Ben jij op zoek naar een plek om jouw boeken te scoren via het internet? Dan ben je wellicht al eens voorbij gekomen op de naam Bookspot. Dit is namelijk een van de grootste platformen in Nederland om boeken online te bestellen. Ben jij benieuwd of jij veilig aankopen via Bookspot kan doen? Dan helpt onze review je zeker verder. Wij hebben de website goed onder de loep genomen en delen onze ervaring met jou in dit artikel.

De zoektocht naar de perfecte online boekenwinkel 

Ondanks dat ik het erg fijn vind om mijn lokale boekwinkel te ondersteunen, heeft het helaas niet altijd het aanbod aan boeken waar ik naar op zoek ben. Dit heeft me aan het denken gezet. Er zal op het internet toch zeker wel een online boekenwinkel bestaan waar ik al mijn favoriete boeken kan bestellen? Zelfs wanneer deze onder de minder populaire categorie vallen?

Nadat ik een tijdje op het internet op zoek ben gegaan naar de mogelijkheden, kwam ik al vrij snel uit bij Bookspot. Dit is een webshop die zich volledig richt op de boekenindustrie. Door de jaren heen heeft het zich echter ook verder ontwikkeld naar andere entertainmentmiddelen.

Het ruime aanbod aan verschillende boeken, zowel in Nederlands als in Engels sprak me direct aan. Daarnaast viel me ook op dat er regelmatig kortingen werden weggegeven. Dit was ook een nieuw fenomeen, aangezien korting op boeken in boekenwinkels vrijwel nooit voorkomt. Nadat ik de webshop snel had doorgenomen begon ik mezelf af te vragen of deze webshop te goed voor mooi om waar te zijn was.

Ik kon mijn nieuwsgierigheid niet laten en ben me uiteindelijk toch verder gaan verdiepen op Bookspot. Niet alleen om voor mezelf te ondervinden of ik veilig aankopen kan doen via deze webshop, maar ook om mijn ervaring vervolgens met anderen te delen. Na mijn eerste bestelling werd ik gelijk positief verrast door de snelle levering. Ik neem jullie graag verder in mijn ervaring met deze webshop in deze review.

Wie zijn wij zelf dan om dit te reviewen?

Wie ben ik om Bookspot te beoordelen? Ik ben een enthousiaste lezer. Op een vrije dag, op het terras of in het park ben ik altijd wel met een boek te vinden. Fantasie, kinderboeken, strips, kookboeken, filosofische boeken, bestsellers of zelfhulpboeken, ik lees ze allemaal met veel plezier. Het is voor mij dus vaak een worsteling om een boekenwinkel te vinden waar ik unieke boeken kan vinden binnen mijn favoriete categorieën.

Ondanks dat ik direct enthousiast werd over het ruime assortiment van Bookspot, werd ik ook kritisch. Boeken zijn voor mij namelijk een serieuze kwestie. Daarom heb ik de rol als recensent op mij genomen om te bepalen of Bookspot betrouwbaar is of niet.

Waarom het belangrijk is om kritisch te kijken

Het is voor bedrijven normaal om hun service of producten zo mooi mogelijk te beschrijven. Ondanks dat er een waarheid in zit, zal een bedrijf altijd zorgen dat deze pluspunten worden aangedikt. Om te zorgen dat consumenten weten wat ze exact kunnen verwachten, heb ik in geval van Bookspot de taak op me genomen om kritisch te kijken naar hoe de service verliep. Zo kom jij niet meer voor onverwachte verrassingen te staan. Onze eerste sceptische reactie als eerste indruk.

Wat zijn de beloftes van de makers? Zijn deze beloftes gebakken lucht?

 • Het belooft de beste prijzen voor boeken. Los van de kortingen die van tijd worden toegepast is het nog maar de vraag of ze daadwerkelijk beter zijn dan andere verkooppunten. De kans is namelijk aanwezig dat ze exact voor dezelfde prijs verkocht worden.
 • Het belooft het ruimste assortiment aan boeken. Er is inderdaad een ruime selectie terug te vinden op de website. Ik vraag me echter af of dit ruime aanbod zorgt dat het assortiment een beetje op de vlakte blijft. Zijn er binnen de categorie fantasie unieke  boeken te vinden waar de die hard lezers blij van worden?
 • Het belooft snelle levering. Voor de meeste boeken geldt een levertijd van rond de 3 tot 5 dagen. Grote bedrijven hebben echter vaak een verleden met onverwacht lange levertijden. Ik ben dus benieuwd tot hoeverre Bookspot aan zijn levertijd voldoet.|

De criteria die we meenemen in de beoordeling

Om de recensie van Bookspot zo duidelijk mogelijk te maken, zijn er een aantal criteria opgesteld:

 • Hoe ziet het aanbod van Bookspot eruit?
 • Hoe is het contact met de klantenservice?
 • Zijn de prijzen scherper geprijsd dan concurrenten?
 • Is de website gebruiksvriendelijk als klant?

