Hoe kun je je VVV-bon inleveren bij Bol? Alle stappen

Een VVV cadeaubon in huis? Je kunt er bij veel (online) winkels een betaling mee berichten. Toch accepteert een grote webshop als Bol.com geen VVV cadeaubonnen. Althans, niet rechtstreeks. Wél met een tussenstap. Bij Bol.com betaal je in eerste instantie met de eigen Bol.com cadeaubon, de Nationale Entertainmentcard en de Boekenbon (de digitale, niet de papieren variant). Wil je toch gebruik maken van een VVV-bon? Dan is dit via een omweg toch mogelijk. Je leest er hier alles over.

De VVV bon bij winkels inleveren

De VVV bon wordt rechtstreeks geaccepteerd bij onder andere Bruna, Wehkamp, Babypark, Shoeby, DeOnlineDrogist.nl en spelconsolegigant PlayStation. Ook zijn er veel onbekendere winkels waarmee je met de bon terecht kunt. Vandaag de dag is de VVV cadeaubon niet zo populair meer als deze eens geweest is. Bij talloze webshops en winkels kun je de bon alleen nog inleveren voor een cadeaubon die rechtstreeks aan de winkel is gelinkt. Dat geldt ook voor Bol.com. Je kunt hier niet rechtstreeks met de bon betalen, maar gelukkig wel indirect.

De VVV bon bij Bol.com

Met de VVV bon zelf kun je bij Bol.com niet afrekenen. Je kunt echter wel de VVV bon voor een Bol.com cadeaubon omruilen. Dit doe je niet op de website van Bol.com, maar juist op die van de VVV. In ruil voor de VVV bon ontvang je een Bol.com bon: zo simpel kan het zijn. de Bol.com bon is volledig geheel vrij en naar wens te besteden in de Bol.com webshop. Let op: sinds juni 2020 is het wettelijk vastgelegd dat een cadeaukaart voor webshops maximaal 50 euro waard mag zijn. Dat betekent dat je voor maximaal 50 euro met een bon betalen mag. Deze regel is ingevoerd om fraude met online cadeaukaarten (met hoog tegoed) tegen te gaan.

Een rekenvoorbeeld

Stel: je bezit een cadeaukaart met een waarde van 100 euro. Je doet een aankoop bij Bol en koopt een product dat 100 euro kost. Je kunt nu niet de bon gebruiken om alle kosten af te dekken. In plaats daarvan gaat er 50 euro van je bon af en moet je de andere 50 euro met een andere betaalmethode bijleggen. Gelukkig kun je een bon voor meerdere aankopen gebruiken. De regeling is van toepassing op de VVV bon, maar ook de Bol.com bon en talloze andere bonnen.

Hoe lang is een VVV bon geldig?

Let op: waar de VVV bon onbeperkt geldig is, heeft de Bol.com bon een geldigheid van drie jaar. Binnen drie jaar moet je het saldo op de Bol.com bon gebruiken, anders komt dit dus te vervallen. Bol.com heeft een saldochecker waarmee je gemakkelijk controleert hoeveel saldo je nog op je kaart hebt staan. Bij de Saldochecker hoef je alleen maar je kaartcode op te geven.

Van VVV bon naar Bol.com bon in drie stappen

Op de website van de VVV kun je in drie eenvoudige stappen je VVV cadeaukaart naar een Bol.com kaart omzetten. Je vindt de informatie en de stappen voor het omzetten onder de sectie ‘cadeaukaarten’ op de website van VVV. Je maakt gebruik van de specifiek opgegeven code.

Stap 1: gewenste waarde aangeven

Het begint met het opgeven van de gewenste waarde van je cadeaukaart. Deze waarde is minimaal 5 euro en maximaal 50 euro (in lijn met de nieuwe regelgeving). Zorg ervoor dat de waarde van je nieuwe Bol.com cadeaukaart overeenkomt met de waarde van je VVV kaart.

Stap 2: je gegevens invullen

Heb je de gewenste waarde ingevuld, dan is het nu tijd om je gegevens in te vullen. Dit is het bekende riedeltje, je kent ze wel: naam, achternaam, e-mailadres. Vergeet niet akkoord te gaan met de algemene voorwaarden van de VVV. Klik vervolgens op ‘Nu omzetten’. Je bent er bijna.

Stap 3: Bol.com cadeaucode via de mail

Stap drie is eigenlijk niet eens een stap, eerder een bedankje. Je wordt bedankt voor je omwisseling. De cadeaucode zal binnen het uur na het voltooien van stap één en twee in je e-mail verschijnen. Als je de code dan nog niet ontvangen hebt, word je geadviseerd ook in je spambox te koekeloeren. Je kunt de cadeaucode opgeven bij Bol.com bij een betaling op die website.

Succes!