Hier vind je de beste boekentassen die zichzelf keer op keer bewezen hebben. Welke boekentas is het meest kwalitatief, stevig, mooi en/of hip? Bijvoorbeeld voor het eerste leerjaar, de lagere school of de doorgewinterde student? Wij hebben de beste aanraders op een rijtje gezet. Lees verder…

Welke goede opties zijn er wanneer je de beste boekentas wilt kopen?

Een boekentas moet het liefst een paar jaar meegaan, zodat je niet elk jaar (of nog veel eerder) een nieuwe hoeft te kopen. Daarnaast zijn er diverse materialen waarvan de tas gemaakt is en ook de bescherming aan de binnenkant kan per tas verschillen. Sommigen zijn ook bedoeld om een laptop in te vervoeren, terwijl hier bij andere ontwerpen geen rekening mee gehouden is.

Rugzakken met extra schuimbescherming van Eastpak

Eastpak is een bekend merk wanneer het om rugzakken gaat. Deze variant heeft extra padding en wel op het rugvlak en (dubbel) in de schouderriemen. Zeker wanneer je veel boeken (of schriften) mee moet nemen kan deze tas wat verlichting voor rug en schouders bieden. De onderkant is overigens niet van extra schuim voorzien, dus deze tas is niet specifiek voor het vervoeren van laptops bedoeld.

Rugzak met authentieke look van Herschel Supply Co.

De tassen van Herschel zijn allemaal uniseks modellen en je kiest uiteindelijk de kleur die je het mooiste vindt, of dat nou helemaal roze is of blauw met bruine riempjes. Door het vrij rechte model van de tas passen boeken en aantekenblokken er makkelijk rechtop in. Ook bij deze tas zijn de schouderriemen van extra stevig materiaal gemaakt, waardoor de tas – zelfs als hij zwaar is – prettig draagt.

Kleine rugzak van Fjallraven

De mini rugzak gebruik je wanneer je maar een enkel boek of een paar items hoeft mee te nemen. Een snack of iets te drinken past er ook nog wel bij, maar het blijft een kleine rugzak. Een hele dag op pad met boeken voor 8 verschillende vakken gaat met deze tas lastig worden. Een aparte tas voor je gymspullen kan weer wel, afhankelijk van welke schoenmaat je draagt wanneer je aparte gymschoenen moet meenemen. Deze mini rugzak is niet bedoeld voor laptops, daarvoor heeft Fjallraven andere modellen.

Tas met diversiteit van Reisenthel

Het handige aan deze tas is dat je hem zowel op je rug kunt dragen, als gewoon als handtas in je hand kunt pakken. Maak je de bovensluiting open, dan ontdek je een zee aan ruimte aan de binnenkant. Er zijn diverse vakken die georganiseerd opbergen in de tas mogelijk maken. Ga je naar het strand met je favoriete boeken en wat te eten en drinken? Dat kan met deze tas. Ga je een cursus volgen en heb je wat meer boeken nodig? Dan is 40 bij 25 centimeter (hoogte x breedte) ook voldoende. Deze tas is niet te groot, maar zeker ook niet klein. De kleuren waarin deze tas beschikbaar is, zijn wel meer voor vrouwen dan voor de mannelijke doelgroep.

Tas voor boeken en laptop van Kipling

Een rugzak die duidelijk wel voor een laptop ontworpen is, is die van Kipling. De kleuren en prints maken het ook een echte fun rugzak, maar de opbergruimte is vooral waarvoor je de Kipling koopt. Er is een groot binnenvak dat onderverdeeld is in kleinere vakken. Een daarvan is bestemd voor je laptop. Degelijke ritssluitingen zorgen er voor dat deze tas lang mee gaat. De tas kan over de rug, maar ook in de hand gedragen worden door de fijne handgrepen.

Damestas van Dakine

Ook Dakine is een bekend tassenmerk en deze variant is ook geschikt voor laptops. Let bij de aanschaf van een tas voor laptops altijd op de grootte van het binnenvak in inches. De rugzak is in vrolijke prints en effen kleuren te bestellen.

Sportieve tas voor boeken – The North Face Borealis klassieke rugzak

Alle tassen en rugzakken van The North Face zijn sportief, maar met deze zwarte, eenvoudige rugzak heb je voldoende opbergruimte voor je boeken. Het degelijke draagsysteem voor op je rug helpt ook zwaardere boeken makkelijk dragen. De tas is in vele kleuren te koop, in effen kleuren, maar ook in twee kleuren die prachtig combineren, zoals bijvoorbeeld de twee tinten groen.

Kinderrugzakken van Skip Hop Zoo

Voor kinderen scoren de tassen van Skip Hop Zoo goed. In het hoofdvak past een boek of kleurblok en in het vak aan de voorkant gaan de kleurpotloden of iets te snoepen. Het zijvak leent zich weer prima voor iets te drinken. Wat deze tas zo geschikt voor kinderruggetjes maakt, is de wat bredere draagriemen voor over de schouders. Dezen zijn ook gewatteerd en daarmee een stuk comfortabeler voor de tere huid van je kind. De kinderrugzakken zijn er in vrolijke kleuren en met allerlei thema’s, zoals uil, aap, bei of giraf.

Aktetas van leer van Viabologna

Een bijzondere tas voor boeken en nakijkwerk is deze tas van Italiaans leer. Je denkt bij deze tas niet alleen terug aan de middelbare school (toen bijna alle leraren zo’n tas hadden), maar ook aan de degelijke constructie van de tas. Deze tas gaat jaren mee en is goed te verzorgen met was dat je speciaal voor het onderhoud van leer krijgt. Het is een tijdloos model met praktische opbergruimte aan de binnenkant.

Vintage look tas van leer

Een zelfde uitstraling in een nieuw jasje (geschikt voor laptops) is deze messenger tas. Hier passen meerdere boeken, maar ook je klappers prima in. Er is zelfs nog aparte ruimte voor pennen of andere materialen die je op school of op je werk nodig hebt. Het leer is dunner dan de tas van het merk Viabologna, maar voelt wel soepeler aan. Dit heeft zowel voor als nadelen. Voor de prijs hoef je het niet te laten, maar uitstraling en stevigheid verschillen wel bij deze twee laatste tassen.