Beste speelgoed 7 jaar: het perfecte speelgoed voor de 7-jarige

Waar is de gemiddelde zevenjarige naar op zoek? Dat is een uitdagende vraag – een vraag ook waar niet heel gemakkelijk antwoord op kan worden gegeven. Het is een feit dat een zevenjarige uitdaging nodig heeft en niet zo’n klein beetje ook. Zevenjarigen zijn graag en lekker veel in beweging. Ze huppelen, ze rennen, ze fietsen, ze steppen, maar ook binnen zijn ze actief bezig. Lezen zit er ook volop bij, net als tekenen en natuurlijk spellen spelen.

Onze zoektocht naar het beste 7-jarigen speelgoed: dat ziet er zo uit

Toen we ons onderzoek naar het beste 7-jarigen speelgoed begonnen, hadden we nog niet zo’n goed beeld van wat de gemiddelde zevenjarige leuk zou vinden. Inmiddels hebben we ons uitgebreid ingelezen en zijn we heel wat inzichten wijzer geworden. Om wijzer te worden, hebben we vooral ook heel veel geluisterd. Zo hebben we tientallen reviews van kinderspeelgoed bekeken om te kijken welk speelgoed het beste bij de wensen van 7-jarigen aansloot.

Snel overzicht: Deze speelgoed voor 7-jarigen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste algemene keuzeLEGO Technic Racevliegtuig – 42117: Dit vliegtuig van Lego Technic is volgens ons een fantastische keuze voor zevenjarigen. Met zijn levendige kleuren en sponsorstickers valt hij direct op. Wat we er vooral geweldig aan vinden, is dat je dit model kunt ombouwen tot een straalvliegtuig. En de pret begint al bij het samenstellen. Pluspunt: je kunt een gratis bouwinstructies app van Lego downloaden en dit speelgoed stimuleert het ruimtelijk inzicht van kinderen. >> Check laagste prijs
Beste budgetoptieLEGO Creator Machtige Dinosaurussen – 31058: We zijn verbaasd over de kwaliteit die LEGO biedt met dit budgetvriendelijke model. Je kunt met deze set drie verschillende dinosaurussen bouwen! En als bonus kun je een vierde bouwinstructie downloaden van de LEGO-website. >> Check laagste prijs
Innovatiefste speelgoedsetJoyage Magnetisch Speelgoed bouwblokken – 28 stuks: We vinden deze set van Joyage uiterst innovatief. Met 28 hoogwaardige magnetische blokken kunnen kinderen hun creativiteit de vrije loop laten en leren over geometrische vormen. De bijgeleverde voordeeltas is handig voor opslag en het is gemakkelijk om deze set uit te breiden met andere sets van Joyage. >> Check laagste prijs

Onze nummer één keuze 7-jarigen speelgoed: iedere zevenjarige zal er verzot op zijn

Om je maar alvast met het juiste speelgoed om de oren te slaan: het speelgoed dat bij de meeste kinderen van zeven jaar in de smaak zal vallen, is het Lego Technic Racevliegtuig. Dit stuntvliegtuigje is van Lego (dus van goede kwaliteit) en prikkelt de fantasie. Het is leuk om mee te spelen, maar ook leuk om naar te kijken. Ook als miniatuurtje op kast of dressoir is hij superleuk. Maar wist je dat je het racevliegtuigje ook kan ombouwen tot straalvliegtuig?

De beste budgetoptie zevenjarigen speelgoed

Wat is dan de beste budgetoptie voor de zevenjarige? Ook hier wijze n we een product van Lego aan, namelijk de Lego Creator Machtige Dinosaurrussen. Het leuke van deze dino set is dat je met één set maar liefst drie verschillende machtige dinosaurussen uit de oertijd kunt bouwen. Bouw behalve de machtige T-Tex ook een Triceratops of juist een Pterodactylus.

Wij geschikte 7-jarigen speelgoed reviewers? Dat blijkt hieruit

Onze ervaring als (speelgoed)reviewers natuurlijk, daar blijkt dat uit. Niet alleen hebben we verschillende soorten speelgoed vergeleken en beoordeeld; we houden ons ook op grote schaal bezig met het reviewen van heel andere soort producten (volwassenen producten, bijvoorbeeld voor het huishouden, maar ook zaken als stadsfietsen en tuigereedschap). We zijn altijd bereid te leren, daarom luisteren we goed naar wat ouders te vertellen hebben.

