Welke Bol.com reclames zijn er op tv (geweest)?

In dit artikel lees je welke reclames van Bol.com de laatste tijd op de televisie zijn geweest. We gaan daarvoor niet 15 jaar terug in de tijd – al heeft Bol heel wat leuke en treffende filmpjes uitgezonden – en houden het graag wat meer recent. Bekijk hier wat je in het afgelopen jaar tijdens je favoriete serie, de meest bloedstollende thrillers of die superromantische films in de reclamezendtijd voorbij hebt zien komen van Bol.com.

Bol.com – De winkel van sowieso een topcadeau!

Je zult jezelf zeker herkennen in deze reclame, want of het nu Sinterklaas, Kerstmis of een ander moment in het jaar is, we krijgen allemaal wel eens een cadeau dat niet (helemaal) in de smaak valt.

Die teddybeer, dat boek over vlees met bereidingswijzen en die zelfgebreide trui zijn bij jou misschien te vervangen door iets heel anders, zoals een nieuw hoesje voor je telefoon, die luxe pen of saaie muts met handschoenen voor in de winter.

Elk jaar hetzelfde krijgen – van dezelfde of juist verschillende personen – gaat vervelen en het is ook best lastig om aan te geven dat je liever iets anders als cadeau zou willen krijgen. Bol.com weet daar wel raad mee en wat ons betreft is deze reclame een schot in de roos. Kies zelf je cadeau en deel je verlanglijstje, of kijk als gever in het overzicht met topcadeaus van Bol zelf om een keuze te kunnen maken.

Bol.com – De winkel van wanneer het jou uitkomt

Een ding is zeker; zodra deze reclame op televisie voorbij komt en je hebt kleine meisjes in je gezin, kun je de glitters en andere carnavalsattributen maar beter goed verstoppen. Toch geeft het beeld dat voorbij komt volgens ons goed weer waar we met zijn allen behoefte aan hebben. Het gaat om samen tijd doorbrengen en als je iets bestelt, wil je dat vaak snel in huis hebben. Dat je bij Bol.com dus ook op zondag, ’s avonds of nog dezelfde dag kunt laten leveren, is met de Select service ideaal.

Het bedrag van deze extra service vinden we te verwaarlozen. Wel kunnen we ons voorstellen dat niet iedereen gebruik van Select wil maken. Er zijn ook mensen die nog geduld hebben en niet meteen aan de telefoon hangen als het pakketje er niet dezelfde dag nog is.

Bol.com – De winkel van rokjes tot regenjas

Hoe herkenbaar is de dame in deze reclame in haar prachtige gele jurk? Je kijkt de avond van te voren naar het weerbericht en ziet dat het zonnig gaat worden en op het moment dat je de deur uit wilt stappen is er een plaatselijke hoosbui die niemand aan had zien komen. Deze reclame zegt niet alleen alles over het Hollandse weer, maar laat je ook weten dat je bij Bol.com voor alle soorten kleding en accessoires terecht kunt.

Wij vinden de situatie die geschetst wordt geloofwaardig en met de korte levertijden van Bol.com stimuleert het zeker om wat vaker het weer en buienradar te checken om echt goed voorbereid de deur uit te kunnen gaan. En nu maar hopen dat de post je pakketje wel droog aflevert, zodat de inhoud in ieder geval niet doorweekt is.

Bol.com – De winkel van blije koppies bezorgen 2021

De verlanglijstposter die in deze reclame het middelpunt vormt, heeft heel wat stof doen opwaaien. De eerste keer dat je de reclame ziet, zal deze je emotioneel raken, want de jonge Felix lijkt – ondanks dat hij ook een hond heeft en in ieder geval cadeautjes krijgt met Sinterklaas – erg eenzaam te zijn en zelfs teleurgesteld te zijn dat hij ‘maar’ een bal krijgt in plaats van de pop die hij wilde. Natuurlijk wil elk bedrijf met de feestdagen de emotie aanspreken om verkoopcijfers op te krikken.

Op het filmpje van Bol.com met Felix en de verlanglijstposter voor Sinterklaas is echter veel kritiek en wij vinden deze kritiek eigenlijk ook terecht. Andere reclames laten namelijk kinderen zien die helemaal geen cadeaus krijgen en waar soms niet eens voldoende eten of gezelschap is. Ook lijkt het steeds meer om het maar hebben van steeds meer spullen te draaien in plaats van te waarderen wat je al hebt.

Wat leer je dus van deze reclame? Soms kan het ook best een tandje minder en is samen zijn – of het nu Sinterklaas, Kerstmis of een gewone zaterdag in juni is – eigenlijk alles dat telt!

Meer bronnen over Bol-reclames

https://www.adformatie.nl/campagnes/bolcom-trapt-sinterklaascampagne-af-met-felix-en-voetbalpop