Beste speelgoed 8 jaar: hier heeft elke 8-jarige behoefte aan

Achtjarigen en speelgoed: wat moet je ze geven? Achtjarigen gaan het liefst op avontuur uit. Als het even kan, spelen ze buiten. Anders zijn ze binnenshuis bezig met ontdekken. Bijna elke achtjarige verlegt zijn of haar grenzen en kijkt naar wat er mogelijk is met speelgoed. Best moeilijk dus om voor een achtjarige uitdagend speelgoed te kopen. Vandaar dat we je in dit artikel van advies voorzien en je alle tips geven die nodig zijn voor een geslaagd cadeau.

Onze zoektocht naar het beste 8-jarigen speelgoed: van speelgoed naar speelgoed

Er is heel wat speelgoed voor achtjarigen op de markt, maar lang niet alle achtjarigen zijn hetzelfde, of vinden hetzelfde leuk. Eén ding is zo: achtjarigen zijn erg gevoelig voor rages, die ze graag zullen volgen. De meeste rages manifesteren zich op het schoolplein – of het nu kaarten zijn die geruild worden, diabolo’s die worden opgeworpen, of knikkers die worden uitgewisseld. Wat een kind van acht leuk vindt hangt af van het moment, maar ook van hun smaak.

Snel overzicht: Deze speelgoed voor 8-jarigen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste algemene keuzeGraviTrax® Starter Set – Knikkerbaan: We vinden dit speelgoed geweldig omdat het van hoge kwaliteit is en kinderen hun eigen parcours kunnen samenstellen. De rollende knikkers zorgen voor eindeloos plezier en de verschillende GraviTrax uitbreidingssets vergroten het plezier nog meer. Bovendien is het instructieboekje dat verschillende bouwschema’s voor parcours bevat, een leuke toevoeging. >> Check laagste prijs
Beste budgetoptieNERF Elite 2.0 Commander RD 6 – Blaster: Voor de prijs is dit een uitstekende keuze. De blaster kan pijltjes afschieten tot een indrukwekkende 27 meter en met het draaiende trommelontwerp kunnen kinderen 6 darts achter elkaar schieten zonder te herladen. Bovendien krijg je er 12 darts bij. We willen wel benadrukken dat het belangrijk is voor kinderen om hun ogen te beschermen tijdens het spelen. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor actieve kinderenLifeGoods StuntRider – Stuntstep: Als je op zoek bent naar iets actiefs voor je 8-jarige, is dit het perfecte cadeau. De step is ontworpen voor kinderen van 8 tot 16 jaar, wat betekent dat ze er meerdere jaren plezier van kunnen hebben. We waarderen vooral het sterke, maar lichtgewicht ontwerp en het verstevigde deck dat is voorzien van griptape. Bovendien heeft het een veilig ontwerp met de Europese CE-markering. >> Check laagste prijs

Dit is onze nummer één 8-jarigen speelgoed: je maakt elke 8-jarige er blij mee

We zullen alvast onze nummer één achtjarigen speelgoed verklappen: dit is de GraviTrax Starter Set. Zoals de naam doet vermoeden, is deze knikkerbaan ook met verschillende uitbreidingssets uit te breiden. De GraviTrax Starter Set is een knikkerban van zeer hoge kwaliteit, waarin je tot wel zes kogels tegelijkertijd kunt loslaten. Het fijne van GraviTrax is dat je het design van de knikkerbaan eindeloos kunt uitbreiden en aanpassen voor extra speelplezier.

Beste budgetoptie speelgoed voor achtjarige?

Op zoek naar een wat bescheidener geprijsd cadeau voor een achtjarige? Dan raden wij de NERF Elite 2.0 Commander RD 6 – Blaster aan. Dit is een zogenaamd “dart pistool” waarbij je pijltjes tot wel 27 meter ver kunt schieten. Het is leuk voor in de tuin, buitenshuis, in het bos, in het park, maar ook bijvoorbeeld in gymzalen en op het schoolplein. Kinderen kunnen er van alles en nog wat mee en blijven elkaar uitdagen. Je kunt 6 darts rap na elkaar afvuren.

Achtjarigen speelgoed: dit maakt ons geschikte achtjarigen speelgoed reviewers

Eén ding is zeker: acht jaar zijn we allemaal geweest. Met speelgoed heeft elk van ons in overdaad gespeeld. Nu zijn we niet per se gespecialiseerd in het uitzoeken van het beste speelgoed voor een achtjarige. Wel hebben we erg veel ervaring met het reviewen van speelgoed in het algemeen. Dankzij onze ervaring hebben we een goed beeld van wat kinderen (ongeacht de leeftijd) leuk vinden en wat niet. Wij vinden wel iets dat in de smaak valt.

