De enige echte gids om een boek te winnen

Allemaal willen we wel eens iets winnen, en allemaal houden we van lezen. Als we die twee dingen nu combineren, dan komt daaruit voort dat we graag wel eens een boek zouden willen winnen. Klinkt logisch, toch? Om dit voor elkaar te krijgen, hebben we een lijst samengesteld van plekken waar je dit zomaar kan overkomen.

Probeer deze manieren uit om boeken te winnen

Prijsvragengala.nl

De website Prijsvragengala.nl heeft een overzicht opgesteld met alle prijsvragen waar je maar aan kunt denken. Je kunt het zo gek niet verzinnen, of je kunt het via deze website wel winnen: van meubels tot entreekaartjes en van sieraden tot gadgets: Prijsvragengala.nl geeft in elk geval eindeloos klikplezier.

Ook boeken zijn er volop via deze website te winnen. De categorie, die links op de website staat aangegeven, is zelfs onderverdeeld in ‘boeken kinderen’ en ‘boeken volwassenen’. Toen wij een kijkje op deze site namen, was er weliswaar slechts 1 prijsvraag voor kinderboeken, maar wel maar liefst 29 voor volwassenen boeken. Kortom: het is hier bijna moeilijker om niet iets te winnen dan wel.

Boeken voor volwassenen winnen

Als je vervolgens op deze categorie klikt, krijg je mooi onder elkaar elke relevante actie en prijsvraag op dit gebied te zien. Vaak gaat het om een specifiek boek dat je kunt winnen (of een specifieke reeks), maar er zijn soms ook acties waarbij je een bepaald bedrag kunt winnen om uit te geven aan boeken, bijvoorbeeld een boekenpakket van 100 euro. Toch zeker de moeite waard. Een enkele keer is een boek slechts één van de mogelijke prijzen in een prijsvraag. Dan kun je bijvoorbeeld een boek, chocola of fles wijn winnen. Wij kiezen dan natuurlijk voor het boek.

De acties bekijken

Om precies de actievoorwaarden en de prijzen te kunnen bekijken, klik je eerst op ‘lees verder’. Hier vind je de precieze prijs, en op welke website je deze kunt winnen. Ook staat er in het kort wat je moet doen om voor de prijs in aanmerking te komen. Extra handig is het dat Prijsvragengala.nl ook aangeeft wanneer een prijsvraag is geplaatst en wanneer deze ook weer afloopt, waardoor je precies weet hoeveel tijd je nog hebt om mee te doen.

Als je klikt op ‘bekijk actie’ dan ga je meteen naar de pagina van de aanbieder van de prijs. Aangezien Prijsvragengala.nl noodgedwongen kort om de bocht moet zijn met de informatie op haar pagina, is het goed nog eens de uitgebreide actievoorwaarden ook op deze pagina te lezen, om niet voor onverwachte en wie weet onplezierige verrassingen te komen staan.

Prijsvragen.nl

De site Prijsvragen.nl werkt feitelijk hetzelfde als Prijsvragengala. Ook hier zijn weer alle categorieën aan de linkerzijde gerubriceerd, al is er op Prijsvragen.nl geen onderscheid gemaakt tussen kinderboeken en boeken voor volwassenen. Onder de categorieën vind je zaken als ‘kleding en mode’, ‘auto winnen’ en zelfs ‘vrouwen winacties’ en ‘mannen prijsvragen’. Het is dat we met name op zoek zijn naar het winnen van boeken en deze categorieën dus maar links laten liggen, maar intrigerend klinkt het allemaal wel.

Uitgebreide mogelijkheden

En daar eindigt het niet bij op Prijsvragen.nl. Onder de eerder genoemde categorieën vinden we nog de tabjes ‘Entreekaarten’, ‘Ook leuk’ en ‘Feestdagen’. Om alle tabjes daaronder aan te klikken, is bijna een dagtaak: op Prijsvragen.nl valt werkelijk van alles en nog wat te winnen. Bovenaan de pagina staat daarnaast ook nog een speciaal tabje met speciale aandacht voor geldprijzen winnen, met daarbij wel de duidelijke disclaimer dat het meedoen aan bepaalde acties ook geld kan kosten.

Tips om (veel) te winnen

En dat laatste is altijd goed om in het oog te houden. Wat zijn namelijk precies de voorwaarden voor een actie? Niet voor niets begint Prijsvragen.nl haar ‘handige tips om veel prijzen te winnen’, met de gouden regel van alles in het leven: lees altijd goed de voorwaarden. De overige tips bestaan onder andere uit het volgende:

 • Bepaal hoeveel tijd je wilt besteden aan een prijsvraag
 • Doe aan zoveel mogelijk prijsvragen mee
 • Spiek gerust bij andere deelnemers voor het juiste antwoord
 • Maak een apart mailadres aan voor alle reclamemail
 • Houd je spambox goed in de gaten
 • Reageer altijd op tijd om geen prijs mis te lopen

Het winnen van boeken op Prijsvragen.nl

Goed, we keren terug naar waar we hiervoor gekomen waren: een boek te winnen. De site maakt het ons gelukkig heel gemakkelijk. Je klikt simpelweg op ‘boeken winnen’ en er komt een hele lijst met prijsvragen in beeld. Deze zijn op weeknummer gesorteerd, waarbij de huidige week altijd bovenaan staat. Precies waar we naar op zoek waren.

