Top 10 boeken over loslaten

Bij de meeste mensen geldt hoe ouder je wordt hoe meer inzicht je krijgt. Was je vroeger nog enorm stressvol en kon je moeilijk loslaten dat kan als je ouder wordt heel anders zijn. Je kunt leren loslaten en er zijn dan ook heel veel boeken over geschreven. In dit top 10 lijstje boeken over leren loslaten. Een eigenschap waardevol voor iedereen.

1. Leed heeft niet het laatste woord (Klaas-Jan Pos)

Door persoonlijke verhalen, verhalen van zijn patiënten en literatuur laat auteur Klaas-Jan Pos zien dat vreugde en lijden hetzelfde zijn. Het wordt tijdens het lezen duidelijk dat beide bijdragen dat we als mens completer worden. En ga je dit inzien, dan kunnen was pas echt gelukkig worden. Pos is psychiater en weet dit boek op zo’n manier te brengen dat het lekker vlot leest en je helemaal in het onderwerp geïnteresseerd raakt.

https://www.bol.com/nl/nl/p/leed-heeft-niet-het-laatste-woord/9200000085930832

2. Ongetemde wijsheid (Mirabai Starr)

Auteur Mirabai Starr beschrijft op heldere wijze wat wij kunnen leren van mystici. Veel mystici durven zich over te geven aan het heilige en durven afstand te doen van hun ego, overtuigingen en verwachtingen. Loslaten kan gezien worden als een heilig werk. Het onderwerp is ontzettend fascinerend en Starr weet het op zo’n manier te brengen dat het nergens té saai wordt. Boeiend verhaal en je kunt er ook nog eens veel van leren. Top boek.

https://www.bol.com/nl/nl/p/ongetemde-wijsheid/9200000115140324

3. Gelukkiger dan je denkt (Alan Watts)

Alan Watts was een groot filosoof uit de vorige eeuw en het boek Gelukkiger dan je denkt mag dan ook niet ontbreken in dit lijstje. Watts vertelt hier over de gemoedstoestand wat hij “totale acceptatie” noemt. Dat is namelijk een “ja” zeggen tegen alles wat wij weten, voelen en ervaren. Fantastisch boek over geluk, maar je leert er ook genoeg over loslaten. Alan Watts schreef dit boek op zijn 24e en eindelijk is het tegenwoordig ook in het Nederlands verkrijgbaar. Iedereen kopen dit boek.

https://www.bol.com/nl/nl/p/gelukkiger-dan-je-denkt/9200000107637870

4. Puur lichter leven (Jolijn Hendriks)

Dit is het perfecte boek over loslaten. Over loslaten om je psychisch en fysiek beter te voelen. Jolijn Hendriks heeft dit boek geschreven voor hooggevoelige mensen en is alles behalve zweverig. Hooggevoelige mensen trekken zwaarte aan. Zwaarte in de zin van zwaarte uit de omgeving, maar ook zwaarte vanuit binnenin door bijvoorbeeld beperkende gedachten. Dit zorgt voor een belemmering van het vrije leven. Zoals gezegd is dit boek alles behalve zweverig en voor iedereen aan te raden die moeite heeft met loslaten. Jolijn Hendriks is een geweldige schrijfster.

https://www.bol.com/nl/nl/p/puur-puur-lichter-leven/9200000057137685

5. Je kunt je leven helen (Louise Hay)

Dit is een best-seller boek van Louise Hay en komt in menig lijstje terug. Het uitgangspunt van dit boek en van Hay is dat als je van jezelf houdt dat het goed gaat in je leven. In dit prachtige boek laat ze zien hoe je jezelf op de eerste plaats zet en hoe dat je leven verrijkt. Ga je jezelf meer waarderen en accepteren dan is dit de sleutel naar positieve veranderingen. Louise Hay weet deze stof op een hele luchtige manier te beschrijven en het boek leest lekker vlot weg. Niets voor niets zijn veel mensen erg enthousiast over dit boek.