Blijf kritisch op het aanbod speelgoed voor 8-jarigen

Kritisch blijven op het aanbod achtjarigen speelgoed is altijd een vereiste. Eigenlijk geldt bij alles wat je aankoopt, dat je kritisch op de aankoop moet zijn. Niet alle producten zijn even goed.

Ga voor originaliteit

Geef je een cadeautje? Originaliteit slaat altijd aan. Van achtjarigen is bekend dat ze steeds zelfstandiger zijn en geen begeleiding nodig hebben bij het spelen. Kinderen van acht zijn over het algemeen dol op Lego, Playmobil, speelgoedvoertuigen, puzzels, bordspellen, maar ook speelfiguren en knuffels. Ook leuk: kleine speelgoedkeukentjes. Of geef ze hun eerste videogame.

Wat vinden de meeste achtjarigen meisjes leuk?

Meisjes van acht zijn meestal geïnteresseerd  in barbies en hun eerste make-upsetjes. Maar niet alles hoeft meisje-meisje te zijn: veel meisjes zijn ook dol op leuke bordspellen, boeken, rollenspellen, knutselsets en puzzels. Deze cadeautjes voor meisjes wijken niet of nauwelijks af van wat je voor een jongen zou kopen. Veel cadeaus vallen bij zowel jongens als meisjes in de smaak.

Wat vinden de meeste achtjarigen jongens leuk?

Het beeld bestaat dat alle achtjarige jongens op zoek zijn naar “stoere” cadeautjes. Dat is gelukkig maar gedeeltelijk waar. Hoewel de meeste achtjarigen dol zijn op raceautootjes en videogames, vallen ze net zo goed voor Lego bouwsets, bordspelletjes, puzzels en boeken.

Wat beloven de makers van 8-jarigen speelgoed? Is dit betrouwbaar?

Als het op speelgoedmakers aankomt, beloven ze eigenlijk allemaal min of meer hetzelfde: “actie” en “eindeloos avontuur”. Gaat het om iets creatiefs? Dan zullen ze beloven dat de mogelijkheden van het speelgoed onbeperkt zijn. Laat dat maar aan je kind over om te bepalen. Als een kind iets niet bevalt, dan weet je dat snel genoeg. Onze tip: staar je niet blind om verkooppraatjes, maar richt je vooral op wat reviews zeggen over wat kinderen vinden.

Achtjarigen speelgoed: hier let je op bij aanschaf

Er zijn verschillende dingen om op te letten als je achtjarigenspeelgoed aanschaft. Belangrijk om te onthouden is dat je kind van acht een nieuwe fase in zijn of haar leven ingaat. Rond deze leeftijd worden er namelijk ontzettend grote stappen gemaakt op cognitief gebied. Dat betekent dat de nieuwsgierigheid van kinderen van acht sterk geprikkeld wordt bij alles wat ze doen.

Kies iets dat de creativiteit stimuleert

Achtjarigen zijn graag creatief bezig. Dat heeft er alles mee te maken dat ze bezig zijn met het ontdekken van de mogelijkheden. Ze willen weten hoe de wereld in elkaar zit en hebben vaak brede interesses. Per kind zullen de interesses natuurlijk verschillen, dus let daar goed op.

Speelgoed moet uitdagend zijn

Uitdagend speelgoed is speelgoed met voldoende speelgoed, maar ook speelgoed dat kinderen beloont als ze probleemoplossend en creatief kunnen denken. De bovengenoemde GraviTrax knikkerbaan doet dit heel goed: achtjarigen worden actief uitgedaagd na te denken over het beste ontwerp voor hun knikkerbaan. Pakken ze het niet goed aan? Dan worden ze ook niet beloond. Lego stimuleert kinderen bijvoorbeeld ook om uitgebreid na te denken.

Van imiteren naar zelf keuzes maken

Achtjarigen hebben een sterke eigen mening en een eigen manier van aanpak. Dat betekent dat ze graag hun “ei” kwijtwillen in speelgoed. Ze willen speelgoed dat ze op hun eigen manier kunnen gebruiken en niet speelgoed dat zegt “doe dit,” of “doe dat”. Geef ze dus de ruimte.