Hoe hebben we Bookspot beoordeeld?

Om te zorgen dat we voor deze review echt de diepgang in kunnen gaan, hebben we de volledige service van Bookspot ervaren. Dit betekent dat we boeken en e-boeken hebben besteld, dat we de verschillende betaalmethoden hebben uitgetest, dat we kennis hebben gemaakt met de VIP- en premium service die Bookspot aanbiedt en meer. Alle bevindingen zijn in deze review uitgewerkt.

In het kort: wat is Bookspot precies?

Bookspot is een online boekenwinkel waar je een grote verscheidenheid aan boeken kunt vinden. Naast de verschillende categorieën aan boeken in het Nederlands én Engels, biedt het ook eBooks aan. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een kookboek, een strip, een zelfhulpboek, een biografie of meer, de kans is groot dat het online te vinden is bij Bookspot.

Naast boeken, biedt het ook games en gezelschapsspellen aan. Het grote aanbod zorgt ervoor dat er voor jong en oud wel wat leuks te vinden is.

De achtergrond van Bookspot

Bookspot is sinds 2018 online. Voorheen was het al een bestaand platform, maar werkte het onder de naam ECI. In 2020 is Bookspot overgenomen door Audax Groep. Door deze overname maakte Bookspot officieel deel uit van dezelfde holding en eigenaar van Bruna, The Read Shop en AKO.

Hoe ziet het eruit?

Zodra we een kijkje nemen naar de webshop, komen we allereerst terecht op de startpagina. Hier worden we verwelkomd met een kleine selectie van het aanbod van de webshop. We kunnen kiezen om direct een categorie te kiezen, maar we kunnen ook naar beneden scrollen om te kijken wat de bestsellers en kortingen van dit moment zijn. Nadat we een tijdje door de website hebben rondgekeken, kunnen we vaststellen dat het er overzichtelijk uitziet.

Het assortiment

Vervolgens hebben we gekeken naar het assortiment. We zien direct dat er boeken beschikbaar zijn van bekende uitgevers en bekende auteurs. Daarnaast zijn er ook genoeg alternatieve boeken te vinden. Zelfs wanneer je op zoek bent naar een erg niche boek, is de kans groot dat deze op Bookspot te vinden is.

Onze ervaringen: wat zijn onze resultaten hiermee?

Nu is het tijd voor het echte werk. Hoe goed en betrouwbaar is de website?

Kosten

Het is ons inderdaad opgevallen dat verschillende boeken op Bookspot verkocht worden voor een goedkopere prijs dan in fysieke winkels. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat Bookspot geen kosten heeft om een fysieke winkel te runnen. Het heeft bijvoorbeeld niet te maken met een dure huur om een winkel op een centrale plek te hebben. Dit resulteert niet alleen in goedkopere prijzen, maar zorgt ook dat ze van tijd tot tijd leuke kortingen kunnen weggeven.

Een ander punt om mee te nemen in de kosten, zijn de verzendkosten. Deze zijn op Bookspot gratis. Dat betekent dat je als klant geen extra kosten betaalt bovenop de prijs van het boek om het te laten verzenden naar jouw gewenste adres. Zo kom je in het winkelmandje dus niet zomaar voor onverwachte kosten te staan. In onze ogen is dat een groot voordeel.

Is het een betrouwbaar platform?

Bookspot is naar onze mening een betrouwbaar platform. Niet alleen hebben ze een aantal van de grootste uitgevers beschikbaar, maar ook steunen ze graag kleinere auteurs of uitgevers. We navigeerden ons snel door de webshop. Binnen enkele stappen was onze bestelling al geplaatst. De algehele ervaring was voor ons erg prettig.

Het enige punt waar we minder tevreden mee waren, is de levertijd. Van de 4 bestellingen die we hebben geplaatst voor fysieke boeken, waren 2 boeken later geleverd dan vooraf aangegeven. Desondanks heeft dit geen invloed op de betrouwbaarheid van het platform voor ons. Het is echter wel een belangrijk punt om rekening mee te houden in de toekomst. Wil jij jouw moeder voor Moederdag een leuk boek cadeau geven? Dan raden wij aan om het boek ruim van tevoren te bestellen op Bookspot.

Wat is onze mening over de bovengenoemde criteria?

Hoe ziet het aanbod van Bookspot eruit?

Het aanbod van Bookspot is ruim. Ondanks dat het zo’n ruim assortiment heeft, kan je overzichtelijk zoeken naar jouw favoriete genres door middel van de filters.

Hoe is het contact met de klantenservice?