Naast de prijs die je kunt winnen (dit varieert van gratis puzzelboekjes tot boekenpakketten en van tijdschriftabonnementen tot een gratis e-reader) staat ook een korte uitleg hoe je deze prijzen wel kunt winnen. Soms is dit door het oplossen van een raadsel, en ziedaar: Prijsvragen.nl heeft het zware werk al voor je gedaan, en geeft je de correcte oplossing. Kan het makkelijker?

Bookspot.nl

Op bookspot.nl zijn er zo nu en dan acties, waarmee je een mooie prijs kunt winnen, zoals een gratis boek of zelfs een jaar lang gratis boeken. Let op: dit is niet een continu doorgaande actie zoals bij Prijsvragengala of Prijsvragen, maar het zijn terugkerende acties die dan weer wel en dan weer niet gelden. Je kunt het altijd eens proberen op bookspot.nl/win om te zien of er op dit moment ook een dergelijke actie loopt. Niet geschoten is ten slotte altijd mis.

Chicklit.nl

Via de website Chicklit.nl, die zich vooral richt op de jonge vrouw, is altijd wel wat te winnen. Ze hebben er zelfs een speciaal tabje voor: boeken → winnen. Toen wij hierop klikten vonden we werkelijk honderden acties, waarvan het echter niet altijd duidelijk was welke nog geldig waren, en welke niet. Voor de voorwaarden moet je eerst op ‘lees verder’ klikken, dus het zoeken op Chicklit.nl vergt wat extra tijd en moeite.

Als je eenmaal een mooie actie hebt gevonden, is meedoen echter geen enkel probleem. Klik simpelweg op de aangeboden link, en via een externe website kun je vervolgens aan de actie meedoen. Let op: vaak wordt er wel naar een Engelstalige site verwezen, en niet elke actie is gratis en vrijblijvend. Maar als je jezelf een beetje wegwijs kan maken, dan ligt er een wereld aan gratis boeken en overige prijzen op je te wachten.

Prijzenzolder.nl

Wat wil jij winnen? Dat is de vraag bovenaan de website Prijzenzolder.nl, dat ongeveer hetzelfde werkt als het eerder genoemde Prijsvragengala en Prijsvragen. Er is nogal wat keuze tussen wat je kunt winnen, we noteren de volgende categorieën:

 • Geld prijs winnen met prijsvragen
 • Boeken & tijdschriften
 • Speel & win geld en prijzen
 • Alle prijsvragen voor kinderen
 • CD’s & andere muziekprijzen
 • Check je code – vul in en win
 • Baby, Peuter & Kleuter
 • Computers & PC games
 • Dagje & weekend weg
 • Fotowedstrijden
 • Kleding & accessoires
 • Mail en Win acties
 • Make-up & Beautyproducten
 • Puzzel & win
 • Telefoon, iPhone 7 of smartphone

Boeken winnen op Prijzenzolder.nl

Uiteraard zijn wij vooral geïnteresseerd in de boeken, die op Prijzenzolder.nl zijn samengevoegd met tijdschriften. Helemaal bovenaan de pagina staan de topacties die extra aandacht verdienen, ofwel vanwege de grootte van de prijs ofwel vanwege het gemak waarmee je kunt winnen (bij sommige acties is deelnemen op zichzelf al genoeg om de prijs binnen te hengelen).

De overige acties staan vervolgens per dag gerangschikt, met de meest recente (oftewel: de acties van die dag) helemaal bovenaan. Een snelle scan leert ons dat er bijna elke dag wel iets valt te winnen. Als het om een prijsvraag gaat, geeft Prijzenzolder.nl je meteen het juiste antwoord. Ook oudere acties die nog geldig zijn, blijven lange tijd op deze pagina staan. Wel is het verstandig om bij dezen te checken of je er daadwerkelijk nog iets mee kunt winnen.

Tips & tricks

Al met al kun je op Prijzenzolder.nl dus zeer veel prijzen winnen. Ook kun je je inschrijven op de nieuwsbrief, waardoor je elke dag weer nieuwe aanbiedingen en mogelijke prijzen in je mailbox mag ontvangen. Je kunt echter niet specifiek aangeven dat je alleen boeken wilt winnen. Maar enfin, een gratis CD of kledingstuk is ook nooit weg, zullen we maar zeggen. Verder heeft de website nog een vraag en antwoord sectie. Hierin vind je het antwoord op pregnante vragen als:

 • Hoe win ik prijzen?
 • Hoe werken nieuwe prijsvragen?
 • Hoe win ik een Facebook winactie?
 • Prijspuzzels & Puzzel hoe win je die?
 • Tips om prijsvragen te winnen?

Zoals je misschien al wel door hebt: een uitgebreide website waarop werkelijk vanalles en nog wat valt te winnen. Hoe dan ook: het kan zeker geen kwaad eens op deze website te kijken.