Kritisch blijven op het aanbod 7-jarigen speelgoed: daarom is het noodzakelijk

Goed speelgoed aanschaffen voor een zevenjarige: waar let je dan op? Je kijkt onder meer naar…

De wensen van het kind

Kinderen hebben vaak uitgesproken wensen als het op speelgoed aankomt. Dat betekent dat ze speelgoed dat ze niet leuk vinden links laten liggen, maakt niet uit hoe populair het is of dat het een prijs heeft gewonnen. Als het niet in hun “straatje” past, spelen ze er domweg niet mee.

Steeds zelfstandiger

Hoe ouder kinderen worden, hoe zelfstandiger ze zich zullen opstellen. Ze zijn dus vooral op zoek naar speelgoed om zichzelf mee bezig te houden. Het delen van speelgoed zit er nog wel bij, maar de voorkeur gaat uit naar samenspelen in competitief verband: in teams of allemaal tegen elkaar. Kinderen van zeven weten wat ze willen en ze willen geëntertaind worden.

Wat doet het bij het gemiddelde meisje goed?

Bij een gemiddeld meisje van zeven kun je zeker aankomen met Playmobil, met Lego (al dan niet Lego Friends), met poppen, speelkeukentjes, puzzels en rollenspellen. Er zijn ook “stoere” meisjes die liever met speelgoed spelen dat je in eerste misschien aan een jongen zou geven.

Wat doet het dan bij de gemiddelde jongen goed?

Jongens van zeven zijn ook vaak dol op Playmobil en Lego. Al geven jongens de voorkeur aan Lego van de Lego City reeks, of “iets met soldaatjes”. Ook zijn de meeste jongens blij te maken met speelgoedvoertuigen, zoals raceautootjes en bijpassende racebanen. Ze vallen vaak ook nog gewoon als een blok voor puzzels en bordspellen (dezelfde spellen als waar meisjes voor vallen). Een jong kind tevreden houden is best lastig. Vraag daarom altijd om advies.

Wat willen zevenjarigen voor buiten?

Andere tips voor buitenspeelgoed zijn dingen met genoeg vaart en ‘actie’. Zo zijn de meeste zevenjarigen dol op het rijden van fietsjes, of stepjes. Ook zijn ze graag met rolschaatsen of een bal bezig.

Scepsis in ons onderzoek naar het beste speelgoed voor 7-jarigen

Ja, speelgoed is er in overvloed. Geloof ons: een zevenjarige tevreden houden is een stuk lastiger dan een baby of peuter tevreden houden. Zevenjarigen zijn, zoals gezegd, stukken zelfstandiger en hebben een veel meer uitgesproken mening over en voorkeur voor dingen. Ze zijn ook niet meer zomaar te verleiden met een simpel stuk speelgoed. Ze willen vaak iets uitgebreids (in de praktijk meestal iets duurs). Iets waarmee ze zichzelf lang zoet kunnen houden.

Dit zullen producenten van 7-jarigen speelgoed je beloven: slik je het als zoete koek of blijf je kritisch?

Speelgoedmakers beloven eigenlijk altijd hetzelfde: eindeloos plezier. Dat is, per slot van rekening, waar het bij speelgoed allemaal om draait: zoveel mogelijk plezier maken. Helaas is niet elk stuk speelgoed in staat de hoge verwachtingen waar te maken. Luister dus maar beter niet naar wat de producent zegt, maar naar wat ouders in reviews over het speelgoed schrijven.

Aanschaf van 7-jarigen speelgoed: hier let je op

Aanschaf van speelgoed voor een zevenjarige is niet altijd een makkelijke opgave. Let hier op:

Het speelgoed dient aan te sluiten bij de leeftijd

Speelgoed voor een zevenjarige mag best al uitdagend zijn. Er wordt veel samengespeeld, maar ook gaan kinderen van zeven in competitief verband het “duel” met elkaar aan. Kies speelgoed waarbij ze geprikkeld worden – of het nu is om fysiek bezig te zien, zich creatief te uiten, of juist om het brein te stimuleren. Denkspelletjes doen het bij zevenjarigen erg goed.

 • Bij alle leeftijdsgroepen geldt: speelgoed moet 100% veilig zijn
 • Ook variatie is heel belangrijk

Kinderen van zeven raken een stuk sneller op iets uitgekeken dan kinderen die wat jonger zijn. Daarom is variatie zo belangrijk. Variatie in het spel maakt het ook uitdagender. Een kind van zeven zal het speelgoed vanuit alle mogelijke invalshoeken proberen te benaderen.