Wij hebben een aantal keer contact opgenomen met de klantenservice om informatie op te vragen over onze bestellingen. Dit ging vlot. Zowel via de live chat als via Whatsapp hebben we binnen een uur een reactie gekregen. Ook hebben we het contactformulier uitgetest. Hier hebben we binnen één dag een reactie op gekregen. Het contactformulier raden wij dus voornamelijk aan voor minder noodzakelijke kwesties.

Zijn de prijzen scherper geprijsd dan concurrenten?

Afgezien van seizoenskortingen, lijken de prijzen op Bookspot inderdaad scherper geprijsd dan bij concurrenten. Een deel van de collectie is hetzelfde geprijsd en een groot deel is iets goedkoper. We hebben geen enkel boek gezien wat duurder geprijsd was op Bookspot in tegenstelling tot andere verkoopplatforms. 

Is de website gebruiksvriendelijk als klant?

De website was voor ons erg prettig in zijn gebruik. Toen ik op zoek ging naar Dolfje Weerwolfje, een van mijn favoriete boeken als kind, had ik binnen minder dan een minuut de gehele serie gevonden.

Voor- en nadelen van Bookspot

Voordelen

✅ Gratis verzending
✅ Een ruim assortiment aan verschillende boeken en eBooks
✅ Geniet van leuke kortingen
✅ Verschillende betaalmethode beschikbaar
✅ Vergroot je korting met behulp van een VIP of Premium membership

Nadelen

❌ Levertijd lijkt met grote regelmaat langer te duren dan vooraf aangegeven

Onze score per criterium:

 • Kwaliteit – 9
 • Prijs – 10
 • Ruim assortiment – 9
 • De klantenservice – 8
 • De verzending – 6
 • Garantie – 10
 • Gebruiksvriendelijkheid van website – 9
 • Design – 8
 • Functionaliteiten – 9
 • Kortingen – 9

Wat maakt Bookspot uniek?

Er zijn enkele punten waarin Bookspot zich onderscheidt van de rest op de markt. Allereerst is Bookspot een online boekenwinkel die geen fysieke winkels heeft. Daarnaast heeft het, tegenover andere boekenwinkels, een enorm assortiment aan boeken beschikbaar. Het is mogelijk om hier vrijwel ieder boek, zelfs van de meest opkomende auteurs, te vinden. Als laatste onderscheidt Bookspot zich door de prijzen. Het heeft de laagste prijzen en werkt daarnaast met grote regelmaat met kortingen. Maak bijvoorbeeld gebruik van 2+1 gratis, 10% korting en meer.

Wij hebben de mening van experts opgevraagd

Wij vinden het erg belangrijk om webshops zo goed mogelijk te verifiëren. Als consument wil je immers zeker zijn dat de platforms waar jij jouw online bestellingen plaatst geen scam blijken te zijn. De consumentenbond, Kassa en Radar voeren ook met grote regelmaat zulke tests uit.

Bookspot scoort gelukkig goed op zijn betrouwbaarheid. De website is voorzien van SSL certificaten, wat garandeert dat persoonlijke gegevens van gebruikers beschermd blijven. Daarnaast is het voorzien van een KVK nummer en een groot klantenbestand aan trouwe gebruikers.

Onze ervaring met de klantenservice

We hebben een aantal keer contact opgenomen met de klantenservice. De klantenservice van Bookspot is bereikbaar via de chat, via Whatsapp en via een contactformulier. Via iedere methode kregen wij een reactie op onze vraag, maar de chat werkte het snelste.

Tijdens onze gesprekken met de klantenservice hebben we verschillende vragen gesteld om te kijken hoe de klantenservice omgaat met zijn klanten. Op vragen als “wanneer wordt mijn bestelling geleverd” of “hoe kan ik mijn bestelling retourneren” kregen we uitgebreid antwoord terug.

Voor wie is het geschikt?

De doelgroep van Bookspot lijkt voor ons erg divers. Zowel de fanatieke lezers als de lezers die voor de vakantie een leuk boek willen scoren kunnen volgens ons bij Bookspot terecht. Dit komt omdat er in het assortiment werkelijk voor iedereen wel wat wils te vinden is.

Wat heb je nodig om een bestelling te plaatsen?

Doordat het een online boekenwinkel is, is het belangrijk om verbinding te hebben met het internet om een bestelling te plaatsen. Let er ook op dat je een betaling digitaal moet maken en dat jouw bestelling bij jou thuis wordt geleverd.

De nieuwe manier van boeken kopen?

Naar onze mening is Bookspot de boekenwinkel van de toekomst. Door de drukke levensstijlen die veel van ons tegenwoordig hebben, hebben we vaak niet de tijd en rust om naar een fysieke winkel te gaan. Daarnaast vinden wij het vaak lastig om in een boekenwinkel naar de juiste boeken te zoeken.

