Welke boekenleggers zijn echt leuk, origineel, mooi en/of luxe? Op deze pagina hebben we de beste aanraders voor je op een rijtje gezet. Lees verder en kies jouw boekenlegger voor in jouw boek…

De meest leuke, originele, luxe en grappige boekenleggers voor in je boek

Een boekenlegger lijkt zo iets simpels. Sommige mensen gebruiken niet eens een boekenlegger en vouwen de bladzijde waar ze gebleven zijn gewoon om. Leen je nog boeken uit de bibliotheek of ga jij zuiniger met je boeken om? Dan is een van onderstaande boekenleggers een goed idee.

Snel overzicht: Deze boekenleggers raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor elegant designBoekenlegger Veer: Deze chique boekenlegger in de vorm van een veer is verkrijgbaar in goud, roze goud en zilver. Voor degenen die in symboliek geloven, kan de veer ook gezien worden als een teken van een engel die in de buurt is. Deze veer straalt een bepaalde verfijning uit die bijzonder is voor elke lezer. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor de ultieme HP fanBoekenlegger voor Harry Potter fans: Zelfs als je geen Harry Potter boek leest, is deze boekenlegger een echte blikvanger. Het pronkstuk, de Gouden Snaai, hangt sierlijk over de rand van je boek. Voor echte fans is dit niet alleen een boekenlegger, maar ook een stukje nostalgie en fandom. >> Check laagste prijs
Beste set voor de wereldreizigerSet van boekenleggers met vintage wereldkaart thema: Voor degenen die houden van reizen of vintage ontwerpen, is deze set van 30 boekenleggers met verschillende oude wereldkaartprints ideaal. Elke boekenlegger heeft zijn unieke print, wat ze allemaal boeiend maakt. Dit is perfect voor een grote boekencollectie of om cadeau te geven. >> Check laagste prijs

Veer als boekenlegger – in diverse kleuren

Een klassieke en chique boekenlegger is een veer. Je krijgt deze veer in de kleuren goud, roze goud en zilver. Voor mensen die geloven kan de veer ook het teken van een engel zijn die in de buurt is. Met die gedachte is dit ook een betekenisvol cadeau om te geven, al is het als stukje natuur vanzelfsprekend ook iets moois voor jezelf.

Magnetische boekenlegger met zee thema

Het merk Moses heeft veel verschillende magnetische boekenleggers. Deze set heeft een anker, vuurtoren en zeemeeuw, maar er zijn nog vele andere thema’s (onder andere katten, muziek, Verenigd Koninkrijk en aapjes). Door de magnetische werking vouw je beide zijden van de boekenlegger om een bladzijde van je boek en daarna doet de magneet de rest. Deze boekenlegger zal dan ook niet uit je boek vallen als je ermee aan de wandel gaat. Dit kan bij andere boekenleggers namelijk wel gebeuren.

Boekenlegger voor Harry Potter fans

Je hoeft geen Harry Potter boek te lezen om deze boekenlegger te gebruiken. Elke fan herkent dit object meteen: de Gouden Snaai (of Golden Snitch in het Engels). De boekenlegger heeft een stevige arm die je tussen de bladzijden van het boek legt. Het sieraad hangt dan over de hand van het boek heen. Er zijn overigens nog meer Harry Potter boekenleggers voor wie ze wil gaan verzamelen.

Grappige boekenlegger van nijlpaard die half boven bladzijden uitsteekt

Het nijlpaard heeft een platgedrukt onderlichaam dat je tussen de bladzijden legt en het bovenste deel van het lichaam is dan alsof het half boven het water uitkomt. De kop en een deel van zijn rug steken dus boven je bladzijden uit. Het is een boekenlegger met een beetje humor en je krijgt ze ook in een krokodil, Nessie of twee voetjes die uitsteken.

Set van boekenleggers met vintage wereldkaart thema

Wil je een boekenlegger cadeau geven of heb je zelf een grote boekencollectie waarvoor je een groot aantal in hetzelfde thema wilt aanschaffen? Kijk dan eens naar de boekenleggers waarop stukjes wereldkaart van vroeger zijn afgebeeld. Met de set van 30 kun je wel een tijdje vooruit en doordat ze allemaal een andere print hebben, blijven ze interessant om naar te kijken.

4 Boekenleggers – handjes met gespreide vingers

Deze handjes schreeuwen om aandacht en dat is precies wat je wilt wanneer je op zoek bent naar de bladzijde waar je gebleven bent. De felle kleuren doen de rest. Ze zijn van kunststof en kunnen daarom wel tegen een stootje. Daarnaast is het materiaal makkelijk schoon te maken, mocht dat een keertje nodig zijn.

De handige boekenlegger – clip die automatisch op de juiste bladzijde blijft zitten

Deze clip bevestig je over het gedeelte van het boek dat je nog wilt lezen. Zodra je een bladzijde af hebt, sla je deze om en wordt deze automatisch tussen de clip vandaan gehaald. Op deze manier kun je nooit kwijt raken waar je gebleven bent.

Boekenlegger voor een geliefde – in hartvorm

Een hart aan een ander geven heeft symbolische waarde. Stuur het hart per post met Valentijnsdag aan iemand op wie je een oogje hebt en waarvan je weet dat hij of zij graag leest. Heb je al een partner? Dan kan hij of zij het boekenleggerhart ook waarderen. Je klemt het als een soort paperclip om de bladzijde waar je gebleven bent. En wil je liever geen hart, maar vind je het paperclipidee wel goed? Dan zijn er nog meerdere vormen, zoals een vlinder, schildpad of envelop.

Boekenleggers voor meisjes – zelf inkleuren, magische wezens

Deze set van 72 bladzijden omvat boekenleggers die je zelf in kunt kleuren. Op de boekenleggers staan bijvoorbeeld bomen met dieren, of een hoofd waarvan de haren taken worden en waar vogels in zitten. Ook is er een eenhoorn, egel met bloemetjes of meisje met vlinders en libellen. Geef de set cadeau met een stel mooie potloden of stiften, of hou het lekker voor jezelf en ontspan je even met je favoriete kleuren. Daarna gebruik je ze tijdens het lezen.

Zelf een boekenlegger haken met Bookies

Je leest het goed: je eigen boekenlegger maken. Dat kan met Bookies. Ga lekker creatief aan de slag en gebruik de praktisch geschreven handleiding om de geschetste ontwerpen te haken. Er zijn diverse ontwerpen verkrijgbaar als je na de eerste knutselpartij echt de smaak te pakken hebt. Een origineel cadeau om te geven en zeer ontspannend (en verslavend) om te maken.

Rits als boekenlegger

Deze laatste boekenlegger is ook erg grappig om te zien. De kunststof rits ligt bovenop de bladzijden, terwijl een lange legger tussen de bladzijden ligt. Hierdoor blijft de rits altijd goed op zijn plek liggen. De ritsen zijn in het blauw, groen en oranje te krijgen. Dit is ook een leuke voor in je papieren agenda, zodat je altijd makkelijk en snel de dag van de week kunt vinden.

Milieuvriendelijke boekenlegger met dieren

Deze boekenleggers bestaan uit twee dunne, houten latjes die aan de bovenzijde aan elkaar bevestigd zijn en waarop de kop van een dier zit. De twee latjes schuif je van elkaar over een bladzijde en zo steekt de kop van het dier altijd boven je boek uit. De dieren die beschikbaar zijn, zijn een muis, hond, paard, konijn of kat. Dit is een leuke boekenlegger voor kinderen die voor het eerst met een boekenlegger gaan werken; grappig en functioneel.