Onze onderzoeksdata: wij hebben 8-jarigen speelgoed als volgt getest

Wij baseren ons oordeel over achtjarigen speelgoed op deze criteria:

 • Het speelgoed moet uitdagend zijn – kinderen moeten er op meer dan één manier mee kunnen spelen. Denk maar eens aan strategische spellen: die nodigen uit een eigen tactiek te kiezen
 • Speelgoed moet natuurlijk 100% veilig zijn
 • Het ontwerp moet deugen – dat betekent dat het materiaal van hoge kwaliteit is en tegen stootjes kan
 • Speelgoed moet goed betaalbaar zijn
 • De kwaliteit moet in verhouding zijn met de kwaliteit (prijs-kwaliteitverhouding)
 • Reviews (van met name de ouders) over het speelgoed moeten positief zijn.

Achtjarigen speelgoed 1: de GraviTrax® Starter Set – Knikkerbaan is de beste algemene keuze

Zoals gezegd, is de GraviTrax Starter Set Knikkerbaan onze eerste keuze voor de achtjarige. Dit is waarom:

 • De knikkerbaan is van hoge kwaliteit
 • Kinderen kunnen hun eigen parcours samenstellen
 • De rollende knikkers zorgen voor eindeloos plezier
 • Verschillende GraviTrax uitbreidingssets vergroten het plezier nog meer
 • In het instructieboekje vind je verschillende bouwschema’s voor parcours
 • Werk ook een lijst met opdrachten af.

Achtjarigen speelgoed 2: NERF Elite 2.0 Commander RD 6 – Blaster is de beste budgetoptie voor een 8-jarige

De meeste achtjarigen, jongens en meisjes, maak je ook blij met de NERF Elite 2.0 Commander RD6.

 • De pijltjes worden maar liefst maximaal 27 meter ver afgeschoten
 • Deze NERF blaster is op verschillende manier up te graden
 • Dankzij het draaiende trommelontwerp kun je 6 darts achtereenvolgend afschieten zonder te hoeven herladen (spervuuractie)
 • Bij de blaster worden 12 darts meegeleverd
 • Let op: het wordt kinderen sterk aanbevolen hun ogen te beschermen met dit speelgoed. Oogbescherming wordt helaas niet meegeleverd.

Achtjarigen speelgoed 3: LifeGoods StuntRider is een stoere stuntstep voor zowel jongens als meisjes 100mm Wielen – ABEC7 Lagers – Zwart

Ken jij de LifeGoods StuntRider al? Dit is een step waar iedere achtjarige wel raad mee weet.

 • Deze stuntstep stelt kinderen in staat uitgebreid trucjes te oefenen en deze te perfectioneren
 • De step is voor kinderen van 8-16 jaar en dus heel wat jaartjes achtereenvolgend te gebruiken
 • Het frame is van stevig staal en aluminium
 • Ondanks het sterke ontwerp is hij toch lichtgewicht
 • Het verstevigde deck is van griptape voorzien
 • Geheel veilig ontwerp: voorzien van Europese CE-markering.

Achtjarigen speelgoed 4: Must-Have for Kids® LCD Tekentablet voor Kinderen 10 inch in liefst 20 varianten

Wat achtjarigen zeker ook leuk zullen vinden is het eigen tekentablet.

 • Dit tablet is geschikt voor zowel jongens als meisjes
 • Je kunt het tablet in verschillende kleuren aanschaffen
 • Klaar met tekenen? Of niet tevreden? Dankzij de verwijderknop wordt de tekening in één keer verwijderd (gummen zit er niet meer bij)
 • Ook handig voor het maken van aantekeningen
 • Het LCD tablet is makkelijk overal mee naartoe te nemen
 • Inclusief hoesje plus extra tekenpen.

Achtjarigen speelgoed 5: LEGO Friends Heartlake City Winkelcentrum – 41450 staat garant voor uren speelplezier

Achtjarigen spelen graag met Lego. Het Lego Friends Heartlake City Winkelcentrum wordt vooral aangeprezen als ideaal voor meisjes, al zullen jongens er ook wel raad mee weten.

 • Dit speelgoedcentrum bestaat uit liefst drie verdiepingen vol leuke details
 • Inclusief verschillende leuke mini-figuren
 • De set bestaat uit liefst 1032 delen: het begint allemaal met het nodige bouwplezier
 • Leuk als model, maar je kunt de bouwstenen natuurlijk ook gebruiken voor een geheel eigen uniek ontwerp
 • Uitbreiden met andere Lego (Friends) sets kan natuurlijk ook.

