Hoe kun je erachter komen hoeveel saldo je nog hebt op je cadeaukaart van Bol.com? Wij vertellen je in dit stappenplan hoe je je saldo kunt checken – voor zowel de digitale als de papieren Bol-cadeaubon. Lees verder om erachter te komen hoeveel waarde er op jouw kaart staat.

Volg deze 2 stappen om je saldo te checken:

Hoe kan ik de waarde van een cadeaukaart van Bol die ik heb ontvangen checken? We leggen het uit middels onderstaande twee stappen.

Je ziet op deze pagina als je iets naar beneden scrollt een blauwe cadeaukaart met daar rechts naast een leeg veld waar je in kunt typen. Daar weer rechts naast staat een blauwe knop met ‘Check saldo’. Onder het lege veld en de blauwe knop staan twee belangrijke velden met gegevens:

  1. Saldo – dit is wat er werkelijk op de kaart staat.
  2. Verloopdatum – dit is belangrijk om te weten, omdat je de waarde die op de cadeaukaart staat alleen tot die uiterste datum in kunt wisselen.

Het enige dat je hoeft te doen, is de complete code – en het maakt niet uit of het een digitale of tastbare cadeaukaart is – invullen en op de blauwe knop te klikken. Er onder verschijnt dan vanzelf de informatie waar je om gevraagd hebt.

Bol (digitale) cadeaukaart saldo checken: zo doe je dat

Een digitale of fysieke cadeaubon van Bol.com kopen houdt in dat je een speciale kaart aanschaft die veel van een pinpas weg heeft en die je als cadeau aan familie of vrienden geeft. Op de kaart staat een saldo dat de persoon die de kaart ontvangt naar eigen wens kan inzetten om aankopen mee te doen. Afhankelijk van het saldo dat op de kaart staat, kun je deze gebruiken om cadeaus “gratis” aan te schaffen of om korting mee te krijgen. Het is ook mogelijk als bedrijf cadeaubonnen in te zetten om aan klanten of relaties te geven. Werkgevers voegen soms bonnen toe aan het kerstpakket.

De tool staat onderaan de pagina

Gebruik hier de saldochecker

Hoeveel geld staat er (nog) op je cadeaukaart van Bol.com? Zowel bij een fysieke als digitale cadeaukaart is het mogelijk om het actuele saldo op te vragen. Je doet dit met behulp van de online saldochecker van Bol.com. Om het saldo in te kunnen zien, moet je eerst de digitale cadeauboncode opgeven, of het cadeaukaartnummer van Bol.com. Vervolgens zie je de waarde van je bon en de geldigheid ervan. Begin via de button hieronder met het controleren van het actuele tegoed dat op jouw cadeaukaart staat.

De saldochecker werkt voor zowel fysieke als digitale cadeaukaarten

Een ‘gewone’ papieren cadeaubon kan per post of per e-mail worden verstuurd. Een digitale cadeaukaart bestaat alleen online. Het is niet mogelijk de digitale kaart per post te krijgen. Die krijg je via e-mail. Hoe dan ook: voor beide soorten kun je je saldo controleren via de saldochecker (gebruik de button hierboven).

Het idee van een cadeaukaart is dat je deze alleen kunt inwisselen bij de winkel waar hij voor is. Zo kun je een Bol.com cadeaukaart alleen gebruiken bij Bol.com en niet bij een andere webwinkel.

Let op: iedere cadeaubon heeft een vervaldatum waarna de kaart niet meer kan worden gebruikt. De vervaldatum staat op de bon zelf. Bij de digitale cadeaukaart staat dit online.

Een digitale cadeaukaart van Bol.com

De digitale cadeaubon van Bol.com is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Doe je een digitale cadeaubon cadeau, dan geef je niet één maar honderden verschillende cadeaus. Je geeft de gelukkige de mogelijkheid uit miljoenen verschillende cadeaus. Met een cadeaubon schiet je altijd raak: je weet zeker dat het cadeau goed zal worden besteed. Een zakelijke klant van Bol.com heeft de optie tot verschillende extra’s, je vindt de extra’s op de Bol.com website.

Verschillende thema’s cadeaubonnen

Het grote voordeel van de digitale cadeaukaarten is dat je zelf een design uit kunt kiezen. Je kunt kiezen uit zestien unieke designs voor verschillende situaties: van een ‘bedankt’ kaartje tot een ‘sterkte’ of ‘sorry’ kaartje. Er zijn kaarten die beterschap wensen en kaarten speciaal voor verjaardagen. Ook zijn er kaarten voor de boekenwurm, de vader en voor de moeder. Ben je net verloofd, getrouwd, of is er een Baby op komst? Ook daar zijn speciale kaarten voor. Hou je het liever neutraal? Dan kun je kiezen voor de standaard Bol.com cadeaukaart.

Zelf een waarde bepalen

Je kunt zelf de waarde van de cadeaukaart uitkiezen. De minimale waarde op de kaart is 5 euro en de maximale waarde van de digitale cadeaukaart is 150 euro. Je kunt uit meerdere standaardopties kiezen, maar het is ook mogelijk zelf een waarde in te vullen in de witregel.

Overige gegevens opgeven

Vervolgens moet je nog opgeven wat de naam van de ontvanger is, plus het e-mailadres van de ontvanger. Het is mogelijk om meerdere ontvangers toe te voegen (en dus verschillende kaarten in één keer te versturen). Ook van de afzender zijn de naam en het e-mailadres een vereiste. Tot slot is het mogelijk een persoonlijk bericht voor de ontvanger op de cadeaubon te schrijven.

Speciale cadeaubonvoorwaarden

Als je gebruik maakt van een cadeaubon of -kaart van Bol.com accepteer je automatisch de voorwaarden van de cadeaubon. Je gaat de verbintenis aan deze zo goed je kunt na te leven. Let op: er zijn maar liefst 18 verschillende kopjes op de voorwaardenpagina te lezen, dus het is aan te raden deze eerst goed door te lezen voor je van een cadeaubon gebruik wenst te maken.

Welke zakelijke opties zijn er?

Als zakelijke klant heb je bij Bol.com meer opties tot je beschikking dan je als privépersoon zult vinden. Zo is het mogelijk om via het offerteaanvraagformulier vrijblijvend offertes aan te vragen als je voor digitale cadeaubonnen die in totaal 500 euro of meer waard zijn. Kies je voor papieren cadeaukaarten, die per post kunnen worden verstuurd, dan dient de minimale waarde 2500 euro te zijn. Met de vrijblijvende offerte kun je een inschatting maken van het kostenplaatje.

Waar zijn de voorwaarden te vinden?

De voorwaarden van de cadeaubon zijn te vinden bij de Algemene Verkoopvoorwaarden. Deze voorwaarden zijn op alle verkopen van toepassing, dus ook op cadeaubonnen. Verder zijn er speciale cadeaubonvoorwaarden op alle cadeaubonnen die door Bol.com B.V. worden uitgegeven.

Conclusie: zo check jij hoeveel er nog op jouw Bol-cadeaukaart staat

In dit artikel las je alles over de saldochecker van Bol en hoe deze in zijn werk gaat. Je ontdekte waar je de saldochecker op de website van Bol vindt en welke soorten cadeaukaarten je met de checker op het bedrag kunt controleren. Ook vertelden we je waarom een cadeaukaart wel of niet leuk is om te ontvangen of te geven.

>> Hier kun je direct beginnen met je saldo checken. Veel plezier met je cadeaukaart!