Je ontdekt in dit artikel wat het betekent om tijdens bulkdagen te winkelen bij Bol en hoe deze bulkdagen tegenwoordig genoemd worden. Je leest alles over de planning van deze speciale dagen en hoe je op de hoogte gehouden kunt worden van de start van de bulkdagen. Als laatste zoomen we nog kort in op de producten die in het verleden met mooie kortingen tijdens bulkdagen verkocht werden. Dit geeft geen garantie op de komende bulkdagen, maar wel een idee of je wilt deelnemen.

Bulkdagen, bulkweken, bulkdeals, palletdeals, Bol 10-daagse – allemaal voordeel op Bol

Het prijzenfestijn hoeft maar een naam te hebben en het is in de loop der tijd dan ook al een aantal keren van naam veranderd. Wat wel elke keer centraal staat, is dat er kortingen op de adviesprijzen gegeven worden tijdens deze periode. Kortingen kunnen in percentages uitgedrukt worden, maar het kan ook om een ‘2+1 gratis’ actie gaan. Hoe dan ook vinden wij het interessant om uit te vinden of deze bulkdagen ook echt wel voordeel voor jou als klant opleveren, maar eerste de data.

Waarom het lastig is de bulkdagen voor de rest van het jaar in je agenda te zetten

Wat we hebben ontdekt is dat deze actie ongeveer drie keer per jaar georganiseerd wordt. Bol maakt echter niet aan het begin van het jaar bekend wanneer dat jaar de actie zal plaatsvinden. Je kunt je agenda er dus niet nu al bijpakken, want Bol houdt het graag nog even spannend.

Het is jammer dat je niet lang tevoren weet wanneer je aan je laptop of tablet klaar moet gaan zitten, want het liefst zou je de actie goed willen plannen om zoveel mogelijk voordeel te behalen. Hoe gaat de actie dan in zijn werk?

Hoe weet je wanneer het bijna Bol 10-daagse is?

Het logische gevolg van het niet maanden van te voren bekend maken van wanneer de actietermijn loopt, is dat je je moet aanmelden om op de hoogte gehouden te worden. Bol stuurt in zijn nieuwsbrief namelijk informatie over wanneer de bulkdagen zullen gaan plaatsvinden en zet daar vaak ook al aantrekkelijke producten bij. Dit – of echt elke dag de website bezoeken om te zien of de bulkdagen begonnen zijn – is een van de weinige manieren om te weten dat ze van start zijn gegaan.

Gelukkig heb je ook nog zoiets als radio- en televisiereclames en die zie je bij Bol.com steeds als er piekmomenten verwacht of gecreëerd worden, want ergens is een actie met kortingen natuurlijk altijd bedacht om voordeel voor het bedrijf te realiseren. Bol moet van een bepaalde voorraad af omdat er nieuwe artikelen aan zitten te komen, of ze willen producten waar de producent een nieuwe verpakking bij heeft bedacht sneller kwijtraken door ze goedkoper aan te bieden.

Welke artikelen worden tijdens de bulkdagen goedkoper verkocht door Bol?

Producten wisselen altijd weer tijdens de actiedagen, of het nu over de Sale in januari of na de zomer gaat, of dat het palletdeals of Select Deals betreft. Het wisselen van de aanbiedingen betekent automatisch dat je nieuwsgierig bent om tijdens de bulkdagen weer snel te gaan snuffelen of er voor jou deze keer iets bij zit, voordat de voorraad er doorheen is. Dit is namelijk een van de voorwaarden bij elke aanbieding op Bol.com: het geldt zolang er nog iets in het magazijn ligt.

Waar je aan kunt denken bij de soorten artikelen of welke producten er eerder tijdens de bulkdagen met korting te koop waren:

  • Elektronica: televisie, fotocamera, (spel)computer, tablet, laptop
  • Witgoed en apparatuur: stofzuiger, elektrische tandenborstel, strijkijzer
  • Huid en haar: shampoo, tandpasta, scheermesjes, parfum, mascara
  • Speelgoed en andere artikelen voor baby & kind
  • Boeken, films en games
  • Dier: voer, hondenmand, kattenbakvulling

Ten slotte nog dit

Wie zich snel laat verleiden om ook maar meteen die andere spullen op het verlanglijstje van Bol te bestellen, doet er goed aan om de prijs nog een keer te checken. We weten dat niet iedereen een tabel gaat bijhouden over hoe de prijzen in een jaar kunnen zakken of stijgen, maar toch blijkt dat net voor een actieperiode de prijzen wel eens omhoog gaan.

Als je in deze marketingstunt stapt, ben je voor de items met korting voordeliger uit, maar heb je je voordeel weer weggegeven door bij de overige producten niet meer te checken of die prijs wel competitief is. Natuurlijk kun je denken: “Maar dan wordt het voor iets (of veel) meer geld wel bij mij thuis afgeleverd in plaats van dat ik er zelf mee moet gaan sjouwen”, maar bepaal voor jezelf welk bedrag dit gemak waard is.

Succes!