Beste speelgoed 9 jaar: een negenjarige kijkt zijn/haar ogen uit

Met welk speelgoed verras je een negenjarige? De negenjarige heeft de leeftijd bereikt dat speelgoed al “kinderachtig” kan zijn. Negenjarigen willen iets dat tot de verbeelding spreekt, iets dat minder op speelgoed lijkt en meer op iets afkomstig uit de “grote mensen” wereld. Negenjarigen zijn kritisch. Veel kritischer dan jonge kinderen. Ze zullen ook niet graag meer als kind behandeld worden. Hoog tijd dus voor een informatief artikel over het negenjarigen speelgoed.

Het beste 9-jarigen speelgoed: onze uitgebreide zoektocht

Goed speelgoed uitkiezen voor een negenjarige is een uitdaging. Dat wisten we al voor we ons onderzoek begonnen. Aanvankelijk was het ook best wel even zoeken. Uiteindelijk zijn we ervan overtuig dat we een mooie top 10 hebben kunnen samenstellen. In deze top 10 zal toch zeker voor elke negenjarige een leuk artikel te vinden zijn waarmee je ze helemaal blij maakt.

Snel overzicht: Deze speelgoed voor 9-jarigen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste algemene keuzeLEGO Technic Jeep Wrangler – 42122: Deze 4×4 Jeep Wrangler miniatuurmodel is niet alleen een hit bij jongens, maar trekt ook de aandacht van volwassenen. De voorwielen zijn bestuurbaar met een knop en er zijn unieke details zoals het Jeep-logo en de kenmerkende grille. Verder kunnen de stoeltjes achterin worden neergeklapt en de motorkap en deuren kunnen worden geopend. We waarderen deze set vanwege zijn gedetailleerde ontwerp en functionaliteit. >> Check laagste prijs
Beste budgetoptieSES Beedz – Strijkkralen met legborden – grond: De ideale budgetvriendelijke speelset voor de negenjarige. Zowel meisjes als jongens zullen genieten van het combineren van de kralen zoals ze willen. Bovendien zijn de strijkkralen PVC-vrij, wat een pluspunt is voor de veiligheid. We vinden dit speelgoed ook geweldig omdat het de fijne motoriek en het ruimtelijk inzicht van kinderen traint. >> Check laagste prijs
Meest veelzijdige setLEGO Creator 3-in-1 Reuzenrad – 31119: Met dit reuzenrad kunnen kinderen hun creativiteit de vrije loop laten. Het draaiende reuzenrad heeft acht gondels, komt met 5 Lego minipoppetjes en diverse ballondiertjes. Wat we vooral leuk vinden is dat de set kan worden omgebouwd tot andere kermisattracties zoals schommelbootjes of botsauto’s. Het combineren met andere Lego Creator sets is ook mogelijk en wordt door ons aangeraden voor nog meer bouwplezier. >> Check laagste prijs

Onze nummer één 9-jarigen speelgoed: hier maak je elke 9-jarige blij mee

Negenjarigen, vooral negenjarige jongens, zijn over het algemeen dol op Lego bouwsets en op speelgoed met een technische uitdaging. De Lego Technic Jeep Wrangler biedt dan ook uitkomst. Dit is onze nummer één keuze in negenjarige speelgoed, in ieder geval voor de techneuten. Ook autofans zullen erg blij zijn met een miniatuur Jeep Wrangler. De bekende off-roader is voorzien van tal van details. De voorwielen zijn met een knop te besturen.

De beste budgetoptie 9-jarigen speelgoed

Natuurlijk hebben we ook een beste budgetoptie voor je paraat. Dit is de SES Strijksalen – Eenhoorns en Prinsesjes set. Heel iets anders dus dan een techneuten Jeep van Lego. Deze kralen set stelt kinderen in staat eindeloos veel vormpjes te maken. Je kunt heel eenvoudig eenhoorns of prinsessen maken. Kinderen zijn zo uren zoet met de fraaie strijkkralen set.

Waarom wij als 9-jarigen speelgoed reviewers geschikt zijn

Negen jaar zijn we allemaal geweest. We hebben nog een goed beeld van het speelgoed dat we als kinderen leuk vonden. Waar we er vroeger mee speelden, vinden we speelgoed nu leuk om naar te kijken. Onze interesse in speelgoed is nooit verminderd. Door de jaren heen hebben we een hoop speelgoed gezien en hebben we een goed beeld gevormd van wat kinderen leuk vinden en wat niet. Zo zijn we prima in staat goed speelgoed voor de 9-jarige uit te zoeken.

