Onze how-to guide voor het toevoegen van een creditcard aan je Bol.com-account

Je leest in dit artikel hoe je je creditcard kunt koppelen aan jouw account bij Bol.com en waarom je dit zou willen – of liever moeten – doen. We geven ook oplossingen voor je voor als je geen creditcard wilt of kunt krijgen via je eigen vertrouwde bank. En ook geven we je enkele voordelen van het hebben van een creditcard, want het maakt een hoop andere zaken ook makkelijker en dan hebben we het niet alleen over bestellingen plaatsen en daarna met je creditcard betalen bij Bol.

Geniet van het gemak van betalen met een creditcard

Vroeger was het hebben van een creditcard een extra die niet voor iedereen handig of haalbare kaart was. Wanneer je een creditcard via je bank hebt geregeld, moet er namelijk een bepaald vast inkomen op gestort worden. De enige reden waarom creditcardbedrijven met banken samenwerken, is dat ze geen risico lopen op wanbetaling en de bank gaat ervan uit dat als jouw salaris vast op je rekening gestort wordt, dit voldoende garantie is om je de creditcard te mogen overhandigen.

Zodra je de creditcard hebt, kun je ontdekken hoe je deze kunt gebruiken op Bol.com. Bij het aanmaken van een account kun je je de gegevens van je creditcard direct toevoegen. Na het opslaan van deze gegevens geef je Bol toestemming om via de maatschappij die op jouw creditcard met een pictogram weergegeven staat, het bedrag – altijd rond dezelfde datum in de maand – van jouw betaalrekening bij je bank af te schrijven.

Had je wel al een account bij Bol, maar nog geen creditcard en heb je die inmiddels wel? Dan kun je de gegevens van je creditcard ook nu toevoegen aan je bestaande account. (Dit hoeft dus niet per se bij het aanmaken van je originele account en kan dus later.) Je dient hiervoor in te loggen op je huidige account en bij jouw gegevens kun je dan ook de betaalmethode aanpassen.

Wat als je geen creditcard bij je eigen bank hebt? Ontdek de prepaid creditcard

Ondanks dat het tegenwoordig een stuk normaler is om een creditcard op zak te hebben, wil niet iedereen verleid worden door het gemak dat een creditcard biedt. Een nadeel – voor mensen die heel vaak en ook voor kleinere bedragen de creditcard gebruiken – is namelijk dat je bij het inloggen op je bankrekening of de afrekening van je creditcardmaatschappij – niet altijd duidelijk meer terugziet waar elk bedrag nou naartoe is gegaan. Soms zijn de omschrijvingen erg cryptisch.

Gelukkig is er nu de optie om een prepaid creditcard te kopen. Dit biedt je alle voordelen van een normale creditcard, maar hij is niet gekoppeld aan je bankrekening. Wat is dan het grootste pluspunt voor jou? Je houdt zelf de controle over hoeveel geld je op de prepaid creditcard zet.

Dus heb je voor de zomervakantie uitgerekend dat je een X bedrag voor de tol nodig hebt, dan zet je dat bedrag (plus wat reserve) op je prepaid creditcard. Wil je met de feestdagen niet meer uitgeven dan maximaal 50 euro per persoon per cadeau en heb je 10 mensen die van jou een cadeau gaan ontvangen? Dan zet je 500 euro op je creditcard voordat je bij Bol.com gaat shoppen.

Andere voordelen van een creditcard, behalve betalen bij Bol.com

We hadden het al over reizen en zo heb je bij het huren van een auto bijvoorbeeld altijd een creditcard voor de borg nodig. Bij de aanschaf van producten via Bol en andere webwinkels is het echter fijn om te weten dat je verzending ook verzekerd is. Dat kan zeker bij duurdere cadeaus die beschadigd door de bezorger bij jou aankomen een uitkomst zijn. En als laatste is met een creditcard betalen natuurlijk ook een soort uitgestelde betaling.

Je krijgt de rekening namelijk altijd rond dezelfde tijd van de maand en dan wordt deze van je bankrekening afgeschreven. Het is dus een vorm van achteraf betalen en dat kan je in een bepaald moment van het jaar net even iets beter uitkomen.