https://www.bol.com/nl/nl/p/je-kunt-je-leven-helen/9200000075900839

6. Over liefde en loslaten (Jan Geurtz)

In dit boek laat de Nederlandse auteur Jan Geurtz zien dat elke pijnlijke emotie en opening is naar spirituele groei. Geurtz neemt je mee op een wonderlijke reis naar de essentie van het bestaan. Je kunt dit zien als je persoonlijke gids en tips onderwerpen aan zoals liefde, loslaten en spiritualiteit. Naast dat Jan Geurtz schrijver is heeft hij orthopedagogiek, onderwijskunde en wetenschapsfilosofie gestudeerd. Hij laat zich erg inspireren door het boeddhisme. Over liefde en loslaten is zijn zoveelste succesvolle boek.

https://www.bol.com/nl/nl/p/over-liefde-en-loslaten/9200000071380327

7. Loslaten kun je leren (Jolet Plomp)

Het is voor mensen prettig om zaken aan te pakken en voor altijd vast te houden. Maar soms is het ook goed om los te laten. Dan gaat het bijvoorbeeld om mensen die zich van je afkeren of mensen die zijn overleden. Iedereen krijgt er mee te maken en is het maar net hoe je er mee omgaat. Ben je goed in leren loslaten dan wordt het leven een stuk simpeler. In dit boek van Jolet Plomp wordt er op een toegankelijke manier beschreven hoe te leren loslaten. Je krijgt vele voorbeelden over hoe loslaten werkt gepaard met de psychologische processen.
https://www.bol.com/nl/nl/p/loslaten-kun-je-leren/1001004011724456

8. Ik kan het niet loslaten! (Annemarie van Heijningen-Steenbergen)

Dit boek vertelt over de keerzijde van te groot verantwoordelijkheidsgevoel. De auteur beschrijft haar persoonlijke verhaal over haar controledrang en perfectionisme. Daarnaast had ze een jarenlange slaapstoornis en had ze een hele moeizame weg naar haar genezing. Dit boek is perfect geschikt voor moeilijke slapers, maar juist ook voor mensen die moeilijk kunnen loslaten. Het verhaal van Annemarie is heel duidelijk en je leeft helemaal met haar mee. Je kunt er genoeg lering uithalen en de praktische oplossingen op je eigen leven toepassen.

https://www.bol.com/nl/nl/p/ik-kan-het-niet-loslaten/9200000000037607

9. Liefde na liefde (Frauke Heyde)

Dit intieme boekje gaat over loslaten, huilen, houden van en natuurlijk liefde. Frauke Heyde schreef dit boekje speciaal voor mensen die ooit hebben liefgehad, liefdesverdriet lijden of het opnieuw willen proberen in de liefde. Of voor mensen die hun hart zien breken en voor mensen die troost zoeken. Dit is het boekje voor ons allemaal en auteur Frauke Heyde weet haar verhaal om indrukwekkende wijze op papier te zetten. Wie van liefde houdt moet dit boekje lezen.
https://www.bol.com/nl/nl/p/liefde-na-liefde/9200000103007992

10. Lichter leven – leren loslaten (Heike Mayer)

Tot slot het meest ideale boekje hoe loslaten werkt. Je leest hoe je uit een vicieuze cirkel stapt en hoe je veel ontspannender kunt leven. Je leert met dit boek loslaten op een unieke manier. Er worden namelijk boeddhistische leringen en mindfulness gekoppeld aan actuele stress onderzoeken. Dit alles zorgt ervoor dat je een krachtige basis legt voor je gemoedsrust. Uit ervaring spreek ik dat dit boekje van Heike Mayer je leert om je rust terug te vinden. Een geweldig boek om dit lijstje over loslaten mee af te sluiten.

https://www.bol.com/nl/nl/p/lichter-leven-leren-loslaten/9200000098563149