Het beste speelgoed voor meisjes: waar meisjes van houden

“Waar meisjes van houden”: dat is een riskante omschrijving. Meisjes lijken namelijk lang niet allemaal zo sterk op elkaar als speelgoedfabrikanten ons misschien willen doen geloven. Je hebt echte meisjes-meisjes die dol zijn op make-up en Barbies, maar ook meisjes die graag voetballen en in bomen klimmen. Kortom: voor meisjes is van alles mogelijk. Daarom zullen we in dit artikel een mengeltje van verschillende items speciaal voor meisjes aan je laten zien.

Onze zoektocht het beste meisjesspeelgoed: door de bomen soms het bos niet meer zien

Denk je aan meisjesspeelgoed, dan denk je in eerste instantie misschien aan een hoop glitter en glamour. Gelukkig zit de realiteit lang zo simpel niet in elkaar. Er zijn veel meer dingen om meisjes mee blij te maken, bijvoorbeeld met leerzame boeken en puzzels of bordspelletjes. Zeker jonge meisjes (vijf jaar of jonger) spelen met speelgoed dat bijna niet afwijkt van dat wat je aan een jongen zou geven. Uiteindelijk kun je een meisje het beste zelf laten beslissen.


Snel overzicht: Deze meisjesspeelgoed raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste voor fantasievol spelenPLAYMOBIL Princess Prinsessenkasteel: Dit kasteel is gemaakt van stevig materiaal, heeft een mooi ontwerp dat zowel jonge kinderen als wat oudere kinderen aanspreekt, en is rijk aan details zoals verschillende kamers, een troonzaal, en vele accessoires. We vinden dit het ideale speelgoed om de fantasie te prikkelen. >> Check laagste prijs
Beste voor creatief bouwenSpaghetteez 100stuks set- flexibele bouwstaafjes: Deze set van buigbare bouwstaafjes in diverse kleuren en lengtes biedt eindeloze mogelijkheden voor creatief speelplezier. Het handige klik-systeem zorgt ervoor dat kinderen gemakkelijk verschillende constructies kunnen maken. We vinden dit speelgoed uitermate geschikt voor kinderen die graag met hun handen bezig zijn en hun creativiteit willen uiten. >> Check laagste prijs
Beste duurzame keuzeClics Build & Play 8-in-1 bouwblokken: Deze bouwset bevat niet alleen 112 Clics en 38 bouwaccessoires, maar ook uitgebreide bouwinstructies. Het stimuleert samen spelen en het opbergen is eenvoudig met de bijgeleverde emmer. Wat we bijzonder waarderen, is dat de Clics volledig van gerecycled plastic zijn gemaakt, waardoor dit speelgoed een duurzame keuze is. >> Check laagste prijs

Onze nummer één meisjesspeelgoed: hier maak je (bijna) elk meisje blij mee

Een meisje blij maken? Daar zijn verschillende middelen toe. Onze nummer één is de PLAYMOBIL Princess Prinsessenkasteel. Het fijne van dit kasteel? Het is een prachtig gedetailleerd exemplaar. Hij heeft een twee torens, waarvan één grote en één kleine. Wat je in het kasteel tegenkomt? Prinsesjes, meubilair, plantjes en nog veel meer. Dit kasteel is al geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Het is mooi stevig speelgoed wat lang mee zal gaan.

De beste budgetoptie meisjesspeelgoed

Op zoek naar een lief, leuk, klein cadeautje voor een meisje? Kies dan een speelgoedvoertuig van Bumba. Deze set bestaat uit vier stuffen pull back autootjes. Trek je ze achteruit over de vloer, dan zullen ze vooruitschieten als je ze los laat. Deze set is eveneens voor kleintjes en bestaat uit vier verschillende grote en zachte autootjes: van de brandweer, de politie, het ziekenhuis en van de ijscoman. Het leuke van de autootjes: ze gaan vrij hard en zijn makkelijk op te pakken.

Wat maakt ons geschikte meisjesspeelgoed reviewers?

Wij zijn erg goed in het reviewen van speelgoed. Daar hebben we namelijk flink wat ervaring in. Zo kunnen we niet alleen prima onderscheid maken in speelgoed voor verschillende leeftijden, maar aanwijzen wat het beste bij welke interesse aansluit. Over het algemeen hebben meisjes andere interesses dan jongens, maar er zijn uitzonderingen. Ook daar letten we op.