Bookspot brengt hier verandering in. Binnen enkele klikken konden we door de selectie aan beste zomerboeken, thrillers of biografieën browsen. Iedere productpagina is voorzien van een korte introductie en er zijn zelfs reviews te vinden van andere lezers.

Hoe vaak wordt het assortiment aangevuld?

In de periode dat wij onze review hebben uitgevoerd, werd er van dag tot dag wel een nieuw boek toegevoegd. Op de website kan je kiezen voor de categorie ‘Net Verschenen’. In deze categorie worden alle nieuwe boeken in het assortiment uitgelicht. Deze lijst zagen wij dagelijks wel veranderen. Het is dus duidelijk dat Bookspot up-to-date is met nieuwe boeklanceringen.

Bullet-samenvatting van andere reviews

RecensentSamenvatting review
reviewgo.nlVolgens reviewgo.nl is Bookspot een uitstekende plek om jouw favoriete boeken te bestellen. Ondanks dat de levertijd soms iets langer kan zijn dan verwacht, maakt de goedkope prijs dit goed.
reviewgorilla.nlIn de review van reviewgorilla.nl wordt aangegeven dat Bookspot een geverifieerd bedrijf is. De webshop is al een lange tijd online en heeft door de jaren heen een groot klantenbestand opgebouwd.
kiyoh.comOp dit blog hebben bestaande klanten hun mening laten horen. De klanten zijn erg tevreden met de service van Bookspot. Een deel kaart hier ook aan dat de verzending iets langzamer is dan gezegd wordt op de website, maar dit is niet voor iedere klant het geval.

De beste alternatieve verkoopplekken voor Bookspot

BrunaHet voordeel van Bruna is dat je een online bestelling in de winkel kan ophalen. Het assortiment aan boeken is vergelijkbaar met Bookspot, maar de diversiteit aan spellen en games zie je bij Bruna niet terug.
bol.combol.com is ook een groot online platform voor boeken. Het aanbod is groter dan Bookspot, maar er wordt op dit platform veel gebruikgemaakt van externe leveranciers. Dit kan soms verwarrend zijn.
AmazonAmazon is een marktplaats die in Nederland ook steeds meer wordt gebruikt. Wanneer je op zoek bent naar Engelse boeken is de kans groot dat je ze hier ook vindt. Het assortiment aan Nederlandse boeken is echter minder groot. Let met Amazon ook op dat je van externe leveranciers koopt. Verzendtijden en garanties kunnen per leverancier verschillen.

Conclusie: Kopen of niet kopen?

Ben jij op zoek naar een handige plek om nieuwe boeken te ontdekken en te bestellen? Dan hoef jij niet meer verder te zoeken. Bookspot is namelijk de beste plek om dit te doen. Het ruime assortiment van de webshop, de scherpe prijzen, de snelle klantenservice en de overzichtelijke website dragen allemaal bij aan een geweldige gebruikerservaring. Het maakt niet uit naar wat voor boek jij op zoek bent, Bookspot heeft het. Wil jij het boek cadeau geven? Dan wordt het zelfs mooi voor jou ingepakt. Door jouw boeken via Bookspot te bestellen, wordt al het werk en zorgen voor jou uit handen genomen. Bookspot is volgens ons de beste boekenwinkel om jouw favoriete boeken te scoren.

ReviewBookspot
SamenvattingBookspot is een uitstekende plek om jouw boeken te bestellen. We zijn erg te spreken over de ruime selectie aan boeken, eBooks, games en spelletjes die er op het platform te vinden zijn. Er is dus voor het hele gezin wel wat leuks te vinden.
Review doorDe Redactie
BeoordelingEen score tussen de 9.3

Garantie

Over iedere bestelling van Bookspot geldt een wettelijke garantie die jou, als consument, beschermt. Dit betekent dat een product aan de eisen moet voldoen. Lijkt jouw boek erg beschadigd te zijn of heb jij een ander boek opgestuurd gekregen? Dan moet Bookspot dit probleem rechtzetten. Contacteer in dit geval de klantenservice om het probleem aan te geven.

Kortingscode

Wil jij interessante kortingen ontvangen? Sluit je dan aan bij Bookspot Premium of Bookspot VIP. Voor een klein maandelijks bedrag ontvang je met Bookspot Premium 10% korting op bijna het gehele assortiment. Ook ontvang je altijd gratis verzending en geniet je van een 99 dagen bedenkperiode.

Met Bookspot VIP ontvang je 10% korting op een groot deel van het assortiment en ontvang je 20% korting op maar liefst 20.000 Nederlandse boeken. Ook hier ontvang je gratis verzending en 99 dagen bedenktijd.