis naar het buitenland gaat. Er is namelijk in dezelfde serie een rolkoffer verkrijgbaar en de rugzak heeft twee aparte riemen op de rugzijde waarmee je de tas aan het rolkoffer kunt vastmaken.