Kritisch blijven op het aanbod meisjesspeelgoed: een vereiste

Meisjesspeelgoed is er in overvloed. Dat wil niet zeggen dat je op de goede gok zomaar iets moet aanschaffen. In tegendeel: denk goed na over wat je doet. Alle meisjes over één kam scheren, heeft geen enkele zin. Elk meisje is anders. Elk meisje zal ook weer iets anders leuk vinden.

Leeftijd van het meisje

Jongetje of meisje? Bij baby’tjes zie je over het algemeen geen verschil. Baby’s en peuters zijn er niet of nauwelijks mee bezig welke sekse ze hebben. Ook hebben ze nog niet echte voorkeuren als het op speelgoed aankomt. Wat voor meisjes werkt, werkt ook voor jongens. Dat wordt wel anders als ze ouder worden: er ontstaat aandacht voor trends, voor dingen die ze op televisie zien. Ook richten zich meisjes zich tot hun moeders als voorbeelden.

Meisje-meisje

Er is maar één manier om te weten te komen wat een meisje precies leuk speelgoed vindt. Dat doe je door het ze te vragen. Als dat niet kan of lukt, dan vraag het je de ouders. Er is altijd wel iets dat je over hun interesses te weten kunt komen. Dat kun je weer ter inspiratie gebruiken.

Educatieve functie?

Er zijn verschillende soorten speelgoed om uit te kiezen. Het ene speelgoed is alleen maar leuk, het andere leert kinderen iets bij – bijvoorbeeld over de kracht van samenwerken. Of hun geheugen wordt getraind. Je kunt meisjes iets geven waar ze hun hand-oog coördinatie mee verbeteren of juist iets om hun algemene kennis mee te vergroten. Met het zorgen voor poppen of knuffelhuisdieren vergroot je hun verantwoordelijkheidsgevoel en hun sociale intelligentie.

Ideaal voor de kleuter

Wat vindt een meisjeskleuter leuk om mee te spelen? Onder ander spelletjes waarbij nieuw aangeleerde vaardigheden geoefend worden, zoals cijfers, letters, vormen en kleuren leren herkennen. Hun naam kunnen schrijven is een vaardigheid waar ze ontzettend trots op zijn.

Als ze zes of zeven zijn

De eigen mening wordt steeds sterker. Meisjes zijn geen kleine kleuters mee. Ze kunnen nu lopen, praten, lezen en ook rekenen. De uitdaging zit hem nu vooral op motorisch vlak. Ook op sociaal-emotioneel gebied is een hoop bij te spijkeren. Kies speelgoed dat samen wordt gespeeld.

Meisjes van acht en ouder

Zijn ze acht of ouder, dan zien ze zichzelf als groot. Hun eigen mening is sterk: ze weten precies wat hen niet bevalt. Je kunt nu van een meisje vragen dat ze zelf aangeeft wat ze leuk vindt.

Eerste onderzoek naar het beste meisjesspeelgoed en aanvankelijke scepsis

Bestaat er eigenlijk nog wel zoiets als meisjesspeelgoed? Is het niet zo dat jongens en meisjes allebei met hetzelfde speelgoed spelen? Ja en nee, er is niet voor niets zoiets ontstaan als “meisjesspeelgoed”. De meeste meisjes vinden dit speelgoed nu eenmaal leuk. Onze tip: probeer te ontdekken wat eerder al bij het meisje in kwestie in de smaak is gevallen.

Aanschaf meisjesspeelgoed: let op het volgende

Ga je meisjesspeelgoed aanschaffen? Kijk dan altijd hier goed na:

De leeftijd – wat een jonger meisje bevalt zal een ouder meisje waarschijnlijk niet meer bevallen (en andersom); dan heeft alles te maken met algemene vaardigheden

Poppen vallen altijd in de smaak – sommige meisjes geven de voorkeur aan Barbies, andere meisjes willen juist poppen die iets minder meisje-meisje zijn. Maar één ding is zeker: er is voor elk meisje wel een juiste pop te vinden waarmee veel wordt gespeeld

 • Kies voor kwaliteit – bijvoorbeeld voor houten speelgoed
 • Knuffels doen het bij alle (jonge) meisjes goed
 • Probeer ook iets te zoeken dat aansluit bij hun favoriete televisieprogramma of favoriete film
 • Verkleden vinden ze ook leuk
 • Wat je ook voor een meisje koopt, zorg ervoor dat het helemaal veilig is.
 • Speelgoed dat verschillende functies heeft – waarmee ze eindeloos kunnen variëren – zal voldoende uitdaging bieden en regelmatig uit de kast worden gehaald om mee te spelen.

