Zoek je de beste legpuzzels voor volwassenen en de wat oudere kinderen? Puzzels van 500 stukjes, 1.000 stukjes, 2.000 stukjes of zelfs 3.000 stukjes en meer? Je vindt op deze pagina verschillende soorten legpuzzels, waaronder leuke, maar ook extreem moeilijke of zelfs onmogelijke legpuzzels. Ook vind je in deze aanrader-lijst speciale puzzels van bijzonere merken. Lees gauw verder en kies de beste kwaliteit legpuzzel om online te bestellen.

Voor we beginnen: ons advies over het aantal stukjes

Wij adviseren een puzzel van 500 stukjes voor een flinke middag voldoening. Een puzzel van 1.000 stukjes past ook nog op je tafel en zal ook in een aantal dagen tijd afgemaakt kunnen worden.

Ga je echter naar de puzzels van 2.000 en 3.000 stukjes toe, dan raden we aan om er echt de tijd voor te nemen en het als een oefening in geduld te zien. Als je er te makkelijk over denkt, kunnen deze grotere puzzels een frustrerende aangelegenheid worden… tenzij je daar weer opmerkzaam over bent, oftewel ‘mindful’.

En dan nu door naar onze beste legpuzzel-aanraders…


Snel overzicht: Deze legpuzzels raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor humorJan van Haasteren Kamperen in het Bos puzzel: Deze puzzel brengt altijd een glimlach op ons gezicht. Met zijn grappige details en levendige scenes vinden we dit een ideale keuze voor wie van humor in puzzels houdt. Met 1.000 stukjes is deze puzzel een uitdaging maar ook zeer bevredigend om te voltooien. >> Check laagste prijs
Beste Disney puzzelRavensburger puzzel Disney The Lion King: Hoewel deze specifieke puzzel Disney’s The Lion King laat zien, is Ravensburger over het algemeen bekend om zijn prachtige weergave van Nederlandse landschappen. Dit is een geweldige keuze voor fans van zowel Disney als kwaliteitspuzzels. We zijn onder de indruk van de kwaliteit en afbeelding van deze puzzel. >> Check laagste prijs
Beste kleurrijke samenstellingBaking Apple Pie Puzzel 1000 stukjes: Afkomstig van House Of Puzzles, zijn we echt verliefd geworden op deze puzzel. De kleurrijke stukjes en de mooie compositie maken het een plezier om te leggen. Perfect voor een gezellige middag puzzelen. >> Check laagste prijs

Jan van Haasteren puzzels

Dit zijn erg leuke en grappige puzzels. We beginnen met de leukste Jan van Haasteren puzzels tot 1.000 stukjes. Verderop in deze lijst vind je de varianten van 2.000 en 3.000 stukjes.

De beste Ravensburger-puzzel

De Ravensburger-puzzels zijn bekend om hun kwaliteit én het portretteren van Nederlandse landschappen en taferelen.

House Of Puzzles

Dit zijn zulke mooie puzzels door hun kleurrijke stukjes en mooie composities.

Jumbo Puzzles

Over de Jumbo-puzzels is altijd goed nagedacht. Ze zijn leuk, interessant en mooi.

Clementoni-puzzels (echte volwassenen-puzzels)

De Clementoni-puzzels zijn de enige echte volwassenen-puzzels omdat ze niks kinderlijks hebben – en tegelijk schitterend zijn.

Falcon-puzzels 500 stukjes

Falcon heeft mooie, klassieke puzzels.

Falcon-puzzel 1.000 stukjes

Een uitdagendere Falcon-puzzel…

Puzzels met 2.000 stukjes

Wie zin heeft in uitgebreid puzzelen, kan zich wagen aan een puzzel met 2.000 stukjes.

Puzzels met 3.000 stukjes

Zouden deze puzzels van 3.000 stukjes onmogelijk zijn?

Puzzels van 4.000, 5.000, 6.000 of meer stukjes?

Probeer deze puzzel van 42.000 stukjes eens…

Of doe je toch een stapje terug en ga je voor 6.000 stukjes?

Speciale puzzels

Ook zijn er speciale puzzels, zoals 3d-puzzels. De moeite waard om eens te proberen.

Online puzzel bestellen via bovenstaande producten

Natuurlijk kun je naar de Action, Kruidvat of Marktplaats, maar als de winkels dicht zijn, is Bol.com de beste optie om snel aan een goede en voordelige puzzel te komen. Je kunt ze gewoon makkelijk online bestellen door hierboven op jouw favoriete puzzel te klikken. Wij verkiezen het gemak van Bol.com boven Puzzelplaza.

Veel puzzelplezier!