De Bol.com cadeaubon en de geldigheid ervan: zo check je dit

In dit artikel kom je erachter hoe lang je een cadeaubon kunt gebruiken en vooral ook hoeveel er eigenlijk op staat. Een cadeaubon die je van anderen krijgt, is namelijk niet altijd voorzien van een bedrag op de voor- of achterkant. Je hebt dan alleen het nummer en de code en voor de rest weet je niks. Soms heb je daar achteraf een vervelend gevoel bij, want als iemand je een cadeaubon van honderd euro heeft gegeven, wil je die misschien iets liever/anders bedanken dan je nu hebt gedaan.

Wat is de algemene geldigheid van de cadeaubonnen van Bol.com?

Alle cadeaubonnen van Bol zijn (toen we dit artikel schreven) drie jaar geldig, maar – zoals bij elk bedrijf – heeft Bol het recht om de voorwaarden te wijzigen zodra zij dit zouden willen. Op de website staat een hele pagina over de cadeaubonvoorwaarden en die kun je maar beter lezen voordat je de bon wilt gaan besteden.

Drie jaar is echter wel een flinke periode, dus volgens ons is dit in ieder geval een aanzienlijke tijd om de waarde die op de bon staat te kunnen besteden. Heb je tot nu toe nooit iets bij Bol.com besteld en krijg je nu ineens van iemand een cadeaubon van Bol.com? Dan is onze tip gewoon eens rond te snuffelen op de website, zodat je weet wat je er kunt bestellen zodra er iets in huis of voor vakantie nodig is.

Hoe kom je erachter wat het bedrag op de cadeaubon is?

Op de website van Bol.com vind je helemaal onder de pagina waar je ook de cadeaubonnen kunt bestellen een saldochecker. Door alle kleuren en plaatjes die erboven staan, valt deze saldochecken nauwelijks op, maar dit is wel de plek om uit te vinden hoeveel er op de bon staat. Ook kun je er hier achter komen wanneer de waarde van de bon vervalt.

De werkwijze is heel simpel:

  1. Afhankelijk van het soort waardebon vul je de code of het nummer dat op je bon staat in.
  2. Klik op ‘check saldo’
  3. Lees onder wat je ingetypt hebt af wat de waarde en de datum is waarop het bedrag verloopt.

Welke soorten en maten zijn er bij de Bol.com cadeaubonnen?

Als het om cadeaubonnen gaat heb je genoeg keuze bij Bol om er je eigen draai aan te geven. Je hebt eigenlijk drie opties:

  • Een echte cadeaukaart bestellen en deze na ontvangst cadeau geven aan de ontvanger.
  • Een digitale cadeaubon bestellen en deze ook digitaal laten afleveren.

Het leuke van zowel de fysieke als digitale kaarten is dat je een hoop keuze hebt om de kaart bij het moment of de persoon te laten passen. Er zijn afbeeldingen als:

  • Boodschappen met een sentiment, zoals sterkte, sorry of beterschap
  • Een bericht aan de ontvanger gericht, zoals voor mama, voor papa of voor jou
  • Een boodschap met evenement als basis, zoals baby op komst, hoera getrouwd, hoera verloofd, of hiep hiep hoera

Kan ik een Bol.com cadeaubon ook samen met een korting gebruiken?

Je zou denken dat dit niet mogelijk is, want wat houdt Bol.com dan nog aan je bestelling over, maar het kan wel. Je kunt ervoor kiezen om een artikel in je winkelmandje te doen waarbij je maximaal één kortingscode kunt toevoegen en ook nog je cadeaubonnen in kunt zetten. Het leuke van die cadeaubonnen gebruiken is dat daar geen maximum aanzit. Dus heb je genoeg bonnen? Dan kun je het hele bedrag van je bestelling met korting via de bonnen betalen.

Zijn er ook Bol.com cadeaubonnen voor bedrijven?

Je kunt als bedrijf cadeaubonnen bij Bol bestellen om aan je medewerkers te geven, zoals dat bijvoorbeeld voor de feestdagen gebeurt als er niet voor een kerstpakket wordt gekozen. Als medewerker kun je ook een cadeaubon krijgen als je een bijzondere mijlpaal bij het bedrijf bereikt hebt.

Het fijne van deze zakelijke cadeaubonnen is niet alleen dat ze dezelfde geldigheid als de particuliere bonnen hebben, maar voor het bedrijf is het ook leuk als er iets herkenbaars van het bedrijf op te zien is, zoals bijvoorbeeld het logo of een korte boodschap van de gever. Wij denken in ieder geval dat sommige mensen liever voor een cadeaubon zouden kiezen als we weten wat sommige bedrijven in plaats daarvan wel eens aan hun medewerkers geven. Wat heb jij liever?

Succes!