Meisjesspeelgoed onderzocht: onze onderzoeksdata

Er zijn verschillende criteria om meisjesspeelgoed op te beoordelen, wij hanteren de volgende:

 • Het speelgoed moet 100% veilig zijn
 • Speelgoed met een duurzaam ontwerp gaat lekker lang mee (ze kunnen er jarenlang mee spelen of later wellicht een jonger zusje)
 • Als het speelgoed vernieuwend is, valt het bijna altijd in de smaak
 • Het speelgoed moet een redelijke prijs hebben
 • Tot slot: als een stuk speelgoed geen goede reviews krijgt, zul je het ons ook niet zien aanprijzen.

Meisjesspeelgoed 1: Playmobil Prinsessen kasteel met Prinses Betty is onze eerste keuze

Zoals gezegd, is de Playmobil kasteel onze nummer één keuze. Waarom dat is?

 • Dit speelgoed is gemaakt van lekker stevig materiaal
 • Het ontwerp doet het goed van jong tot ouder
 • Behalve een prinses kom je in het kasteel ook haar moeder tegen
 • Bestaat uit zeven kamer, een troonzaal, tafel, karaf en nog veel meer accessoires.
 • Het kasteeltje heeft 265 onderdelen.

Meisjesspeelgoed 2: het Bumba Speelgoedvoertuig – 4 x stoffen pull back auto’s is onze beste budgetkeuze

Wat hebben de Bumba 4 maal stoffen speelgoedvoertuigen dan te bieden?

 • Deze Bumba auto’s hebben ieder een eigen ontwerp (met een beroep)
 • Samen vormen ze de beste budgetoptie voor (jonge) kinderen
 • De auto’s zijn lekker groot en heerlijk zacht
 • Dankzij het pull back systeem kun je ze achter trekken en vervolgens loslaten zodat ze wegschieten.

Meisjesspeelgoed 3: het Spaghetteez 100 stuks set flexibele bouwstaafjes is superleuk creatief speelgoed voor jonge meisjes

Wat meisje ook leuk vinden om mee te spelen: de Spaghetteez bouwstaafjes set van liefst 100 stuks.

 • Deze zachte en buigzame staafjes kun je in allerlei vormen buigen
 • Vastmaken doe je met het handige klik-systeem
 • Met liefst 100 stuks in verschillende kleurtjes en lengtes kunnen meisjes er alle kanten mee op
 • Ideaal om samen mee te spelen: ouder en kind, of meerdere kinderen tegelijk
 • Jongens weten er ook wel raad mee.

Meisjesspeelgoed 4: de Allerion Eenhoorn Knuffel 35 cm zorgt voor zoete dromen

We hoeven niemand uit te leggen waarom kinderen behoeften hebben aan knuffels, toch?

 • Deze eenhoorn knuffel heeft een mooi model van een fantasiedier
 • De kleur van de knuffel verschilt (de kleur die je krijgt wordt willekeurig gekozen)
 • Maar liefst 35 centimeter in lengte
 • Het cadeautje wordt volledig ingepakt aangeleverd en met een mooie strik erop – zelf inpakken hoeft niet
 • De knuffel heeft de AZO testen doorlopen en is geheel veilig
 • Wassen kan met de hand of in de machine op 30 graden.

Meisjesspeelgoed 5: de Olifant gieter waterfontein van ING Baby is super leuk voorin bad

Denk je aan ING, dan denk je aan een zekere bank. Maar ING Baby is een merk voor babyspulletjes. Zo hebben ze onder meer een waterfontein gietertje waar meisjes zeker van genieten.

 • Samen met de baby genieten, doe je met dit leuke gietertje
 • Bad-tijd wordt een heel stuk leuker
 • Uit het slurfje van de olifant komt een waterfontein
 • Netjes verpakt n een mooie doos
 • Superschattig en leuk voor kinderen, jongens of meisjes.

Meisjesspeelgoed 6: creatieve meisjes weten wel raad met de Clics bouwblokken bouwset 8 in 1

Iets leuks cadeau doen aan een al wat ouder meisje? Kies eens voor de 8-in-1 bouwset Clics blokken.