Achtjarigen speelgoed 6: ook leuk van LEGO Friends Heartlake City is het Grand Hotel – 41684

Over Lego Friends uitbreidingssets gesproken: we gaan gelijk over naar het Grand Hotel van Heartlake City.

 • Ook deze Lego Friends bouwset bestaat uit drie verschillende etages
 • Ontdek de verschillende ruimtes één voor één: van receptie tot pianobar en van slaapkamer tot eetgedeelte. Ook is er een penthouse en een spa te vinden
 • Verschillende mini-figuurtjes bijgeleverd
 • Extra leuk is het feit dat je het hotel elk seizoen anders aan kunt kleden: zo is de kleur van de balderen aan de bomen te veranderen, kun je ijspegels en sneeuwballen toevoegen, evenals bloemetjes in de lente en zomer.

Achtjarigen speelgoed 7: Luckies Kras Wereldkaart – Scratch Map Deluxe laat je zien waar op de wereld je al geweest bent

Achtjarigen zijn nieuwsgierig naar de wereld om hen heen. Dankzij de Luckies Kras Wereldkaart kun je hen met die wereld introduceren. Hier geven ze vakantiebestemmingen op aan.

 • Dankzij de kraslaag kun je bijhouden in welke landen van de wereld je al geweest bent
 • Leuk voor alle leeftijden
 • Mooie landkaart voor aan de muur
 • Ook goed voor topografische kennis
 • Geleverd in een handige koker
 • Nadeel: krassen moet je voorzichtig doen, anders bestaat de kans dat je door het karton heen gaat. Kies bij voorkeur voor een scherp mesje, niet voor een muntstuk.

Achtjarigen speelgoed 8: de Basketbal set + pijl en boog set van Iso Trade is ideaal voor grote garage en buiten

Achtjarigen zijn volop in beweging. Dat betekent dat ze veel plezier zullen beleven aan een basketbalset.

 • Deze set is ideaal voor in de garage of voor buiten
 • Niet alleen kun je een basketbal door een net laten gaan, ook kun je met pijl en boog op een target schieten
 • Leuk om in je eentje de tijd te doden, maar nog leuker met meerdere kinderen samen
 • Goed voor de lichamelijke ontwikkeling
 • Houdt ze, zogezegd, van de straat.

Achtjarigen speelgoed 9: Nickelodeon Brandweerauto Marshall Paw Patrol Junior Rood is bekend van televisie

Bekend van televisie is de serie Paw Patrol op Nickelodeon. Paw Patrol heeft verschillend speelgoed.

 • De brandweerauto Marshall kan aan de achterkant geopend worden en toont een projectielwerper
 • Bekend van televisie en uit de film
 • Mooi model rode brandweerwagen
 • Prima prijs
 • Twee kleine nadeeltjes: de wieltjes zijn wat luid en je hebt geen reserve projectiel voor het waterkanon.

Achtjarigen speelgoed 10: het LEGO Minecraft Het Allereerste Avontuur – 21169 is ideaal voor elke Minecraft fan

Is je achtjarige fan van Minecraft én van Lego? Dan is de Lego Minecraft Het Allereerste Avontuur een ideale set om cadeau te doen. Lego en Minecraft zijn ideaal te combineren, omdat beide “werelden” bekend staan om hun blokkenontwerp. Alles draait om blokken stapelen.

 • Deze set biedt het beste van twee werelden
 • De set heeft liefst drie verdiepingen
 • Je komt allerlei handige functies tegen als een inklapbare spoorbaan, een watervallift, aardeblokken die verschuiven en zelfs “ontploffingen”
 • Inclusief de bekende Minecraft personages Alex en Steve, plus twee skeletten, een schaap met hoorn en een kat.

Bouwspeelgoed: het beste achtjarigenspeelgoed uit de test volgens Speelgoedtop10.nl

Wat koop je voor een achtjarige? Bouwspeelgoed, volgens Speelgoedtop10. Kinderen van acht zijn volop bezig met ontdekken en bouwen. Geef ze de ruimte met het allerbeste bouwspeelgoed. Wat het ook goed doet bij achtjarigen: ander creatief speelgoed en leuke games.

Jouw achtjarigenspeelgoed vervolgstap

Onze top 10 cadeaus voor achtjarigen ligt aan je voeten. Je moet nu prima in staat zijn leuke cadeaus voor de achtjarige uit te kiezen. Zelf iets kiezen? Gebruik dan de tips die we gegeven hebben.