E-reader aanbiedingen: alle mogelijkheden en opties

Bij aanbiedingen van e-readers zou je altijd eerst moeten kijken naar je lijstje met eisen en wensen zonder de prijzen of aanbiedingen al te hebben gezien. Pas dan weet je wat je e-reader minimaal moet hebben/kunnen om jouw e-books goed (en lang) te kunnen lezen. Bij het vergelijken van e-readers is het sowieso handig om ze al eens in je hand gehad te hebben en te weten hoe het scherm in combinatie met jouw ogen werkt.

Beeldschermtechnologie is nog steeds in ontwikkeling en dit kan betekenen dat bij een nieuw model, het oudere voor een gunstigere prijs verkocht wordt. Is de nieuwe technologie volgens jou de hogere prijs waard? Of ben jij hartstikke blij met het vorige model in de uitverkoop? Laat je niet leiden door de prijs, maar ontdek voor welke kwaliteit je minimaal wilt gaan.

De drie winkels met de beste aanbiedingen voor e-readers

In onze beleving zijn er maar drie winkels waar je hoeft te kijken voor goede aanbiedingen op het gebied van e-readers:

  • Mediamarkt
  • Coolblue
  • Bol.com

De aanbiedingen van die laatste winkel – Bol.com – hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Favoriete aanbiedingen: e-readers van het merk Kobo en Pocketbook

Ga je kijken naar prijs en kwaliteit en laat je hierin de reviews van andere gebruikers meetellen? Dan zijn de e-readers van het merk Kobo en Pocketbook favoriet. De goedkoopste Kobo wordt al voor rond de 100 euro verkocht, maar er zijn ook modellen van dit merk voor 200 euro en meer verkrijgbaar. De duurste e-reader van Kobo kost je momenteel 400 euro.

Het merk Pocketbook start iets hoger met de basisprijs. De goedkoopste ligt net onder de 150 euro. Ook Pocketbook heeft verschillende e-readers in het assortiment en de prijzen gaan door tot bijna 450 euro. De grootste verschillen tussen al deze modellen van Kobo en Pocketbook zijn: de grootte van het beeldscherm, de hoogte van de resolutie, de opslagcapaciteit en of ze waterdicht zijn of niet.

Opties en accessoires – Touchscreen of niet?

Er zijn e-readers die alleen nog met touchscreen functionaliteit werken, maar er bestaan ook modellen die enkel van bedieningsknoppen zijn voorzien of die een combinatie van beide gebruikswijze aanbieden. Wat altijd belangrijk is bij je keuze, is het zelf aan kunnen passen van de lichtsterkte van het beeldscherm. Zodra je op andere plekken en tijden gaat lezen, merk je al snel dat het feller of juist minder fel instellen van het scherm veel minder spanning voor je ogen oplevert.

Opties en accessoires – Screenprotector voor alle veiligheid

De een zweert erbij, de ander moet er niks van hebben. Ben jij iemand die op elk apparaat (telefoon, tablet) een screen protector aanbrengt en heb je daar goede ervaringen mee? Dan kan dit voor je e-reader ook fijn werken. Je hebt op deze manier een extra laagje bescherming tegen krassen en ook wanneer je je e-reader per ongeluk laat vallen, is de kans op schade een stuk minder dan als je geen screen protector hebt.

Opties en accessoires – Extra leeslampje

Hoewel bij de meeste e-readers de beeldschermverlichting aangepast kan worden, zijn er mensen die het toch prettiger vinden om een apart leeslampje bij de e-reader te hebben. Je hebt dan de keuze uit een los leeslampje (bijvoorbeeld eentje die je aan je bedhoofd kunt bevestigen) of een leeslampje dat aan je e-reader vastgemaakt wordt. Een voorbeeld hiervan is het LED leeslampje voor de Pocketbook Touch HD 2 van Goodline.

Opties en accessoires – Hoes / houder voor e-reader

Naast een screen protector kan ook een hoes de e-reader extra bescherming bieden. Let bij de aanschaf van een losse hoes of houder erop dat deze geschikt is voor jouw e-reader. Bij kleine vormverschillen of maatafwijkingen (of waar knoppen op de e-reader zitten) kan de hoes net niet passen. Sommige hoezen kun je daarnaast omvouwen en als leesstandaard gebruiken. Dat kan extra prettig zijn, omdat je dan je e-reader niet vast hoeft te blijven houden.

Opties en accessoires – Powerbank – nooit met een lege batterij geconfronteerd worden

Niet alle e-readers hebben een even goede batterij. Als het je al een aantal keren gebeurd is dat je e-reader minder in een spannend hoofdstuk uit zichzelf uitschakelt, wil je graag een powerbank bij je hebben om op zijn minst het hoofdstuk uit te kunnen lezen. De Powerbank Quick Charge 3.0 laadt niet alleen je e-reader, maar ook je telefoon op wanneer je niet bij een stopcontact in de buurt bent of je laadkabel vergeten bent. Het heeft 5 verschillende poorten en heeft 3000 mAh ter beschikking.

Opties en accessoires – USB adapter met 4 poorten

Ben je op je werk of op school en wil je meer opladen dan alleen je e-reader, maar je hebt maar een enkel stopcontact tot je beschikking? Dan is de USB adapter van bijvoorbeeld een merk als Hesker de oplossing voor je probleem. Je hebt 4 poorten, waarvan er eentje zelfs een quick charge functie heeft. Met alle devices die je tegenwoordig bij je hebt, is het goed om te weten dat je én je e-reader én je telefoon én je headset én je smartwatch tegelijkertijd kunt opladen.

Opties en accessoires – Autolader met USB

Voor onderweg – maar dan met de auto of camper – is de autolader weer hartstikke handige en praktisch in het gebruik. Die van Wegman heeft twee USB poorten en die kunnen tot vier keer sneller laden door de fast charge functie (tot 45W) die ingebouwd is. Wat deze autolader uniek maakt, is de stevige behuizing die is gemaakt van zink legering. Aan de bovenzijde (het deel dat uit je sigarettenaansteker blijft steken) zit een halve ring, waardoor de autolader weer zonder moeite te verwijderen is.

Waar je bij andere autoladers misschien niet zo een twee drie op let, maar wat de Wegman 45W autolader wel heeft, is extra beveiliging. De zes beveiligingssystemen waar het hier om gaat, zijn: stroombeveiliging, beveiliging tegen oververhitting (handig wanneer je naar een warm land op vakantie gaat met je e-reader en andere apparaten die je onderweg wilt opladen), beveiliging tegen overspanning, beveiliging tegen kortsluiting, een oplaadbeveiliging en een beveiliging die vlamvertragend werkt. Je hoopt natuurlijk dat de extra beveiliging nooit echt nodig zal zijn, maar aangezien je voor flink wat geld hebt geïnvesteerd in je e-reader en andere digitale media, is een kwalitatief betere autolader geen slecht idee en misschien wel een vereiste als je zuinig op je spullen wilt zijn.