Je leest in dit artikel op welke manieren Bol meedoet aan Black Friday en wat er tijdens deze dagen zoal in de aanbieding is. We gaan ook in op andere deals die er gedurende het jaar zijn voor diegenen die Black Friday van afgelopen jaar gemist hebben en wat daar zo bijzonder aan is. Aan het einde van dit artikel blikken we vooruit naar de periode van Black Friday van dit en de komende jaren. Zo hoef je in de toekomst geen enkele aanbieding meer te missen en ben je er als de kippen bij.

Welke aanbiedingen zijn er bij Bol met Black Friday?

In de afgelopen jaren is Black Friday steeds populairder geworden bij Nederlanders. Hoewel het van oorsprong een term is die uit Amerika is komen overwaaien, houden wij natuurlijk ook van de voordelen die er tijdens deze dagen te behalen zijn.

Misschien staan we onterecht als ‘ons bin zunig’ bekend in het buitenland, maar dat betekent ook dat we zeker niet meer zullen betalen als dat niet nodig is. Black Friday draagt aan deze zuinigheid – of gewoon het opletten met wat we uitgeven – een steentje bij.

Met Black Friday zijn de volgende producten vaak voordeliger te koop:

  • Spelcomputers en andere digitale artikelen die met computers te maken hebben
  • Mobiele telefoons die normaal veel duurder zijn
  • Witgoed apparaten, zoals wasmachines en drogers
  • Media apparatuur, zoals televisies en geluidsystemen voor een theaterbeleving

Wat als je Black Friday net gemist hebt? Andere deals

Black Friday vond in de Verenigde Staten oorspronkelijke de dag na Thanksgiving plaats. Thanksgiving wordt altijd de laatste donderdag van november gevierd. En waar Thanksgiving Day in het teken staat van dankbaarheid tonen voor de goede dingen in het leven, zoals familie, vrienden, maar ook het voedsel dat de aarde ons geeft (denk aan de grote geroosterde kalkoen die midden op tafel gezet wordt), is het een dag later – Black Friday – 180 graden met de neuzen de andere kant op: cadeaus kopen voor de Kerst die eraan zit te komen, dus geld uitgeven en spullen verzamelen.

Black Friday is alleen geen echte ‘Black Friday’ meer, hoewel Thanksgiving Day wel nog echt zijn traditionele waarde in de VS lijkt te behouden. Black Friday lijkt nu namelijk meer een Black Week en soms is de periode van de leuke deals zelfs nog langer (tien dagen of twee hele weken). Wie de periode van Black Friday bij Bol gemist heeft, kan gelukkig voor heel veel andere aanbiedingen het hele jaar door op de website terecht.

Je hebt onder andere:

  • De outlet deals en hierin komen veel producten terecht die uit het vaste assortiment gaan of een nieuwe verpakking krijgen. Het kan ook gaan om artikelen die over zijn gebleven van dagdeals of een andere kortstondige aanbieding.
  • Aanbiedingen per categorie en hier gaat het om bijvoorbeeld acties die specifiek bedoeld zijn om elektronica of speelgoed onder de aandacht bij de consument te brengen.
  • De normale sale en deze vindt plaats na de zomer en na de kerstperiode. Soms zijn er ook al mid season sales en daarin wordt vooral geprobeerd om de nieuwe collectie wat extra aandacht te geven, zodat die goed verkocht wordt. Denk aan de nieuwe lentecollectie met kleding en schoenen.
  • De Select Deals zijn alleen voor de abonnees, maar zodra je daar iets bij ziet staan wat voor jou goedkoper is dan waar je het normaal koopt, kan dit abonnement aantrekkelijker worden om af te sluiten.

Wanneer is de volgende Black Friday aanbieding bij Bol?

Thanksgiving wordt overigens niet alleen in de Verenigde Staten gevierd, maar de meesten van ons kennen de feestdag wel uit Amerikaanse films. Ook Canada, Japan, Liberia en Duitsland zagen het vroeger als dag om te bedanken voor de oogst van het afgelopen jaar, al vieren niet alle landen het op dezelfde dag als de Verenigde Staten.

Kijken we vooruit naar de komende twee jaren, dan wordt Black Friday in de VS gevierd op:

  • 24 november 2022
  • 23 november 2023

In aanloop naar deze dag kun je dus weer nieuwe Black Friday aanbiedingen verwachten. En mocht je nieuwsgierig zijn naar de precieze start van een aanbieding? Dan adviseren wij vooral je aan te melden voor de nieuwsbrieven. Dit is de beste manier om op de hoogte gehouden te worden.

Conclusie

Net als bij alle andere aanbiedingen op Bol.com zul je zelf goed moeten kijken of het ook een echte goede aanbieding betreft. Bol kan iets namelijk een aanbieding noemen door een percentage of een bedrag korting te geven op een product, maar dat percentage of dat bedrag gaat altijd van de adviesprijs van Bol af. Die adviesprijs – en daar zijn ze ook al regelmatig mee in het nieuws geweest – is niet altijd even laag als bij andere aanbieders.

Geloof dus niet altijd wat je leest. Doe je eigen onderzoek voordat je een bestelling plaatst en realiseer je vooral dat er altijd wel ergens een goede aanbieding is, niet alleen met Black Friday.

Succes!