Onze onderzoeksdata in ons zoektocht naar de beste 7-jarigen speelgoed

Ons eigen onderzoek naar zevenjarigen speelgoed is deels gebaseerd op eigen ervaringen en deels op die van gebruiksexperts: de kinderen zelf (online veelal vertegenwoordigd door hun ouders).

 • Wij nemen alleen speelgoed in onze top 10 lijsten op dat de leeftijdsgroep in kwestie uitdaagt
 • Dat een geschikt (duurzaam en veilig) ontwerp heeft
 • Waarbij kinderen worden uitgedaagd, bij voorkeur ook om samen te spelen
 • Dat een eerlijke prijs heeft
 • Dat goed beoordeeld is in recensies online.

Zevenjarigen speelgoed 1: het LEGO Technic Racevliegtuig – 42117 is de beste algemene keuze voor de 7-jarige

We hebben onze nummer één keuze, het Lego Technic Racevliegtuig al benoemd. Volgens ons is dit de beste algemene keuze voor zevenjarigen. Dat heeft weer alles te maken met…

 • Het prachtige  ontwerp met realistische kleuren en sponsorstickers
 • Het feit dat Lego modellen van hoge kwaliteit aanbiedt
 • Dat je het speelgoedvliegtuigje ook tot straalvliegtuig om kunt bouwen
 • Dat de pret begint bij het in elkaar zetten van het model
 • Dat je een gratis Bouwinstructies app van Lego kunt downloaden
 • Het feit dat bouwspeelgoed het ruimtelijk inzicht van kinderen prikkelt.

Zevenjarigen speelgoed 2: de LEGO Creator Machtige Dinosaurussen – 31058 is de beste budgetoptie

Een ontwerp van Lego dat eigenlijk net zo goed in elkaar zit is de Machtige Dinosaurussen van Lego Creator.

 • Beste budgetoptie
 • Bouw niet één, niet twee, maar liefst drie verschillende dinosaurussen op school
 • Leuk als collectors item
 • Ook volwassenen zullen er pret aan beleven
 • Via de website van Lego kun je ook nog eens een vierde bouwinstructie downloaden.

Zevenjarigen speelgoed 3: de Joyage Magnetisch Speelgoed bouwblokken – 28 stuks vormen

Waarin kiezen voor het magnetisch bouwspeelgoed van Joyage? Joyage heeft het volgende te bieden:

 • De set bevat 28 magnetische blokken van hoge kwaliteit
 • Kinderen kunnen de blokken combineren hoe ze maar willen
 • Kinderen leren alles over geometrische vormen en hoe deze zich tot elkaar verhouden
 • Bij de set wordt een handige voordeeltas meegeleverd
 • Makkelijk uit te breiden met andere Joyage magnetisch speelgoed sets.

Zevenjarigen speelgoed 4: Het Mini Loco Boekje Veilig Leren Lezen van Loco Leerspellen is een leuk en leerzaam leesboek

Zevenjarigen zijn volop aan het ontwikkelen. Hoewel ze natuurlijk al flink wat woorden kennen, leren ze ook dagelijks woorden bij. Hun vocabulaire is flink aan het toenemen en om hen extra te helpen met het ontdekken en aanleren van nieuwe woorden kies je voor Mini Loco.

 • Kinderen leren spelenderwijs woorden
 • De inhoud van het Mini Loco Boekje is op de meest gebruikte taal-leesmethode “Veilig Leren Lezen” afgestemd
 • Er is ook aandacht voor de klanken in woorden
 • Educatieve functie.

Zevenjarigen speelgoed 5: de LEGO Friends Paardrijbasis in het Bos – 41683 set vormt het ideale speelgoed voor jonge paardenfans

Lego komt meerdere keer voorbij in deze top 10. De Lego Friends Paardrijbasis is ook echt een aanrader.

 • Deze set bestaat uit een hoeve van drie verdiepingen en verschillende mini-figuren
 • Ideaal speelgoed voor rollenspel
 • Ideaal speelgoed voor de paardenliefhebber
 • Lego Friends heeft tal van leuke uitbreidingssets
 • De bovenste verdieping kan worden afgenomen, zodat kinderen alle kamers in de hoeve goed kunnen bereiken
 • Het blokje voor blokje opbouwen van de hoeve alleen al is de moeite waard.

Zevenjarigen speelgoed 6: FurReal Cubby de Beer – Interactieve Knuffel – is een droomvriend voor kleine en grotere kinderen

Kinderen van zeven willen stiekem nog best veel knuffelen. Wat is er nu leuker dan een knuffel die ook nog eens interactief en dus uitdagend is? FurReal Cubby biedt het allemaal.