Kritisch blijven op het grote aanbod 9-jarigen speelgoed

Het aanbod speelgoed voor negenjarigen is groot. Speelgoed wordt eigenlijk altijd wel verkocht. Zolang er kinderen zijn, zal er vraag zijn naar speelgoed. Vandaar dat er veel producenten zijn.

Origineel te werk gaan

Negenjarigen zijn vooral bezig met trends en rages. Rages kun je eigenlijk altijd delen met andere kinderen. Samenspelen is dus heel belangrijk. Wil je succesvol voor de dag komen? Geef ze dan speelgoed dat aansluit op de huidige rages, of juist speelgoed dat aansluit bij hun huidige interesses en wat ze op school behandelen. Bijvoorbeeld iets met topografie of rekenen. Let wel op: het speelgoed moet wel speelgoed blijven en niet als een verplichting overkomen.

Kies ook iets tijdloos

Helaas is maar heel weinig speelgoed tijdloos. Denk je aan tijdloos, denk dan aan Lego. Denk aan knikkers en knikkerbanen. Rolschaatsen en steppen zijn ook redelijk tijdloos. Ongeacht de huidige rage zullen kinderen van bijna alle leeftijden hier graag mee blijven spelen. Geef je een kind een zak knikkers, dan zal dat uiteindelijk bijna altijd in de smaak vallen. Goed idee dus.

Negenjarige meisjes en jongens

De speelgoed voorkeuren van negenjarige jongens en meisjes kunnen flink verschillen, al lijken ze ook vaak sterk op elkaar. Meisjes zijn veelal blij te maken met bordspelletjes, leuke gezelschapspelletjes, fantasierijke en leerzame boeken, maar ook muziekinstrumenten en rollenspellen. Jongens hebben grotendeels dezelfde interesses, al gaat hun voorkeur ook sterk uit naar Lego, speelgoed van Nerf en natuurlijk de nieuwste, spannendste videogames.

Aanvankelijke scepsis: ons 9-jarigen speelgoed onderzoek

Negenjarigen speelgoed dertien in een dozijn? Soms wel, om eerlijk te zijn. Het is niet altijd makkelijk het beste speelgoed uit te zoeken. Veel speelgoedmakers proberen goedkoop en snel te scoren met speelgoed dat aansluit op de huidige rage, maar niet van hoge kwaliteit is.

Wat beloven producenten van 9-jarigen speelgoed zoals? Gebakken lucht?

Speelgoedmakers vertellen maar wat graag over de vele voordelen van hun producten. Maar hoor je ze ook over de nadelen ervan spreken? Niet echt. Wat er allemaal niet aan deugt, kom je eigenlijk pas te weten als je de reviews van speelgoed leest. Je moet je daarom ook niet alleen baseren op de productomschrijving van de makers. Lees ook de reviews goed door.

9-jarigen speelgoed: hier let je op bij aanschaf

Ga je negenjarigen speelgoed aanschaffen, dan zijn er een aantal punten om op te letten.

Heeft het speelgoed een educatieve bijdrage?

Speelgoed is leuk tijdverdrijf, dat klopt. Maar als kinderen er iets van op steken, bijvoorbeeld tactisch denken, samenwerken, lees- of schrijfvaardigheid, of algemene kennis is dat heel mooi meegenomen. Ieder mens, niet alleen kinderen, heeft behoefte aan grote algemene kennis.

Wat is op het moment populair?

Speelgoed kopen dat aansluit op de rage is altijd een goed idee. Negenjarigen zijn erg vatbaar voor rages en trends. Ze willen er graag bij horen en zullen aan de meeste rages deelnemen.

Kies voor kwaliteit

Allemaal leuk en aardig, dat speelgoed van goedkoop plastic. Maar na een paar keer gebruik is het al kapot. Bovendien ligt het in huis alleen maar in de weg. Kies liever voor iets dat lang meegaat en dat bovendien bijdraagt aan het interieur, zoals een fraai afgewerkt poppenhuis.

