In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het inwisselen van je Air Miles en of je ze direct bij Bol.com kunt besteden. Je leert verder hoeveel Air Miles je tegelijkertijd kunt ruilen voor bonnen en waarom je dit eigenlijk wilt overwegen. Misschien dacht je dat Air Miles inmiddels niet meer bestond, omdat heel veel spaarkaarten of spaarsystemen samengaan of te gunstige voorwaarden hebben. Air Miles bestaat echter nog steeds en is zelfs een van de populairste.

Kun je gewone Air Miles bij Bol.com inleveren?

Vroeger was het wel mogelijk om je Air Miles direct bij Bol.com in te wisselen, maar tegenwoordig is dat niet meer zo. Inmiddels gelden de nieuwe regels voor het ruilen van Air Miles om ze te kunnen besteden bij Bol.com al iets meer dan een jaar. Kun je dan helemaal geen Air Miles meer gebruiken om ze bij Bol.com te besteden? Jawel, alleen moet je een extra tussenstapje zetten om je Air Miles om te ruilen voor een Bol.com cadeaukaart. Moeilijk is het gelukkig niet. We zeggen je hoe.

Hoe bestel je je Bol.com cadeaukaart?

Als je naar de website van de Albert Heijn supermarkt gaat, is een van de zes items in het hoofdmenu (helemaal bovenaan de pagina) ‘Air Miles’. Door dit menu aan te klikken, kom je in een overzicht terecht waar je alle mogelijkheden voor het inwisselen van je miles kunt kiezen. Je hebt – behalve het bestellen van de Bol.com cadeaukaart – ook andere opties, zoals Air Miles inwisselen tegen korting op wat je besteld hebt bij de AH zelf of een gereduceerd tarief op de bezorgbundel.

Of je de korting links of rechts uitgeeft, maakt onder aan de streep echter weinig uit, zo lang je toch al van plan was om het geld uit te geven en je met Air Miles dus kunt besparen. En dat vinden we extra handig als we even krap bij kas zitten of gewoon graag zuinig aan doen.

Hoeveel Bol.com bonnen kun je inwisselen voor je gespaarde Air Miles?

Via de website van de AH kun je voor vijf verschillende waarden van bonnen kiezen:

  • 5 euro als je 1000 Air Miles inwisselt
  • 10 euro bij het inwisselen van 2000 Air Miles
  • 15 euro bij 3000 Air Miles
  • 20 euro bij 4000 Air Miles
  • En je raadt het al – 25 euro bij 5000 Air Miles

Verder is het goed om te weten – voordat je denkt dat je vandaag 20.000 van je enthousiast verzamelde Air Miles wilt gaan inruilen voor 100 euro aan waardebonnen – dat je maximaal 10.000 Air Miles per dag kunt inwisselen. Heb je die 20.000 Air Miles inderdaad en wil je er Bol.com cadeaukaarten voor hebben? Dan moet je het inruilen dus over minimaal twee dagen verspreiden. Het inruilen van de miles op zich is dus verder geen probleem, je moet alleen een beetje plannen.

Wat kun je nog meer met je Air Miles doen? Dus waarom zou je ze nog sparen?

Sommige mensen hebben het hart op de juiste plek of hebben de kortingen of cadeaukaarten niet nodig en zij doneren de Air Miles graag aan een goed doel. Wie niet van bestellen via Bol.com houdt – al kennen wij persoonlijk niemand die nog nooit iets bij Bol heeft gekocht – kan ook nog kiezen voor korting op boodschappen of tanken.

Traditioneel gezien worden Air Miles ook graag besteed aan uitjes, zoals een dagje Efteling of wellness. En natuurlijk is er de website van Air Miles zelf waar je de miles nog steeds voor allerlei handige producten in kunt wisselen. Wat ons betreft is een Bol.com cadeaukaart dan toch handiger, omdat je via Bol vaak gebruik kunt maken van aanbiedingen en er over het algemeen genomen meer keuze is.

Succes!