Het kopen van een magazine zit niet altijd in de planning. Soms is het een spontane actie als de omslagen van tijdschriften je opvallen wanneer je onderweg bent of een keer een andere winkel dan normaal inloopt. De een koopt elke week een magazine om inspiratie voor een nieuw interieur op te doen, de ander alleen tijdens de vakantie als extraatje of als er onderzoek gedaan moet worden naar het kopen van een nieuwe auto. Hieronder geven we je een aantal ideeën over waar je tijdschriften kunt kopen.

De tijdschriften-afdeling van Bol.com

Om te beginnen kunnen we de tijdschriften-afdeling sterk aanbevelen.

Supermarkt

Als je je dagelijkse of wekelijkse boodschappen doet, kun je de rij met bladen toevallig tegenkomen als je op zoek bent naar een ander product in diezelfde rij. Je bladert even en kijkt welk magazine je leuk vindt om te lezen of om sfeerplaatjes in te kijken. Het assortiment in de supermarkt is groot, al zijn er meestal minder magazines dan in de boekhandel. Supermarkten hebben wel ook regelmatig aanbiedingen, zoals “3 halen, 2 betalen”. Dat kan zeker bij de duurdere magazines best flink schelen in de portemonnee. Wie bijna alle boodschappen online doet of een abonnement op een maaltijdbox heeft en die laat bezorgen, komt misschien alleen nog in de supermarkt als uitje. Ook dan kan een bezoekje aan de schappen met tijdschriften onderdeel zijn van de beleving. 

Tankstation

Wanneer je onderweg bent en je moet tanken, tref je bij het tankstation ook een sectie met tijdschriften aan. Meestal vind je in diezelfde buurt ook de wegenkaarten en voor Nederland heb je die misschien niet nodig, maar tijdens je vakantie in Frankrijk kan het nog wel eens handig zijn. De hoeveelheid magazines kan erg verschillen per tankstation, al is er meestal wel iets voor zowel kinderen als volwassenen te vinden. In het buitenland kan de regio waar je zit nog interessante bladen opleveren, want in de buurt van rivieren krijg je dan bijvoorbeeld ineens magazines over vissen en alles wat daarmee te maken heeft.

Sigarenwinkel

Je kunt geluk hebben en dan zit er in jouw wijk nog zo’n authentiek sigarenwinkeltje waar je ook loten en tijdschriften kunt kopen. Achter de balie staat dan een oudere man en als je er regelmatig komt, herkent hij je en wordt er een praatje gemaakt. Bij magazines uit de sigarenwinkel moet je echter wel een beetje tegen die specifieke geur van rookwaren kunnen, want dat gaat meestal in alle artikelen in de sigarenwinkel zitten.

Boekhandel

Bij de boekhandel tref je het grootste assortiment aan boeken en tijdschriften aan. Het leuke van naar magazines snuffelen bij deze speciaalzaken is dat er over zoveel verschillende onderwerpen een tijdschrift te vinden is. Je kunt het zo gek niet bedenken: hobby & knutselen (zoals fotografie, bloemschikken en scrapbooking), sport & ontspanning (zoals hardlopen, yoga en fietsen), fashion (inclusief zelfmaakmode), beauty, spiritualiteit & geloof, voertuigen (zoals auto’s, campers en motoren) en reizen. Je hebt weekbladen, maandbladen en magazines die eens per kwartaal of half jaar uitkomen. Er is echt zoveel keuze dat kiezen nog moeilijk kan worden.

Kiosk

De kiosk vind je meestal op toeristische locaties zoals de boulevard aan de kust of plekken waar veel mensen bij elkaar komen zoals het bus- en treinstation. Een kiosk is natuurlijk veel kleiner van formaat en de ruimte die beschikbaar is, wordt ook gebruikt voor de verkoop van andere artikelen. Iemand die naar het strand wandelt wil ook nog even wat zonnebrand oppikken of iets te drinken kopen. Ondanks dat er minder keuze is, vind je bij kiosken wel de favoriete magazines.

Speciaalzaak

Er zijn speciale magazine stores die alleen maar tijdschriften verkopen. Soms vind je er ook nog wel een pen of kaartspel, maar de schappen liggen vooral vol met alle mogelijke binnen- en buitenlandse magazines. Dit is de plek waar je dat ene blad dat je op vakantie zo leuk vond kunt vinden, zoals Australische magazines over duiken bij de Great Barrier Reef of tijdschriften die geheel in het teken staan van eco living of minimalistisch leven. Bij de speciaalzaak kijk je echt je ogen uit en de prijzen van deze bijzondere tijdschriften – of ze nu uit Nederland zelf maar minder doorsnee zijn of uit het buitenland komen – liggen aanzienlijk hoger. Een magazine met een aparte omslag kan het effect van een boek hebben en een echte eyecatcher op je salontafel zijn.  

Drogisterij

Er zijn drogisterijen die losse magazines, maar ook vaak pakketten aanbieden. De inhoud van deze pakketten is vaak iets ouder, maar wel stuk goedkoper. Zo zijn er pakketten met roddelbladen (waaronder Party, Story en Privé), pakketten over wellness (met de Happinez, Yoga en GezondNU) en vakantiepakketten (met een magazine zoals de Libelle of Margriet, waar dan een zomerdoeboek of andere speciale editie bij zit).

Online

Wil je de deur niet meer uit voor je tijdschrift en zijn de boodschappen al gedaan? Of bestel je sowieso al steeds meer via internet en heb je dat liever ook bij je boeken en magazines? Dan is online kopen natuurlijk ook een optie. Er zijn platformen die diverse magazines in de verkoop hebben en het leuke hiervan is, dat je vaak ook oudere edities kunt bestellen die inmiddels niet meer in de winkel liggen. Het tweede voordeel van online magazines kopen, is de wetenschap dat niemand er in de winkel aan heeft kunnen zitten met ongewassen handen. Het blad valt in je brievenbus met een folie eromheen, waardoor het risico op bacteriën of virussen minder is.

Tweedehands

Als je minder te besteden hebt of gewoon graag op de centen let, is tweedehands magazines kopen ook nog een idee. Mensen die eens in de zoveel tijd hun huis opruimen, bieden een hele jaargang vaak voor een prikkie aan. Woont de verkoper in de buurt? Dan kun je de stapel magazines gaan halen en hoef je geen verzendkosten te betalen. (Die kosten kunnen bij een volledige jaargang namelijk aardig oplopen.) Woon je verder uit elkaar of komt een pakket met tijdschriften uit het buitenland? Dan is het meestal wel slimmer om geen losse magazines te kopen, want verhoudingsgewijs ben je dan weer meer kwijt. Ook op rommelmarkten kun je leuke koopjes doen.

Readly

Readly is een super handige app waarmee je erg eenvoudig tijdschriften kunt lezen. Hier krijg je je gratis toegang tot Readly.