De beste en leukste scheurkalenders voor thuis of op het werk

Wil je dit jaar nog een scheurkalender kopen? Lees dan dit artikel met de beste en leukste scheurkalenders van nu. Bij sommige kalenders maakt het namelijk helemaal niet uit dat je halverwege het jaar begint, want het gaat om de leuke of nuttige informatie en veel minder om de datum. Tussendoor haal je dan de maanden die al voorbij zijn in.

Snel overzicht: Deze scheurkalenders raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor persoonlijke ontwikkelingDe NLP Scheurkalender 2023 – door Rubin Alaie en Koen Ahn: Deze kalender is perfect voor diegenen die zich elke dag willen blijven ontwikkelen. Hij zit vol met praktische quotes, suggesties en experimenten die je zelf kunt toepassen in je dagelijkse leven. Het is niet alleen nuttig, maar ook grappig en mooi geïllustreerd, wat het een genot maakt om elke dag een nieuwe pagina af te scheuren. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor hartverwarmende gedichtenMisschien zelfs al morgen 2022 – door Lars van der Werf: Deze scheurkalender laat je elke dag nadenken en je hart verwarmen met zijn korte, ontroerende gedichten. De kalender brengt een goed gevoel, ongeacht welke dag van het jaar het is. Lars van der Werf heeft een unieke manier om emoties over te brengen die ons elke keer weer raakt. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor humorPeter’s Zeurkalender 2022 – Gouden editie – “een jaar lang lachen, daar moet je toch ook niet aan denken”: Als je op zoek bent naar een scheurkalender die je elke dag aan het lachen maakt, dan is dit de perfecte keuze. De tekeningen van Peter van Straaten zijn hilarisch en vol met ironie, en zijn korte commentaren zijn onweerstaanbaar grappig. Wij vinden deze kalender perfect voor iedereen die behoefte heeft aan een dagelijkse dosis humor. >> Check laagste prijs

De top 10 met de leukste en leerzaamste scheurkalenders

1.     De NLP Scheurkalender 2023 – door Rubin Alaie en Koen Ahn

De NLP Scheurkalender is een absolute aanrader voor iedereen die van persoonlijke ontwikkeling houdt en iedere dag een praktische quote, suggestie of experiment wil lezen om zelf toe te passen in je dag. Erg grappig, mooi geïllustreerd en extreem praktisch. Deze inspirerende kalender is hier verkrijgbaar >>>

2.     Misschien zelfs al morgen 2022 – door Lars van der Werf

Op de omslag van deze scheurkalender zie je de auteur getekend, zittend achter zijn typemachine en naar buiten starend terwijl er twee vogels voor zijn raam zitten. Uit dit plaatje kun je het gevoel van deze scheurkalender al halen: deels nadenkend en ontroerend, deels blij en lief, maar altijd houd je aan de gescheurde bladzijde van die dag met korte gedichtjes een goed gevoel over. Je hart en hoofd zal gegarandeerd geraakt worden door de teksten van Lars van der Werf.

3.     Peter’s Zeurkalender 2022 – Gouden editie – “een jaar lang lachen, daar moet je toch ook niet aan denken”

Je kunt deze scheurkalender volgens ons niet opendoen en afscheuren zonder een lach op je gezicht te krijgen. Peter van Straaten weet of treffende wijze de idiote ironie van het dagelijks leven in tekeningen te verwerken en van kort commentaar te voorzien. De humor is vaak sarcastisch en ongelofelijk herkenbaar. Wij kunnen deze scheurkalender aanbevelen aan iedereen die om een gezonde dosis humor verlegen zit. Wedden dat je mondhoeken omhoog gaan?

4.     2022 – een jaar met Toon – Toon Hermans scheurkalender met nooit eerder gepubliceerde teksten

We kunnen het bijna niet geloven, maar Toon Hermans leeft al meer dan 20 jaar niet meer. Toch zijn zijn liedjes, boeken en opnamen van theatervoorstellingen nog altijd even populair als vroeger. Deze scheurkalender is voor iedereen die een beetje betekenis aan het leven wil toevoegen, want dat is wat Toon Hermans als geen ander met zijn woorden en tekeningen voor elkaar krijgt. Je denkt na, lacht of voelt je gesteund in moeilijke tijden. Dat is wat Toon met elke bladzijde die je afscheurt doet.

