In dit artikel lees je wat je moet weten of de dagdeals van Bol. De term ‘dagdeal’ doet vermoeden dat er elke dag en het hele jaar door een dagdeal is, maar dit is helaas niet het geval. We informeren je over een aantal van de voorwaarden die bij dagdeals gelden en verder geven we nog een belangrijke kanttekening voor wie de dagdeals niet direct bij Bol kan vinden en daarom op internet gaat zoeken naar deze aanbiedingen.

Wanneer zijn er dagdeals bij Bol?

Er zijn geen vaste dagdeals, ondanks dat je dit door de term wel zou denken. Dagdeals worden door Bol.com een aantal keren per jaar georganiseerd en eigenlijk geldt het net als bij alle andere deals, dat het om producten gaat die het magazijn uitmogen, om welke reden dan ook. De dagdeals hebben dus automatisch betrekking op het assortiment van Bol.com zelf en niet die van externe verkopers die het platform van Bol gebruiken voor hun verkopen.

De laatste dagdeals die we terug kunnen vinden, zijn van de kerstperiode. Er was toen iedere dag iets nieuws in de aanbieding en het kon dan gaan om hulpmiddelen voor in de keuken, kerstcadeaus of andere artikelen die iets met de kerst te maken hebben. Zodra je in je zoekmachine op dagdeals van Bol zoekt en die pagina opent, staat er dat deze dagdeals (van de kerst) niet meer geldig zijn, maar kun je doorklikken naar de aanbiedingen die op dat moment wel actief zijn.

Hoe lang duurt een dagdeal?

De dagdeal is 24 uur lang geldig en dat betekent dat er in principe altijd genoeg voorraad zou moeten zijn en Bol een idee heeft hoeveel interesse er in het product is. Ze kopen dan naar die verwachting in. Het kan ook gebeuren dat er bij een bepaalde dagdeal staat dat die geldig is zolang de voorraad strekt.

Als je dit leest, betekent dit dat je aan het einde van de 24 uur meer risico loopt dat het betreffende product inmiddels uitverkocht is. Je kunt hieruit concluderen dat – mocht je de dagdeal echt niet willen missen – je beter aan het begin van de dag je slag kunt slaan, dan wachten totdat je terug van je werk komt en het magazijn leeg is.

Opletten met zoeken naar dagdeals of dagaanbiedingen op internet

Zodra je op Bol zit en je aangemeld hebt voor nieuwsbrieven, krijg je vanzelf berichten in je mailbox over welke aanbiedingen wanneer zijn, zo ook de dagdeals. Er zit echte een addertje onder het gras wanneer je niet direct op de website van Bol zit.

Tik je het zoekwoord ‘dagdeals’ namelijk in, dan krijg je ook een link van Bol, maar wat blijkt? Er is een externe verkoper zo slim geweest om zijn webwinkel die naam te geven. Meerdere titels van aanbiedingen vind je op deze manier terug, maar het gaat dan dus om een andere verkoper en niet Bol zelf.

Conclusie over Bol dagdeals

Omdat er momenteel geen dagdeals actief zijn, kunnen we moeilijk beoordelen of het echt leuke aanbiedingen zijn. Bij sommige deals zie je wel nog staan dat het om korting bij een bepaalde categorie producten ging, maar bij andere deals is er geen enkele informatie meer terug te vinden.

Wat we wel zien, is dat Bol met de dagdeals aansluiting zoekt bij het seizoen en wij kunnen ons voorstellen dat consumenten hier ook gevoelig voor zijn. Als je het in december met dagen als Sinterklaas en Kerstmis al druk genoeg hebt, is het prettig als er webwinkel is die allerlei producten en cadeaus bij je thuis kan leveren. Je hoeft het dan alleen nog zelf in een cadeauverpakking te doen en het gedicht of een kaart te schrijven.

Iets anders dat ons is opgevallen, is het veranderen van de naam van een actie. Je hebt – wanneer je naar aanbiedingen op Bol.com gaat zoeken – veel keuze. Er is de ‘gewone’ sale, kortingen op bepaalde categorieën (elektronica of parfum), korting op producten die retour zijn gestuurd door de vorige klant, maar ook aanbiedingen voor wie een abonnement op Select heeft.

Als je alle aanbiedingen op een rijtje zet, kun je bij een en hetzelfde product prijsverschillen tegenkomen. Bol hanteert dan in ieder geval de voorwaarde dat je het product voor de laagste prijs krijgt. Dus het maakt dan niet meer uit van welke deal het artikel onderdeel uitmaakt.

Bronnen: verder lezen over de dagdeals

https://www.klachtenkompas.nl/bedrijf/bol.com/klachten/dagdeal-mag-niet-korter-duren-dan-24-uur%21/details?complaintId=42179abb-b45a-4228-82e4-b61138e2ff9e