Laat ze samen spelen

Uitdagende bordspellen of gezelschapspellen doen het altijd goed bij kinderen. Maar je kunt ze ook samen laten spelen met speelgoed dat meer dan twee handen vereist. Laat ze samen bouwen, of samen rollenspel uitvoeren. Ook met water- of dartpistooltjes schieten is leuk samen.

Onze onderzoeksdata: 9-jarigen speelgoed als volgt onderzocht

Ons onderzoek naar het beste negenjarige speelgoed zit als volgt in elkaar:

 • We kijken naar de kwaliteit van het materiaal
 • We kijken ook naar de kwaliteit van het ontwerp
 • We letten op de uitdagingen die het speelgoed biedt
 • Ook kijken we of je met het speelgoed samen kunt spelen
 • We zijn op zoek naar goed speelgoed voor een eerlijke prijs
 • In onze top tien negenjarigen speelgoed staat alleen speelgoed met positieve klantreviews.

Negenjarigen speelgoed 1: de LEGO Technic Jeep Wrangler – 42122 is de beste algemene keuze voor jongens

We hebben al gedeeld dat de Lego Technic Jeep Wrangler onze eerste keuze is op het gebied van (jongens)speelgoed.

 • Deze 4×4 is een leuk en goed gelijkend miniatuurmodel van een Jeep Wrangler
 • Ook volwassenen zullen er graag naar kijken
 • Besturen van de voorwielen kan met behulp van een knop
 • Inclusief Jeep logo en andere unieke details, zoals een zeven sleuven grille
 • De stoeltjes achterin kunnen neergeklapt worden
 • De motorkap en deuren kunnen geopend worden.

Negenjarigen speelgoed 2: de SES Strijkkralen – Eenhoorns en prinsesjes zijn de beste budgetoptie

Kiezen voor de SES Strijkkralen set heeft ook verschillende voordelen:

 • Het ideale budgetspeelgoed voor de negenjarige
 • Geschikt voor meisjes én voor jongens
 • Combineren met kralen kan hoe je maar wil
 • De strijkkralen zijn geheel PVC vrij
 • De fijne motoriek en het ruimtelijk inzicht worden getraind.

Negenjarigen speelgoed 3: ook superfraai de LEGO Creator 3-in-1 Reuzenrad – 31119

Lego Creator heeft de creatieve negenjarige nog veel meer te bieden, zoals dit reuzenrad en de kermis:

 • Het reuzenrad draait echt en heeft liefst acht verschillende gondels
 • Inclusief 5 Lego minipoppetjes en verschillende ballondiertjes
 • Met de bouwinstructies kun je liefst drie verschillende kermisattracties in elkaar zetten – bouw het reuzenrad om tot schommelbootjes of botsauto’s
 • Uitbreiden met andere Lego Creator sets is een echte aanrader.

Negenjarigen speelgoed 4: BABY Born® Sister Stylinghoofd – Kaphoofd is ideaal voor meisjes die van stylen houden

Stylen zal bij veel negenjarige kinderen steeds belangrijker worden. Dankzij dit Sister Stylinghoofd van Baby Born kunnen jonge kinderen stylen zoveel ze willen, alleen of juist samen.

 • Het kaphoofd komt inclusief een make-up setje
 • Geef het hoofd verschillende kapsels
 • Met onder meer een haarborstel, twee clips en haarelastiekjes, plus een roze haarband
 • Rollenspel dat de motorische vaardigheden ondersteunt
 • Het hoofd is stevig en ziet er mooi uit, maar is wel wat aan de prijzige kant.

Negenjarigen speelgoed 5: het Sylvanian Families Het grote landhuis 5302 is een superfraai speelhuis

Spelen met een supertof, groot landhuis? Daar zeggen de meeste negenjarigen geen nee tegen.

 • Dit grote landhuis kan onder verschillende hoeken geopend en gesloten worden
 • Gesloten vormt het een fraai model om naar te kijken, open je het landhuis, dan kun je bij alle kamers en meubels
 • Het poppenhuis is onder meer uit te breiden met het Zoete Frambozenhuis (5393), het Torenhuis (5400) en het Startershuis (5303)
 • Kinderen kunnen alleen spelen, maar ook heel goed samen.

Negenjarigen speelgoed 6: de Barbie Extra Pop 1 met Roze Donzige Jas is een fraaie modepop voor meisjes

Veel negenjarigen zeggen ook geen nee tegen een modieuze Barbie.

