Hoe kan ik inloggen in mijn Bol.com-account? Bijvoorbeeld om mijn laatste bestellingen te bekijken? Hier staat het overzichtelijk uitgelegd. Misschien lukt het nog niet helemaal makkelijk. Daarom vind je hier alle stappen om in te loggen bij Bol en je bestelgeschiedenis te bekijken.

Hoe log je in op je Bol.com account?

Het inloggen op je Bol.com account is vrij simpel.

  1. Om te beginnen ga je naar de site van Bol.com.
  2. Vervolgens  zie je in de blauwe balk, links van het hartje, het woord “inloggen” staan.
  3. Door dit woord aan te klikken kom je in het inlogscherm. Als je al een account hebt aangemaakt, dan kun je hier inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Een nieuw account aanmaken bij Bol.com

Mocht je nog geen account hebben, dan kun je er op bovenstaande pagina één aanmaken. Aan de rechterkant, naast het inlogscherm zie je “maak een account aan”. Door je e-mail adres in te voeren en daarna op deze balk te klikken kun je alle gegevens invoeren die nodig zijn om een account aan te maken.

Het is echt heel eenvoudig en binnen een paar minuten gebeurd. En wil je weer  uitloggen? Net zo makkelijk. Je klikt rechtsboven op het poppetje en kies voor uitloggen.

Je bestellingen in je account terugvinden

bestellingen checken van je bol account

Met een Bol.com account is het controleren van je bestellingen echt een eitje. Als je ingelogd bent kun je rechtsboven op het poppetje klikken. Dat is jouw account en hier kun je alles wat er binnen jouw account gebeurd bekijken.

Op het moment dat je op het bestelde product klikt krijg je alle informatie die je nodig kan hebben. Je kan zien wanneer je iets besteld hebt, wat de verwachte leverdatum is en of het al bezorgd is.

Maar je kan ook de factuur openen en afdrukken of een vraag stellen aan de leverancier van het product. Als je weer teruggaat naar je accountoverzicht, dan ken je hier ook retourzendingen regelen indien dit onverhoopt nodig mocht zijn, kadokaarten toevoegen en je adresgegevens aanpassen. Ontzettend handig dus, om even een account aan te maken.

Kun je ook bestellen als je geen account wil aanmaken?

Natuurlijk is het ook mogelijk om een bestelling te plaatsen indien je geen account aan wil maken. Hiervoor ga je eerst lekker shoppen en als je dan van alles in je winkelwagentje hebt gestopt en gaat afrekenen, dan vul je je gegevens in. Want zonder adresgegevens komt je bestelling natuurlijk niet aan.

Het nadeel van het niet aanmaken van een account is wel dat je achteraf niet kan zien wanneer je iets besteld hebt, wanneer het bezorgd wordt ook het retourneren zul je handmatig moeten regelen.

Dus als je van plan bent om vaker bij Bol.com te bestellen is het zeker aan te raden om gewoon even een account aan te maken. Het kost net zoveel tijd als het invullen van je gegevens bij een bestelling zonder account en je hebt er enorm veel voordeel van.

Hoe vind je je bestelde e-boeken?

e-boeken in je bol account

Als je in het verleden e-boeken heb gekocht en je wil graag weten welke boeken dat ook weer waren en wanneer je ze gekocht hebt, dan kan dat best even zoeken zijn. Want heb je de facturen wel bewaard en zo ja, waar heb je ze ook al weer opgeborgen.

Gelukkig is dit heel makkelijk terug te vinden, indien je in het verleden een account hebt aangemaakt en je e-boeken via dit account hebt besteld. In je account kun je namelijk je hele bestelhistorie terug zien. Wanneer je wat hebt besteld, wat het gekost heeft en zelfs wanneer het bezorgd is. Dat maakt het allemaal wel heel gemakkelijk.

Dus gewoon even inloggen op je account, dan naar bestellingen en dan krijg je een overzicht te zien van alle bestellingen die je ooit onder dat account geplaatst hebt.

Hoe gebruik ik mijn e-boeken?

e-boekenplank bol

Als je inlogt op je account en vervolgens naar “mijn digitale producten” gaat, heb je een aantal verschillende mogelijkheden. Als je gebruik maakt van de Bol.com Kobo app, kun je in deze app  inloggen met je Bol.com account, waarna je de mogelijkheid hebt om te synchroniseren.

Zodra je dit gedaan hebt staan al je e-boeken in deze app klaar zodat je lekker kan beginnen met lezen. Mocht je geen gebruik maken van de Bol.com Kobo app, maar van een ander merkt, dan kun je je e-boeken downloaden vanaf de pagina met digitale producten. Je selecteert het e-boek dat je wil downloaden en slaat deze op. Bovendien heb je ook nog de mogelijkheid om Kobo plus aan te schaffen, waarmee je onbeperkt kunt lezen.

Uitloggen bij Bol.com

Om uit te loggen, houd je je muis weer rechtsboven bij je naam. Vervolgens klik je onderaan het uitklapmenu op uitloggen.

Het gemak van een account

Zoals je inmiddels hebt gezien, heeft het aanmaken van een account eigenlijk alleen maar voordelen. Het aanmaken van een account kost je echt maar een paar minuten, maar je hebt er zo ontzettend veel gemak van, dat het die paar minuten absoluut waard is. Je kan op die manier heel makkelijk een nieuwe bestelling plaatsen, al je bestellingen terug zien en kijken wanneer je bestelling naar verwachting bezorgd gaat worden.

Retourneren is net zo makkelijk en onder digitale producten kun je gebruik maken van je e-boeken door deze heel simpel te downloaden. Dus twijfel niet langer en maak dat account gewoon even aan.