5.     Scheurkalender 2022 – Natuurlijk geïnspireerd

Wow, wij zijn onder de indruk van deze scheurkalender. Je leest niet alleen inspirerende spreuken met een korte toelichting en opdracht voor dat moment, maar er staan ook tips en activiteiten in en dat alles in het teken van de natuur. Mis je het leven volgens de seizoenen? Woon je midden in de stad en wil je toch nog iets meekrijgen van wat er op het platteland allemaal gebeurt? Deze scheurkalender gaat over huis, tuin, voeding, meditatie, dieren, meditatie, rituelen en nog veel meer.

6.     Lekker Plantaardig 2022 – Scheurkalender met vegan recepten

We kenden de scheurkalender van Lekker Plantaardig al, maar die van 2022 vinden we nog leuker, omdat er recepten van echte chef-koks in opgenomen zijn. Haal kookinspiratie uit de scheurkalender of leer over bepaalde ingrediënten en wat ze voor goeds voor het lichaam kunnen doen. Bijkomend voordeel is ook nog dat je hier niet met een buitenlandse scheurkalender te maken hebt, dus alles dat erin staat is gebaseerd op groenten, kruiden en andere ingrediënten die lokaal groeien.

7.     Make My Day scheurkalender 2022 – Begin de dag met een filmquote

Als Ate de Jong (onder andere scenarioschrijver) en René Mioch (bekend van televisieprogramma Films & Sterren) zich bemoeien met een scheurkalender, dan weet je dat het entertainmentgehalte hoog ligt. Op elke bladzijde vind je een karakteristieke spreuk uit een film terug, of lees je over een interessant weetje of apart verhaal dat tijdens een contactmoment met grote filmsterren heeft gespeeld. Veel spreuken zijn volgens ons wel van (veel) langer geleden, dus niet altijd leuk voor het jongere publiek.

8.     Een jaar vol geluk 2022 – Een tip voor elke dag

Laat een aantal wetenschappers die geluk onderzoeken hun gang aan en je krijgt deze scheurkalender: Een jaar vol geluk. Elke tip, feit of oefening is gebaseerd op een van de elementen die je gevoel van geluk bepalen. Is geluk dus iets dat je overkomt of dat je kunt kweken? Ons team adviseert de scheurkalender zeker een kans te geven om er zelf achter te komen dat geluk meer is dan je nu misschien denkt. Je maakt uiteindelijk toch zelf je geluk.

9.     Mindfulness & Feel Good scheurkalender 2022 – elke dag feel good-tips voor een gezond en gelukkig leven

We blijven nog even bij het thema ‘geluk’ en vandaar deze scheurkalender die belooft je leven een stuk gelukkiger en gezonder te laten zijn. Heb je behoefte aan nèt dat kleine duwtje in de rug om je leefstijl aan te passen? Wil je terug bij jezelf komen en je minder laten beïnvloeden door anderen in je omgeving? Een feel good scheurkalender laat je op elke nieuwe dag kennismaken met iets waar je echt wat aan hebt. De tips zijn goed toe te passen en wij hebben er ook veel aan gehad.

10.  Moon Calendar – haal het beste uit 365 dagen m.b.v. de kracht van de Maan

De Lexmond zusjes zijn een tijdje terug negatief in het nieuws geweest, maar dat neemt niet weg dat deze maankalender heel nuttig kan zijn. Je kunt voor bepaalde gevoelens of gebeurtenissen een verklaring vinden door te begrijpen hoe de maan werkt. Als je dat eenmaal snapt, is de stap naar de informatie in je eigen voordeel gebruiken snel gezet. In begrijpelijke taal en met concrete voorbeelden en tips lees je over de maan en alle invloed die het heeft op jouw leven.

Bonus scheurkalender – de meest eenvoudige vorm

Het meest basismodel onder de scheurkalenders is deze van Castelli. Geen poespas, geen spreuken of grapjes, maar gewoon een overzicht van de week met rechts onderin de complete maand in het klein afgebeeld. Je ziet in een oogopslag wat er die week op de planning staat en als de week voorbij is, scheur je de bladzijde af om de volgende week overzichtelijk te kunnen zien.

Kortom

In deze top 10 met scheurkalenders vind je voor iedereen wel iets, of je nu van natuur houdt, gezond wilt koken, een lach op het gezicht wilt krijgen, of op zoek bent naar diepgang in het leven.