 • Deze Barbiepop is voorzien van kleurrijke donzige roze jas
 • Komt inclusief eenhoornvarkentje minifiguur
 • Trek je Barbie verschillende laagjes en accessoires aan
 • Goed te combineren met andere Barbiepoppen.

Negenjarigen speelgoed 7: de Lego Harry Potter De Grote Zaal van Zweinstein – 75954 is een feest voor elke Harry Potter fan

De Grote Zaal van Lego Harry Potter is een meesterwerk en het beste wat Harry Potter en Lego samen te bieden hebben. Het is niet overdreven te zeggen dat De Grote Zaal een echt hebbeding is.

 • Prachtig ontwerp
 • Verschillende interieurelementen, details en natuurlijk personages bekend uit de Harry Potter films en boeken
 • Heel veel mogelijkheden tot rollenspel
 • De toren bij de grote zaal heeft maar liefst vier verdiepingen en bewegende wenteltreden
 • Combineer met tal van andere Harry Potter sets
 • Een nadeel: de Grote Zaal is duur en niet zomaar een cadeautje dat je “erbij” geeft.

Negenjarigen speelgoed 8: het AWEMOZ Fingerboard Skatepark is het perfecte cadeau voor elke skateboardfan

Skateboarden: dat vinden de meeste negenjarigen maar wat spannend. Maar wat nu als het regent? Gelukkig is ook nog zoiets als het AMEMOZ Fingerboard Skateboard voor binnen.

 • Heel fraai miniatuurmodel skateboard
 • Met verschillende “ramps”
 • Ook verschillende skateboards, stepjes, BMX’en die je met je vingers moet bedienen
 • Leuk om mee te spelen én leuk om naar te kijken
 • Gemakkelijk mee te nemen naar een vriendje of vriendinnetje
 • Inclusief fraaie details als kleurrijke graffiti
 • Bevestig het skateboard in maar liefst zes verschillende combinaties.

Negenjarigen speelgoed 9: SmartGames Happy Cube 3D puzzel is het ideale educatieve speelgoed

Ken jij de SmartGames Happy Cube 3D puzzel al? Deze biedt een echte uitdaging voor kinderhandjes.

 • Handig voor in huis, maar ook tijdens lange autoritten, bijvoorbeeld onderweg naar een vakantiebestemming
 • Iedere kubus is van een eigen kleur, vorm en oplossing voorzien
 • Puzzelen is goed voor de hersenen
 • Klein model speelgoed dat makkelijk is op te bergen
 • Verrassend verslavend: ook voor volwassenen.

Negenjarigen speelgoed 10: ook leuk voor kinderen is het E-Shoppr® Leercomputer Horloge – GPS Horloge

Als laatste speelgoed in deze lijst hebben we de E-Shoppr Leercomputer horloge voor je. Dit horloge gebruik je als alternatief voor een telefoon (er kan mee gebeld en zelfs gevideobeld worden)

 • Je hebt alleen een Sim kaart nodig om te bellen
 • Met dank aan de HD-camera functie kun je ook foto’s maken
 • Speel verschillende spelletjes
 • Leer meer over de Engelse taal met dit horloge
 • Stevig horloge dat stof- en waterdicht is, plus tegen een stootje kan
 • Nadeel: niet alle klanten zijn even positief over de werking van de GPS.

Reaxtion Xtreme Race is het beste (acht- en) negenjarigen speelgoed uit de test volgens Speelgoedvanhetjaar.nl

Volgens Speelgoedvanhetjaar.nl kan je acht- en negenjarigen het beste Reaction Xtreme Race geven. Dit is een spel dat je speelt met dominostenen. Ontwerpen staat centraal. Je bouwt verschillende bouwwerken en circuits, waarna je tegen elkaar kunt racen. De set komt met tal van extra functies, zoals ziplines en loopings. Kortom: er is flink wat variatie mogelijk.

https://www.speelgoedvanhetjaar.nl/winnaars/categorie/8-9-jaar

Jouw 9-jarigen speelgoed vervolgstap

Negenjarigen spelen nog altijd graag met speelgoed. De uitdaging is ze iets te geven waar je ze echt mee verrast. Om die reden hebben wij onze eigen top 10 met speelgoed voor 9-jarigen samengesteld. Kies één van de leuke suggesties of ga zelf op zoek aan de hand van onze tips.