Bol gratis verzending: hoe zit dat?

Bij een Standaard Bol account betaal je in principe 1,99 euro aan bezorgkosten, tenzij je een bestelling plaatst met een waarde van meer dan 20 euro, dan is het 100% gratis. Je hebt hier geen speciale kortingscode voor nodig. Artikelen van Bol.com kun je afhalen bij een speciaal Kiala-punt of bij de Albert Heijn. Het voordeel van afhalen is dat je niet op de bezorger hoeft te wachten, maar naar het punt kunt gaan wanneer het jou uitkomt. Wil je een artikel dat je hebt binnengekregen toch retourneren? Geef dit dan binnen 30 dagen (de bedenktermijn) aan.

Gratis verzending met Bol Select

Bol maakt ook gebruik van een uniek abonnement, namelijk Bol Select. Als betalend lid ben je ieder jaar 9,99 euro kwijt. Het voordeel is dat je verder voor geen enkele bezorging nog transportkosten hoeft te betalen. Ook krijg je andere unieke voordelen, zoals spaarpunten voor cadeaus. Bol Select is vooral erg handig voor mensen die vaak en veel een bestelling plaatsen, waarvan de waarde meestal onder de 20 euro ligt. Niet alleen betaal je via Select geen bezorgkosten meer, ook voor speciale spoedbezorging (Avondbezorging en zondag verzorging) betaal je niets. Je levering wordt eveneens gratis op dezelfde dag afgeleverd.

Unieke Select selectie

Let op: de gratis verzenden service van Bol Select is maar op een beperkt aantal artikelen van toepassing. Het gaat om zo’n 300.000 producten (nog steeds een hoop) die onderdeel uit maken van het Select assortiment. Je herkent een Select product aan de hand van het kleine afbeeldinkje van het Select logo. Goed nieuws voor leden en aspirant leden: het is het streven van Bol.com om het Select assortiment uit te breiden naar rond de 1 miljoen artikelen. Je kunt ook alleen gratis met Select laten bezorgen als je woonachtig bent in Nederland. Woon je in België, dan moet je helaas nog gewoon transportkosten betalen. Meer weten over de (veranderende) regels van Bol Select: je vindt meer informatie op de website.

Hoe meld je je aan voor Bol Select?

Bij de afronding van de bestelling van een artikel dat tot de Select selectie behoort, krijg je de optie om lid te worden van Bol Select. In beeld komt het vakje ‘Word lid van Select’ te staan. Kies je ervoor hier gebruik van te maken, dan hoef je voor de betreffende bestelling al geen verzendkosten meer te betalen. Bol Select kost 9,99 euro per jaar. Na een jaar word je abonnement automatisch stopgezet. Het is uiteraard ook mogelijk na het jaar te verlengen.

Extra tips voor gratis Bol.com verzendingen

Tenzij je een Bol Select account hebt, betaal je bij een bestelling onder de 20 euro altijd verzendkosten. Zonde, want het komt regelmatig voor dat je iets wilt bestellen dat nét onder de 20 euro zit. Gelukkig is er een paar tips waarmee je kunt voorkomen dat je die extra’s euro verzendkosten hoeft te betalen. Gebruik ze en je zult op termijn veel geld besparen.

Tip één: een cadeaukaart toevoegen aan de bestelling

Stel: je hebt een bestelling van 19,50 euro. Net geen 20 euro dus. Wat doe je dan? De eerste (en misschien wel de beste) is het toevoegen van een cadeaukaart. De waarde op deze kaart kan al zo laag als 5 euro zijn. Het voordeel van de cadeaukaarten is dat deze bij Bol.com 3 jaar geldig zijn. Dat betekent dat je niet hoeft te haasten met een volgende aankoop. Heb je een cadeaukaart met een hoge waarde, dan kun je deze over veel verschillende aankopen uitspreiden. Dat betekent dat je voor meerdere transacties geen transportkosten betaalt. Tip: in plaats van te wachten tot je een cadeaukaart krijgt, kun je er één voor jezelf kopen. Zet jezelf eens in het zonnetje. Zet de kaart strategisch in en je bespaart jezelf een hele hoop kosten.

Tip twee: maak gebruik van de verzendkostenverwijderaar

Het is natuurlijk goed mogelijk dat je maar heel zelden iets bij Bol.com bestelt. In dat geval heb je wellicht liever geen cadeaukaart waar je aan vast zit. In dit geval kun je het beste op slimme wijze gebruik maken van de verzendkostenverwijderaar. Je vindt deze verwijderaar op de website van Facks. Wat de tool eigenlijk doet, is het vinden van e-books die voor een prijs uiteenlopend van 2 tot 29 cent worden verkocht. Je kunt de boeken meer dan één keer  bestellen. Kom je net een paar cent tekort om aan het minimum voor transportkostvrij (20 euro) verzenden te komen, dan kun je een e-book toevoegen aan je verzending. Zelfs als je nooit gebruik maakt van het e-book ben je voordeliger uit. Misschien tik je wel iets leuks op de kop.

Succes!