 • De Clics bouwset komt inclusief uitgebreide bouwinstructies
 • Met deze bouwemmer van 112 Clics en nog eens 38 bouwen kunnen meisjes zoveel bouwen als ze zelf willen
 • Ook leuk voor samenspelen
 • Na afloop alles netjes opruimen? Daar heb je de emmer voor!
 • Clics worden in hun geheel van gerecycled plastic gemaakt.

Meisjesspeelgoed 7: LEGO Friends Paardrijbasis in het Bos – 41683 doet het goed bij echte paardenmeisjes

Meisjes spelen over het algemeen iets minder snel met Lego dan jongetjes, zeker als het om setjes riddertjes gaat of iets van Lego Technic. Lego heeft daar handig op ingespeeld met Lego Friends.

 • De Lego Friends Paardrijbasis in het bos heeft vele mooie kleuren en leuke mini-figuren
 • De mini-figuurtjes zijn net iets ronder en schattiger van vorm dan jongens-jongens Lego
 • De hoeve heeft drie verschillende speelverdiepingen – elke ruimte heeft een eigen functie
 • Liefst 511 delen in deze set om eindeloos mee te variëren
 • Vol leuke accessoires
 • Jongens zullen overigens ook met plezier spelen met de Lego Friends sets.

Meisjesspeelgoed 8: de Cool Glam Nagelstudio is een ideaal eerste make-upsetje voor meisjes

De Cool Glam Nagelstudio is echt meisje-meisje speelgoed. Dit make-up setje valt goed in de smaak.

 • Willen jonge meisjes zelf hun nagels doen? Nu kan het met deze super deluxe nagelstudio set
 • In deze set zitten behalve verschillende nagellakjes ook glitters, diamantjes en stickers
 • Inclusief gekleurde nageldroger
 • Ook teenspreider en nagelvijl krijg je erbij
 • Nadeel: in de nageldroger moeten batterijtjes, maar die krijg je er niet bij.

Meisjesspeelgoed 9: de Nijntje Knuffel Kiekeboe Pink Rib-serie 20 Cm Wit/roze is een echte klassieker

Is er nog ander leuk meisjesspeelgoed? Jazeker, de Nijntje Kiekeboe Knuffel bijvoorbeeld

 • De knuffel is gemaakt van lekker zacht pluche
 • Ook voor jonge jongens
 • In de handen en oogjes zijn magneetjes verwerkt om het spelletje “Kiekeboe” te spelen
 • Nijntje heeft een leuk ribbelpakje aan.

Meisjesspeelgoed 10: de Allerion Strijkkralen set XXL met 10.000 kralen in 24 Kleuren biedt uren en uren aan speelplezier

Wat meisjes ook goed zal bevallen: de Allerion Strijkkralen set XXL. Wat je allemaal in de verpakking vindt?

 • Maar liefst meer dan 10.000 kralen
 • 24 verschillende kleuren kralen
 • Meisjes kunnen kunstwerkjes maken met elk mogelijk ontwerp dat ze maar kunnen bedenken
 • Er zijn 11 grondprenten bijgevoegd op de kraalkunstwerkjes op te maken
 • In het bijgeleverde boekje vind je 55 voorbeelden ter inspiratie
 • De kraaltjes zijn veilig te gebruiken voor kinderen ouder dan 3 jaar
 • Ook jongens kunnen hier tal van “stoere” ontwerpen mee maken.

Lego Friends & Lego Dots: Beste meisjesspeelgoed uit de test volgens LadyLemonade.nl

Volgens LadyLemonade.nl doe je het bij meisjes altijd goed met bouw- en speelsets van Lego Dots of Lego Friends. Daar sluiten wij ons helemaal mee aan. Lego Friends richt zich vooral op meisjes en is van net zo hoge kwaliteit als alle andere artikelen die Lego te bieden heeft.

Jouw meisjesspeelgoed vervolgstap

Je ziet het wel: veel speelgoed dat door meisjes wordt gebruikt, is ook gewoon voor jongens geschikt. Toegegeven: er zit ook speelgoed bij dat voor echte meisjes-meisjes is en meisjes zullen altijd andere voorkeuren hebben dan jongens. Zit er ook iets leuks voor jou in deze top 10?