 • Dankzij het 3-in-1 accessoire kun je Cubby eten en drinken geven, plus zijn vacht borstelen
 • Dit welpje knuffelt je terug als je hem knuffelt
 • Ook kan hij dansen en kiekeboe spelen
 • Cubby brabbelt verschillende geluidjes
 • Hij speelt ook verschillende slaapliedjes van liefst vijf minuten af
 • De neus, mond en ogen bewegen
 • Jammer genoeg worden de 4 benodigde C LR14 batterijen niet meegeleverd.

Zevenjarigen speelgoed 7: K’NEX Opbergdoos – Click & Construct Value – bouwset met liefst 522 onderdelen biedt uren bouwplezier

Waart zevenjarigen ook graag mee aan de slag gaan: K ’NEX. Kies voor een fraaie bouwset van K’NEX.

 • De K’NEX Click en Construct Value komt met handige opbergdoos voor alle stukjes
 • De set heeft maar liefst 522 onderdelen om eindeloos mee te bouwen
 • Als er onderdelen kapot zijn of ontbreken, dan kun je uitgever BOTI contacteren om deze gratis na te laten leveren
 • De handleiding geeft instructies voor het bouwen van maar liefst 35 verschillende modellen
 • De kunststofstaafjes zijn via handige koppelstukjes met een klikmechanisme aan elkaar te bevestigen
 • Goed voor het ruimtelijk inzicht en probleemoplossend vermogen van kinderen.

Zevenjarigen speelgoed 8: in Little Dutch Houten Poppenhuis beleeft je kind de mooiste avonturen

Little Dutch bouwt huizen van hoge kwaliteit. Dit poppenhuis is dan ook een aanwinst voor elke kinderkamer.

 • Het poppenhuis is van stevig hout
 • Met leuke details als blauwe luiken voor de ramen
 • Het dak kan worden afgenomen – zodat kinderen overal bij kunnen
 • In het huis vind je liefst 25 verschillende accessoires en meubels
 • Meubels in eigen stijl inrichten kan aan de hand van de verschillende stickers
 • De gebruikte verf is kindvriendelijk en geheel op waterbasis.

Zevenjarigen speelgoed 9: voor elke Harry Potter fan – de LEGO Harry Potter Zweinstein: Wisseldrank Vergissing – 76386

De meeste zevenjarigen hebben de films van Harry Potter minstens één keer gezien en misschien ook wel de boeken gelezen. Lego heeft verschillende bouwsets voor de echte Potter fan.

 • Ook de “Wisseldrank vergissing” set is bekend van de film
 • Met de bekende personages als minifiguren (evenals het kattenhoofd van het experiment met verkeerde afloop)
 • In de set vind je ook een gouden Harry Potter jubileumfiguur en twee willekeurige verzamelbare tovenaar kaarttegels
 • Onder de wasbak vind je een geheime kruipruimte.

Zevenjarigen speelgoed 10: Barbie Leopard Regenbooghaar Pop – Modepop is de beste vriendin

Zevenjarigen spelen graag met poppen. De meeste meisjes vinden barbies ontzettend leuk. Sommige jongens spelen er ook graag mee. Deze pop is een stijlinspiratie voor jonge kinderen.

 • Deze Barbie heeft super mooi en lang regenboogkleurig haar
 • Met koud water kun je de Barbie van kleur veranderen (er zal een luipaardpint verschijnen)
 • Je kunt de Barbie in verschillende outfits hullen
 • Er zijn ook haarspeldjes, een haarband en armbanden meegeleverd.

Het Playmobil huis: het beste zevenjarigen (meisjes) speelgoed uit de test volgens Keuzehelper.nl

Volgens Keuzehelper.nl spelen zevenjarigen (in ieder geval meisjes) het liefst met Playmobil, zoals met het Playmobil huis. Playmobil levert speelgoed van uitstekende kwaliteit en heeft door de jaren heen heel wat verschillende sets uitgebracht. Een Playmobil set monteren kost maar een paar minuten tijd en daarna hebben kinderen uitgebreid de tijd voor rollenspel.

Jouw zevenjarigen speelgoed vervolgstap

In dit blog hebben we onze top 10 speelgoedkeuzes voor zevenjarige kinderen gedeeld. We hopen dat er iets geschikts voor je tussen zit. Ga je liever zelf op zoek naar een passend cadeau voor een zevenjarige, dan raden we je aan gebruik te maken van de aankooptips.